2015. augusztus 20., csütörtök

James Foley rendezheti a Fifty Shades Darkert

Pár perce robbant a hír, miszerint az Universal Pictures és a Focus Features jövő hét elején ajánlatot tesz három direktornak, egészen pontosan James Foley-nak, Mark Pellingtonnak és Tanya Wexlernek a következő Fifty Shades film rendezésére. A három jelölt közül a legtöbb neves filmes szaklap (Deadline, The Hollywood Reporter, TheWrap) James Foley-t tartja a befutónak, aki számtalan House of Cards (Kártyavár) epizódot rendezett, amely sorozatnak egyébként Dana Brunetti a producere, illetve néhány film is, mint például a Lépéselőny, a Rettegés és a Vadidegen.
A jelöltek: Mark Pellington, James Foley és Tanya Wexler
A TheWrap információ szerint a stúdió kezdetekben ismét női rendezőt szeretett volna megnyerni a folytatásra, de végül úgy döntöttek, hogy a legjobbat fogják felkérni a munkára, aki a forrásaik szerint, nem más lesz mint Foley. A szaklap forrásai azt is elárulták, hogy elképzelhető az is, hogy a Darkert és a trilógia záródarabját, a Freedet együtt veszik fel, bár a forgatási menetrend még egyáltalán nem végleges és az sem világos, hogy Foley bevállalna-e egy ekkora projektet.

A folytatásokra Dakota Johnson és Jamie Dornan visszatér, a Darker forgatókönyvét ahogy az már ismert Erika férje, Niall Leonard írja. A film producerei pedig ismét Dana Brunetti és Michael De Luca lesznek.