2013. december 29., vasárnap

A Collider interjúja Kelly Marcellel

A Los Angeles Times portréja Kelly Marcel-ről
Fotó: Brian van der Brug / 2013. decembere
[...] COLLIDER: Amikor a Fifty Shades of Grey-en dolgoztál úgy érezted, hogy a Banks úr megmentéséhez képest egy kicsit most fordult a kocka, hisz ebben az esetben él a szerző, aki visszajelzést is ad számodra? Vajon az a tény, hogy E. L. James rádbízta a könyvét újfajta szimpátiát teremt azon rendezők felé, akiknek viszont Te nyújtod át az általad írt forgatókönyveket?
MARCEL: Istenem, persze! Félelmetes volt Erika számára átadni a könyvet. Ez az ő gyermeke. Christian és Ana az Ő teremtményei.

COLLIDER: Egészen új réteget ad az a dolgoknak amikor a szerző, akinek a könyvéből szkriptet írsz, nagyon aktív a közösségi médiát tekintve?
MARCEL: Persze! Ez nagyon izgalmas. Erika állandóan P.L. Travers-hez hasonlította magát. Azt mondta, "P.L. Travers vagyok!" De megértem. Ez egy egészen újfajta rokonszenvet ébreszt azon emberek felé, akik ilyesfajta dolgokon munkálkodnak. Nagyon érdekes volt a Fifty Shades-t csinálni a Banks úr megmentése után, ami pontosan azt meséli el miként bízza egy szerző a művét másra. Egy évet töltöttem el egy olyan nő [P.L. Travers] fejében, aki ezen küzdelmekkel bírt, szóval tényleg megértem ezt a fajta harcot. Szerintem emiatt értettük meg olyan jól egymást Erikával, ezért lettünk barátok. Ő nagyszerű! Nagyszerű nőci. És nem olyan, mint P.L. Travers.

2013. december 23., hétfő

Letöltőlink: Forgatási képek - December 1-19.

A utóbbi három hétben a Fifty Shades forgatásán készült közel félezer(!) HQ és tagmentes fotót összegyűjtöttem és rendszereztem, amit most egyben az alábbi linken tudtok letölteni: Mediafire (516 mb).

Segítség a letöltéshez: írd be a kapott captchát a kijelölt helyre, majd katt a piros 'Authorized Download' gombra, végül felül a zöld 'Download'-ra.

2013. december 22., vasárnap

E.L. James forgatási fotóalbuma IV.

Az Erika által megosztott képek posztolásában a héten kicsit megcsúsztam, lássuk a kimaradtakat: a diplomaosztó jelenetről kaptunk egy fotót az egyik kameráról (Looking into the lens...), a biciklis jelenet felvételének napján portrét lőtt a Fifty rendezőnőjéről és operatőréről, azaz Sam Taylor-Johnsonról illetve Seamus McGarvey-ről illetve még a bár jelenethez kapcsolódóan jó pár tequiláról kaptunk egy képet.

2013. december 20., péntek

Képek a 15. forgatási napról: Biciklis jelenet

Dakota Johnson és Jamie Dornan a december 19-ei forgatáson Gastownban
Forrás: Fan-Girl.org, JustJared.com | @LightBoxGallery, @PUNKD_Images,@PurSuit23, Nigel Horsley
Akinek nem elég a hajtás utáni közel 120 HQ tagmentes fotó (amik kattintásra nőnek!), az az alábbi galériákban még tovább csemegézhet: DakotaJohnsonDaily.com | Fan-Girl.org | FiftyShadesofGreyFan.org.

E!Online: "A várva várt filmadaptáció sztárjai a forgatáson tánc közben is lefényképezésre kerültek, ám az E!News mint megtudta, a mozdulatsorokra nem a film céljából került sor - csupán megpróbálták a színészek felmelegedni! Dakota Jamie felé fordult és a kezét táncra nyújtotta, Jamie magához húzta és a színésznő kezét a vállára helyezte, árulta el nekünk egy bennfentes, aki azt is hozzátette, hogy amikor Johnson és Dornan nem forgatnak nagyon játékosak, bohókásak. A páros trashketball-t (amikor egy szemetest kosárlabda-karikaként kezelnek) szokott játszani. Johnson általában céltéveszt, ám Jamie be szokott találni, amit mindenki éljenzéssel fogad. Dakotát szintén látták amint megpróbál zsonglőrködni, de rendszerint kiesnek a dolgok a kezeiből, Jamie pedig jókat derül ezen."

2013. december 19., csütörtök

Videók a 15. forgatási napról: Biciklis jelenet

Holnap kezdődik a Fifty Shades stábja számára a két hetes karácsonyi/újévi szünet, ám előtte egy újabb munkanap vár rájuk: Vancouver Gastown részén veszik fel a múlt hétre betervezett, ám a hóesés miatt végül elmaradt biciklis jelenetet, amikor a kávézás/teázás (lásd az első forgatási nap képeit) után Christian elrántja Anát egy kerékpározó elől. via @dannyimusic Update: 6 videót a forgatásról a hajtás után találtok, vannak köztük baromi közeliek is!

Képek a 14. forgatási napról: Fogadás/WSU jelenet

A BSU-n zajló munkálatok 3. napja végre újabb képáradatot hozott el számunkra: a mai forgatásra megérkezve/elhagyva/annak szünetében sikerült lencsevégre kapni Jamie Dornant, Dakota Johnsont, Eloise Mumfordot (Kate Kavanagh), Victor Rasukot (José Rodrigez) illetve Callum Keith Rennie-t (Ray Steele) is. Egyébként azt a jelenetsort vették fel, amikor a diplomaosztó utáni fogadáson Christian először találkozik Ana apukájával, Ray-jel illetve a képek tanúsága szerint némi Ana-José momentum is rögzítésre került. via Fan-Girl.org, @PUNKD_Images

2013. december 17., kedd

Röviden a 13. forgatási napról: Diplomaosztó jelenet

A forgatási munkálatok ma tovább folytatódnak a BSU kampuszán, a helyszínen tartózkodók infói szerint pedig a nap folyamán veszik fel Ana és Kate diplomaosztóját az impozáns Chan Centre-ben (lásd fenti kép) és annak környékén. @PUNKD_Images már lőtt egy fotót a helyszínen grasszáló WSU taláros statisztákról, amit ide kattintva csekkolhattok. Egyelőre úgy tűnik belső jelenetek rögzítenek, ha a helyzet változik és esetleg lesznek képek, mindenképpen jelzem/posztolom. :)

Update: az elmúlt két nap történéseiről a YVRShoots.com írt egy képekkel illusztrált riportszerűséget, amit itt olvashattok el. Igazából annyi az újdonság benne, hogy fotókat láthattok arról a már kicsinosított helyről, ahol Christian először találkozik a Callum Keith Rennie által megformált Ray-jel.

2013. december 16., hétfő

Röviden a 12. forgatási napról: WSU +fotó Eloise-ról

Ana Volkswagen Bogara a WSU/UBS kampuszán
Forrás: @gettinmyhateon | Instagram: shareefdog
Ma elkezdődtek a munkálatok a WSU-vá (Washington State University) átváltoztatott UBS (University of British Columbia) kampuszán, mégpedig azon jelenetek felvételével, amik Ana egyetemi életével kapcsolatosak ezeket pedig a héten - legalábbis a rendelkezésre álló információk szerint - a diplomaosztó rögzítése fog követni. Időközben a lesifotósok azt is kiderítették, hogy tengerparti/beach jelenetek mégsem lesznek, ugyanis csak annak a közelében parkolták le a trailereket és tárolják az egyéb filmes felszereléseket. Megjegyzés: Tegnap a forgatáson a paparazziknak sikerült lencsevégre kapniuk Kate Kavanagh megformálóját, Eloise Mumfordot. A róla készült kép illetve plusz 3 fotó a helyszínről a hajtás után nézhető, kattintásra nőnek! 

E. L. James forgatási fotóalbuma III.

Azt hiszem február végére Erika tökélyre fogja fejleszteni a hogyan-készítsünk-minél-több-és-minél-változatosabb-fotókat-a-szereplőgárda-cipőkollekciójáról nevezetű feladatot. Egyébként tegnap elárulta, hogy nincs láb/cipőfétise, csak a színészekből ennyit mutathat meg nekünk.
Ana Converse csukája, Erika Mr. Grey-jel és a rendezőnő, Sam színpompás Nike-ja
Forrás: @E_L_James

2013. december 15., vasárnap

Röviden a 11. forgatási napról

A két napos szünet után ismét kamerát ragadott a Fifty stábja és hozzáláttak (nagy valószínűséggel) a Christian irodájában/lakásában és annak környezetében játszódó jelenetek felvételéhez, aminek a forgatás idején az alább látható épület ad otthont. A kihelyezett szórólapok illetve a helyszínen lévő paparazzik információi szerint csak belső jelenetek kerülnek rögzítésre, szóval képekre ne számítsunk. Holnap ha minden igaz tengerparti jeleneteket vesznek fel viszont egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz megközelíthető a lesifotósok számára. Illetve az is megerősítésre került, hogy a héten veszik majd fel Ana és Kate diplomaosztó ünnepségét is (képek az előkészületekről). Remélhetőleg ez egyben azt is jelenti, hogy záros határidőn belül megtudjuk ki alakítja Ethan Kavanagh-t.
Jameson House, a Fifty Shades of Grey december 15-ei forgatásának helyszíne
Forrás: jamesonhouse.com
Plusz infók egy statisztától a báros jelenethez (via): Anán mohazöld felső volt és farmer, Christian-on sötétkék ing, szürke sportzakó és szintén farmer. A bár nagyon "seattle-i" (jelentsen ez bármit is). Jamie nagyon jó Chrisitian. Nagyon birtokló.

2013. december 13., péntek

A Vanity Fair rövid interjúja Kelly Marcellel

Jövő január végén mutatják be a hazai mozik a Banks úr megmentését (előzetes), amelynek forgatókönyvét az a Kelly Marcel írta, aki a Fifty Shades szkriptjéért is felelős. A Vanity Fairrel pár napja lefolytatott telefonbeszélgetése során Miss Marcel egy pillanatra elszakadt Banks úrtól és elárulta, hogy miért nem aggódik különösebben amiatt, hogy a szkriptjével esetleg feldühíti majd a Fifty szenvedélyes rajongótáborát.
Kelly Marcel a Variety Awards Studio második napján
Forrás: Zimbio | Imeh Akpanudosen/Getty Images North America
"A könyv... sablonként szolgált, amit csak követni kellett. Szóval nem, nem aggódtam emiatt. E.L. James ezen az úton minden egyes lépésnél velem volt, nagyon-nagyon kötődik a rajongótáborához, tényleg olyan filmet szeretne, ami boldoggá teszi a rajongókat. Ismeri őket, ismeri a közönségét. A könyveit is jól ismeri szóval az a tény, hogy mellettem volt felbecsülhetetlennek bizonyult. Hisz amikor a szerző felügyel, nem is igazán tudsz rossz irányba haladni. Ez nagyszerű volt." Arról kérdezve, hogy miközben írta a Fifty Shades of Grey forgatókönyvét vajon végzett-e valamiféle kutatást, Marcel viccelődve ezt válaszolta, "A pornótól eltekintve? Rengeteg pornó[t néztem]. De nem, nem volt semmi különös [kutatás]."
Miután befejezte a Fifty Shades, könnyen NC-17-es besorolást érő, szkriptjét, a sokoldalú forgatókönyvírót felkérték - mi más? - mint A kis hableány történetének újraírására Joe Wright rendező számára. Habár a legtöbb embert nagy szakadékot láthat a két projekt között, Marcel szerint nem is igazán kell hatalmasat váltani Anastasia Steele karakteréből Arielébe, mivel ezen projektek "mind karakter-vezéreltek."
"P.L. Travers-t [a Mary Poppins könyvek szerzőjét] gyerekkorában trauma érte és ez kihatott az életére. Christian Greyt is traumák érték gyerekkorában és ezek miatt éli úgy a felnőttkorát ahogy. A kis hableány is egyfajta tragikus, reményvesztett figura. Emberek ők, csak szokatlan történetekkel bírnak."

2013. december 12., csütörtök

Röviden a 9-10. forgatási napról: Bár/Nightclub jelenet

Az eredeti infóink szerint a Burrad Iron Worksnél zajló bár/nightclub jelenet munkálatai ma kezdődtek volna el, azonban @lemon_buzz értesülései szerint jóval előbb járnak ennek rögzítésében: a kinti jeleneteket (Ana hány, José bepróbálkozik nála stb.) már tegnap este felvették, míg a bent zajló jelenetek (Ana találkozik Elliottal stb.) ma rögzítik. Mondjuk a posztolt képek tanúsága és a paparazzik elmondása szerint is a helyszín elég jól van biztosítva, szóval nem igazán tudtak volna/tudnak a kint zajló érdemi eseményekről fotókat készíteni.
A forgatás helyszíne és a környékén lézengő néhány statiszta
Forrás: @PUNKD_Images, @LightBoxGallery
Továbbá azt is megtudtuk, hogy a múlt héthez hasonlóan a következő két napban (péntek-szombat) nem forgatnak, a produkció karácsonyi és újévi szünete pedig 2013. december 21-től 2014. január 5-ig fog tartani.

E. L. James forgatási fotóalbuma II.

A mai/tegnapi nap folyamán két újabb fotót kaptunk Erikától: az egyik Dusty-ról, a stáb szőrös operatőréről készült, míg a másik Luke Grimes (Elliot Grey) "nagyon tiszta" edzőcipőiről, illetve még múlt hét csütörtökön lőtt egy shoe-selfiet Taylor megformálójáról, azaz Max Martini-ról.
Ami pedig a mai és holnapi munkálatokat illeti: az egyik paparazzi (@PUNKD_Images) hallotta  a Burrad Iron-i forgatáson használt rádiófrekvencián, hogy jelenleg ágyjeleneteket rögzítenek.... talán a Fájdalom Vörös Szobáját érintő tippek mégiscsak helyesnek bizonyultak?! Statisztáktól illetve a lesifotósoktól származó információk szerint ma a bár jelenethez (amikor Ana lerészegedik és Christian "megmenti" Josétól) kapcsolódó eseménysorok fognak rögzítésére kerülni. Ha lesznek képek, akkor azok kikerülése valamikor késő este/éjszaka várhatóak. | A vasárnapi és hétfői forgatásról pedig rajongói képeket és videókat ezen az Instagram profilon találtok. 

2013. december 10., kedd

People: Az első jelenet felvételének kulisszái mögött

Lehet, hogy csak egy szimpla kávézós randinak nézett ki, de mint ahogy Christian Grey esetén, a Fifty Shades of Grey vancouveri forgatásán is a dolgok még bonyolultabbak voltak mint amilyennek az elsőre tűnik. Ugyanis több mint 200 stábtag vett részt a film Rainier Provisions-i első jelenetének felvételén, amely során Christian Grey és Anastasia Steele jobban megismeri egymást. "Soha nem láttam ehhez foghatót," mondta a kávézó társtulajdonosa, Erin Heather a PEOPLE-nek. "Egy viszonylag kis jelenet miatt szinte a teljes produkció kivonult."
A kávézós pillanat pedig a forgatás alkalmával először terelte össze a film sztárjait, a 31 éves Jamie Dornant és a 24 éves Dakota Johnsont is. Heather azt mondta, hogy igazán "jó energiákat" érzett valamint hozzátette, hogy a színészek roppant jó hangulatban voltak. "Nagyon boldognak tűntek. Az volt az első nap, szóval mindenki ideges volt ugyanakkor izgatott is." Az első nap drukkja talán a 44 lattére is fogható volt, ami a nap folyamán lett elkészítve Grey karaktere számára. "Amikor a forgatás befejeződött, a stábnak adtam a lattéket," mondta Heather a PEOPLE-nek. "Nem volt értelme azokat kidobálni!" Forrás

Röviden a 7 - 8. forgatási napról

A menetrend szerint tegnap vették volna fel azt a jelenetsort, amikor a kávézás/teázás után Christian elrántja Anát egy biciklis elől, ámde Vancouverben elkezdett esni a hó, így kénytelen voltak ennek a felvételét elhalasztani. A paparazzik információi szerint - ha az idő is úgy akarja - a hét második felében viszont már ez a jelenet is rögzítésre kerülhet. A forgatás az időjárás viszontagságai ellenére azonban nem állt le, ugyanis  - ismét a lesifotósoknak köszönhetően - kiderült, hogy a Burrard Iron Works nevezetű épületben forgattak (lásd bal oldali kép), ami jelenleg egyfajta filmstúdiószerűségként funkcionál. De mégis milyen jelenetet/jeleneteket vehettek fel? Ebben talán az Erika által posztolt (lásd középső) fotó segíthet, ami mellé a "One shades of gray" szöveget mellékelte... elképzelhető, hogy elkezdték felvenni a Fájdalom Vörös Szobájában játszódó jeleneteket? Vagy teljesen más eseménysorra akart a képpel és szöveggel Erika utalni?

Update: Ma is a Burrad Iron-ban dolgoznak annak ellenére, hogy eredetileg kinti helyszínes forgatás volt betervezve. via @pursuit23  Erika pedig újabb fotót (lásd a jobb oldalit) tett közzé, ami a hangmérnökről, Markról és a felszereléséről készült.

Hivatalos: Callum Keith Rennie alakítja Ray Steele-t!

Callum Keith Rennie az ottawai Genie Awardson
Forrás: Macleans.ca
A brit születésű kanadai Callum Keith Rennie kapta Ray Steele szerepét - adta hírül a The Hollywood Reporter az éjszaka folyamán. Rennie olyan sorozatokban szerepelt mint például a Gyilkosság (The Killing), Smallville, 24, Odaát, A cég, Kaliforgia de láthattátok a Pillangó-hatásban és az X-akták: Hinni akarok című filmekben is. 

2013. december 9., hétfő

Képek a 6. forgatási napról: Wanda-jelenet

A parkolós-és-interjúra-megérkezős jelenet mellett az este folyamán felvették a Heathman randi-jelenet végét is (legalábbis Wanda jelenlétéből és a ruhákból erre lehet következtetni), amikor Christian kikíséri Anát a kocsijához. Most vagy változtattak a randi helyszínén és áthelyezték a Grey House-ba, vagy olyan szögből veszik fel amiből nem látszik hol is forgatták. Remélhetőleg ez majd a többi fotóból kiderül. : ) A képekből/videóból látszik, hogy azt is felveszik amint Grey House-ból jönnek ki, szóval jeleneteket írtak át/vontak össze. Update: Még több HQ fotókért katt a hajtás utánra, a Fan-Girl.org vagy a FiftyShadesofGreyFan.org galériájára. A tagmentes képek forrása @3saheaven, HDUtopia.

2013. december 8., vasárnap

Képek a 6. forgatási napról: Grey House-jelenet

Két nap szünet után a Fifty forgatása ma folytatódott, mégpedig a Vancouver belvárosában található 35 emelet magas Bentall 5 nevezetű toronyháznál, ahol is azon jeleneteket vették fel, amikor Ana megérkezik Kate kölcsön Mercedes CLK-jával a Grey House-hoz meginterjúvolni Christiant. Még több fotóért katt a hajtás utánra vagy a FiftyShadesFan.org galériájára. A YVRShoots.com-nak is van pár felvétele. A tagmentes képek forrása: @3saheaven. Videók: Fake eső | Parkolás a Mercedes-szel |

2013. december 7., szombat

A Fifty Shades of Grey producerei a forgatáson

Dana Brunetti, Marcus Viscidi (vezető producer), E.L. James és Michael De Luca
Forrás: Fifty Shades of Grey Trilogy Facebook Page
Megjegyzés: arról, hogy mik a producer(ek) feladatai a filmkészítés során ide és ide kattintva olvashattok.

2013. december 6., péntek

E. L. James forgatási fotóalbuma I.

A forgatás vasárnapi kezdete óta Erika elkezdett fotókat posztolni a filmmel és/vagy annak készítésével kapcsolatosan. A blog Facebook és Twitter követőivel már megosztottam ezeket képeket, viszont úgy gondoltam hetente/kéthetente összegyűjtöm a legérdekesebbeket mivel előfordulhat, hogy valaki lemaradt róluk vagy épp egyáltalán nem is használja ezeket a közösségi oldalakat. Első körben képeket láthattok egy georgai rendszámtábláról (Hello Savannah-i jelenetek!), Max Martini lakókocsijának ajtajáról, amin a Taylor felirat díszeleg, az egyik hatalmas kameraszerkezetről valamint egy sátorszerűségről, ahonnan több monitoron keresztül figyelik az adott jelenetet.
Megjegyzés: érdemes Erikát (@E_L_James) és Dana Brunetti-t (@DanaBrunetti) Twitter-en követni, ugyanis ha olyanjuk van ugratják egymást és vicces fotókat is posztolnak a másikról. : ))

Entertainment Weekly: Ismerd meg Mark Bridges-t, a Fifty Shades of Grey jelmeztervezőjét

Bridges a 84. Oscar-gála sajtószobájában
Forrás: Zimbio | FameFlynet Pictures
Entertainment Weekly - A Fifty Shades of Grey filmadaptációjának forgatása hivatalosan is folyamatban van és egy bizonyos Oscar-nyertes jelmeztervező öltözteti (és vetkőzteti) a film sztárjait. Az IMDB szerint Mark Bridges [Megjegyzés: november közepén megerősítve Dana Brunetti által] - akinek munkássága leginkább a Napos oldal, A harcos, a Philips kapitány illetve A némafilmes, amiért 2012-ben elnyerte az Oscart, kapcsán ismert - csatlakozott hálaadási hétvégéjén a Vancouverben állomásozó stábhoz. Az első forgatási fotókon Dakota Johnsont (mint Anastasia Steele-t) és Jamie Dornant (mint Chrisitan Grey-t) láthatjuk a pár első randijának felvétele közben.
A könyvben Anastasia sötétkék kabátot, kék pulcsit, szoknyát és egy pár barna csizmát visel amikor először találkozik Christiannal, aki pedig "elegáns szürke öltönyt visel, fehér inget és fekete nyakkendőt." Amíg mindkét karakter teljesen fel van öltözve, addig Bridgest kétségtelenül lefoglalta egy olyan ruhatár összeállítása, amely a hősnőnk számára sok fehérneműt, a férfi főszereplő számára pedig számtalan ropogós fehér inget és nyakkendőket foglal magában. Vajon a jelmeztervező minden döntését a könyv leírása alapján hozta meg, vagy eszközölt némi változtatást? Hogy ezt a Fifty Shades rajongói megtudják, a film 2015-ös februári debütálásáig várniuk kell, viszont abban biztosak lehetnek, hogy Bridges egyike Hollywood legtehetségesebb jelmeztervezőinek.

Képek az 5. forgatási napról: Külső reptér-jelenet

Dakota és Jennifer Ehle (Carla) december 5-én a vancouveri nemzetközi reptéren
Forrás: Fan-Girl.org, Dakota Johnson Daily.com

2013. december 5., csütörtök

Képek az 5. forgatási napról: belső reptér-jelenet

Dakota a Fifty rendezőjével, Sam Taylor-Johnsonnal a forgatás szünetében 
Forrás: Fan-Girl.org

Twitter-képek #8: Sit back and relax...

Forrás: @FiftyShades - A Fifty Shades of Grey mozifilm hivatalos twitter profilja

Fotók a 4. forgatási napról: Savannah-i jelenetek

Jamie Dornan és Dakota Johnson a december 4-ei forgatáson
Forrás: Fan-Girl.org
Tegnap a Fifty Shades of Grey stábja  átköltözött a vancouveri Stanley Parkban található The Fish House nevezetű étterembe, a paparazziknak pedig sikerült néhány fotót lőniük Jamie-ről illetve Dakotáról. További képekért katt a hajtás utánra. A YVRShoots.com fotója és információi szerint az étterem kertjébe pedig felállítottak jó néhány pálmafát szóval több mint valószínű, hogy a Savannahában játszódó jelenetek kerültek rögzítésére. 

2013. december 4., szerda

Hivatalos: Dylan Neal alakítja Carla férjét, Bob-ot!

Dylan Neal a '2013 Summer TCA' Sajtógálán
Forrás: Zimbio | Valerie Macon/Getty Images North America
Dylan Neal sorozatszínész (A zöld íjász, Smallville) kapta Robbin 'Bob' Adams, Carla (Jennifer Ehle) férjének szerepét - adta hírül pár perce a Deadline, továbbá az online magazin értesülései szerint Neal-nek már a héten jelenése van a vancouveri forgatáson.

Hivatalos: Marcia Gay Harden alakítja Grace T. Grey-t!

Marcia Gay Harden az Independent Spirit Awardson idén februárban
Forrás: Zimbio | PacificCoastNews.com
Az Oscar és Tony-díjas Marcia Gay Harden fogja életre kelteni a Grey testvérek örökbefogadó édesanyját, Dr. Grace Trevelyan Grey-t - adta hírül a The Hollywood Reporter. Marcia számtalan filmben és televíziós sorozatban szerepelt, csak hogy néhányat említsünk: Pollock, A titokzatos folyó, A köd, Út a vadonba, Mona Lisa mosolya vagy épp A különleges ügyosztály és a Híradósok.

2013. december 3., kedd

Röviden az első forgatási nap helyszíneiről

YVRShoots.com - A Fifty Shades of Grey forgatása vasárnap kezdődött el Vancouver-ben, mégpedig azon jelenet felvételével amikor a seattle-i milliomos Chrisitan Grey (Jamie Dornan) teát szervíroz a fiatal Anastasia Steele (Dakota Johnson) számára a történelmi Rainier Hotel aljában található Rainier Provisions-ban (fotók a helyről) Gastown városrészben. Majd a produkció átköltözött a West Pender Street-i The Paper Hound nevezetű könyvesboltba/antikváriumba, hogy felvegyék amint Christian Grey néhány Thomas Hardy kötetet vesz Anának.

Hivatalos: Rita Ora alakítja Mia Grey-t!

Rita Ora a British Fashion Awardson 2012 novemberében
Forrás: Zimbio | Ian Gavan/Getty Images Europe
Az éjszaka folyamán bejelentették, hogy Chrisitan adoptált húgát, Mia Grey-t a 23 éves koszovói-albán származású Rita Ora fogja megformálni. Orát szerintem nem kell bemutatni, hisz aki hallgat kereskedelmi rádiót/néz zenecsatornákat biztos belefutott egy-egy dalába. Ám az énekesi karrierje mellett belevágott a színészkedésbe is, eddig a Halálos Iramban 6-ban illetve a 90210 című sorozatban láthattátok.

2013. december 1., vasárnap

Az első képek a forgatásáról: Kávézó-jelenet

A Fifty forgatása vancouveri idő szerint ma délelőtt kezdődött el, mégpedig a kávézós/teázós jelenet, azaz Ana és Christian első randijának felvételével. Még több fotót a hajtás után is találtok, illetve a Fan-Girl.org, a DakotaJohnsonDaily.com és a FiftyShadesofGreyFan.org galériájában.

Twitter-képek #7: Action!

Forrás: E.L. James | Twitter

Elkezdődött a Fifty Shades of Grey forgatása!

Tegnap a The Wall Street Journal oldalán megjelent egy cikk, amely szerint nem holnap, hanem már ma elkezdődik a Fifty Shades of Grey forgatása. Nos úgy tűnik a cikkírója nem tévedett, legalábbis Dana Brunetti (producer) fentebb olvasható tweetje is arra enged következtetni, hogy ma ténylegesen elkezdődöttek a film forgatási munkálatai. Update: Kelly Marcel, a Fifty forgatókönyvírójának pár perce közzétett tweetje is megerősíti a forgatás kezdetének tényét: