2013. november 16., szombat

A Collider interjúja Dana Brunetti-vel

Dana Brunetti, a Fifty Shades of Grey producere
Forrás: Collider.com
Collider - Minden népszerű könyvadaptáció esetén a casting nagy indulatokat szokott kiváltani, azonban a Fifty Shades esetén ez még intenzívebb volt. Eredetileg Dakota Johnsonra és Charlie Hunnamre osztották Anastasia és Christian szerepét, viszont a Sons of Anarchy sztárja még október közepén hirtelen otthagyta a projektet. Dana Brunetti is elismerte a Collider-nek, hogy a casting-folyamat nagyon nehéz volt, de véleménye szerint a The Fall-ből ismert Jamie Dornanra bízni a férfi főszerepet végül lehet, hogy méginkább kifizetődő lesz: "Nem számít, hogy kit választottunk volna ki, az emberek akkor is dühösek, elégedetlenek lettek volna. Majd meghoztuk a döntést, de végül az nem működött. Bizonyos mértékig meg kell felelnünk a rajongói elképzeléseknek és boldoggá kell tennünk őket - habár ez soha nem fog megtörténni, mert lesznek olyanok, akik másokat képzeltek el [Anának és Christiannak]. Mindig is azt gondoltam, hogy jobb lenne ha nem igazán ismert színészekkel próbálkoznánk, így aztán mindenki együtt ismerhetné meg/fedezhetné fel őket, és azt hiszem Jamie-vel és Dakotával ezt teljesítettük." Brunetti arról is beszélt, hogy a projektet övező különböző félelmek miatt nehéz bizonyos színészeket leszerződtetni. Sokukban az a félelem volt, hogy ez majd mit igényel vagy mit fog igényelni tőlük vagy egyáltalán mivé formálja majd őket és a karrierjüket.

James könyvének vászonra adaptálása már önmagában is nagy kihívást jelent: "Bármelyik könyvből kivonni a rajongói kedvenceknek vagy épp azokat a kulcsfontosságúnak számító momentumokat amiknek mindenképpen benne kell lenniük és mindezt egy két órás filmmé összegyűrni, hát nem a legegyszerűbb munka. A mi esetünkben pedig itt van Anastasia belső istennős monológjai, ami során sokat megtudunk róla és az érzéseiről. Nyilvánvalóan ezt ezen formában nem tudjuk megcsinálni, különben az egész film csak narrációból állna. Úgyhogy ez nagy problémát jelentett, abból a szempontból, hogy mégis miként adaptáljuk a nagy részét a forgatókönyvbe a narráció kizárásával." 

Mindenki arra kíváncsi, hogy a Fifty Shades of Grey-film milyen messzire megy majd el a könyv explicit jeleneteinek ábrázolásában. Brunetti elmondta, hogy a film biztosan R besorolású lesz, de van ötlete arra hogy elégítse ki azon rajongók kívánalmait, akik egy cenzúrázatlan változatra áhítoznak: "R besorolású lesz, egyértelmű hogy annak kell lennie. Véleményem szerint és ez nem azt jelenti, hogy meg is fog valósulni, de mindig is úgy gondoltam, hogy nagyon klassz lenne ha bemutatnánk az R-es verziót majd elkészülne egy NC-17-es verzió is, amit jó néhány héttel később ismét a mozikba küldenénk. Szóval mindenki elmehet és élvezheti az R-es verziót, majd aki megint nagyon meg akarja nézni és egy kicsivel keményebb változatra vágyik ott lesz az NC-17-es. Ez a megoldás a stúdiónak is nagyszerű lenne, hisz így kétszeri bevételt hozhatna a film a jegypénztáraknál. A rajongóktól azt halljuk, hogy egy szemérmetlen/piszkos filmre vágynak, ami annyira hű a könyvhöz amennyire csak lehetséges. A kifinomultság szintjén akarjuk tartani, ugyanakkor meg akarjuk adni a rajongóknak azt amire vágynak."

Azt, hogy az ízlésességet akarják a film készítése során szem előtt tartani, Brunetti szerint nem is bizonyítja jobban mint a projekt köré gyűjtött szakmai team. "Sikerült egy fantasztikus csapatot összehoznunk, mindenki aki részt vesz ebben a projektben nagyon jó szakmai önéletrajzzal rendelkezik. (A film operatőre a kétszeres Oscar-jelölt Seamus McGarvey lesz, a jelmeztervezője pedig az Oscar-nyertes Mark Bridges.) Ami szerintem sok olyan embert sokkol, akik a "mamipornó" gúnynévvel illetik a Fifty-t illetve akik azt mondják "ez szemét lesz." Szerintem ezt már a team összetétele is cáfolja."

A filmről többet (miként került a Fifty produceri székébe, milyen E.L. James-szel együtt dolgozni, miért Vancouverben forgatnak stb.) is megtudhatsz, ha megnézed a hajtás után @ColliderFrosty (Steve 'Frosty' Weintraub) @DanaBrunetti-vel készített interjúját.
0:06 – Arról, hogy miként kapta meg a Fifty Shades of Grey produceri státuszát, az első találkozásáról E.L. James ügynökével, illetve a kétségeiről, hogy vajon tényleg Ő-e a megfelelő producer a filmhez.
3:35 – Arról, hogy amikor az óceánon forgatták Tom Hanks főszereplésével a Phillips kapitány című filmet miként próbálták meggátolni, hogy kiderüljön ők producerálhatják a 50 Shades-t.
4:31 – A közös munkáról E.L. James-szel. "Ő szintén a film producere, nagyszerű munkatárs, nagyon jó ötletei vannak. Ugyanakkor nagyon szórakoztató személyiség, jó ember valamint nagyszerű vele együtt lógni."
5:23 – Arról, hogy a film forgatása December 2-án kezdődik Vancouverben és miért Kanadára esett a választás: a könyvek Portlandben és Seattle-ben játszódnak, de költséghatékonyság és eredményesség szempontjából inkább Vancouverre esett a választás, ugyanis ott már számtalan filmet készítettek el, így a forgatáshoz szükséges infrastruktúra már ki van építve. Illetve az sem hátrány, hogy Seattle csak két órára van onnan, így az időjárás is hasonló illetve a városok is sokban hasonlítanak egymásra, így megkönnyítve a külső helyszíneken való forgatást illetve a second unit munkáját.
6:27 – A projektet övező hatalmas figyelemről, illetve a casting nehézségeiről.
8:01 – A könyv filmmé adaptálásának nehézségeiről, a rizikós jelenetek felvételéről illetve a film impresszív csapatáról.
9:31 – Arról, hogy szeretnék elkerülni a paparazzi fotók kikerülését a forgatásról, illetve a "mamipornó" címke elleni küzdelemről.
10:44 – A film besorolásáról és a lehetséges NC-17-es verzióról.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése