2015. június 24., szerda

Kulisszák mögötti fotók a Fifty Shades forgatásáról

Sam öccse, Kristian Taylor-Wood (aki jómaga is fotógráfus) az elmúlt két napban soha nem látott fotókat osztott meg az Instagram profilján: az egyiken Jamie-vel és Dakotával látható, amely képet egyébként a film állófotósa, Chuch Zlotnick készített, míg a másodikon Jamie-t láthatjuk, amint a lakókocsijában olvassa a Fifty Shades forgatókönyvét. Kristian egyébként rajongói kérdésre válaszolva megírta, hogy nagyon szereti mindkettőjüket, Dakota igazán mókás személyiség, akit nagyszerű energia vesz körül, Jamie a való életben pedig jóval királyabb mint Christian, okos, nagyon vicces és hatalmas a szíve. "Bámulatos élmény volt velük és a világ legjobb filmes stábjával együtt dolgozni az egyik leggyönyörűbb városban a világon."

2015. június 12., péntek

A magyar Fifty Shades DVD/Blu-Ray megjelenési dátuma: június 17.

Idéntől a cseh illetőségű BONTONFILM veszi gondozásba az Universal Pictures és a 20th Century Fox filmjeinek magyarországi DVD- és BD-megjelenéseit - adta hírül ma sajtóközleményében a cég. Ennek apropóján bejelentették, hogy a Fifty Shades of Grey idehaza 4-féle formátumban kerül a boltok polcaira 2015. június 17-től - a szokásos "sima" DVD és Blu-Ray változat mellett Limitált Digibook változatban is megvásárolható lesz. A hajtás után megtaláljátok az egyes specifikációk részleteit (amik még nem véglegesek!)

Sima DVD változat - bővített- és moziváltozat | Ajánlott fogyasztói ár: 3.290 Ft
HANGOK:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
FELIRATOK: magyar, angol
EXTRÁK: 
  • Előzetes - A sötét ötven árnyalata előzetese 
  • Alternatív változat - Bővített változat alternatív befejezéssel (kb. 123 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL

2015. június 1., hétfő

Jön a Fifty Shades of Grey Christian szemszögéből írt változata

E.L. James hivatalos oldaláról: Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy ma a Vintage Ancor az alábbi sajtóközleményt hozta nyilvánosságra:

E. L. JAMES ÚJ FIFTY SHADES KÖNYV PUBLIKÁLÁSÁT JELENTETTE BE
New York, 2015. Június 1. - Közösségi oldalán ma a bestseller szerző, E.L. James bejelentette, hogy a világszerte kasszasikert aratott regényének, a Fifty Shades of Grey-nek új változatát fogja megjelentetni - ez alkalommal Christian Grey szemszögéből íródva. Az új könyv, címe GREY, 2015. június 18-ától - azon naptól, amelyre a rajongók Christian születésnapjaként emlékezhetnek - kerül publikálásra.
A Fifty Shades of Grey 2011-es megjelenése óta, olvasók ezrei kérlelték James-t, hogy  írja meg Christian szemszögét is. A Fifty Shades of Grey elmesélve Christian által bevezetőjében, James ahogy írja: "Ezt a könyvet azoknak szenteltem/ajánlom, akik esdekeltek... könyörögtek...  rimánkodtak... valamint fohászkodtak ezért." Ebben a változatban James lehetőséget kínál a rajongóinak, hogy ismét betekintést nyerhessenek a Fifty Shades világába, azonban ezúttal az érdekes és titokzatos főhős által.
"Christian egy bonyolult karakter," mondja James, "és az olvasókat mindig is rabul ejtette a vágyai, a motivációi, és a zavaros múltja. Továbbá bárki, aki valaha is élt párkapcsolatban nagyon jól tudja, minden történetnek két oldala van. Nagy öröm visszatérni eme boldog helyre - írni, együtt lenni Christiannal és Anával az univerzumokban, és együtt dolgozni ezzel a fantasztikus csapattal a Vintage-nél."
Az olvasók jól tudják, hogy Christian olyasvalaki, aki kontrollálja az élete minden területét. A világa makulátlan, fegyelmezett ugyanakkor üres - addig a pillanatig, amíg Anastasia Steele beesik az irodájába. Mi van ebben a lányban, ami magával ragadja? Miért nem tudja elfelejteni? Egy érzelmi vihar söpör végig rajta, amelyet nem tud felfogni és aminek nem tud ellenállni.
"A Fifty Shades of Grey egy olyan szerelmi történet, amely úgy  bűvölte az olvasókat, amelyre csak néhány könyv volt képes," mondta a Vintage Books kiadó és James szerkesztője, Anne Messitte, "úgyhogy amikor Erika megemlítette, hogy szeretné felfedezni Christian szemszögét és újra felnyitni a történetet, hihetetlenül izgatott váltam miatta és az olvasói miatt is. Ez a könyv is magában hordozza azon lenyűgöző, ellenállhatatlan tulajdonságokat, mint elődei, így alig várom, hogy a Fifty Shades rajongók ismét átéljék ezen történetet egy olyan perspektívából, amely után oly régóta ácsingóztak." [...]
Ahogy a korábbi könyvek James trilógiájából, úgy a Grey is hagyományos papír formátumban valamint eBook-formátumban szintén elérhető lesz.

Megjegyzés #1: a magyar megjelenésről egyelőre nincs információm, de mivel ahogy arról hallhatattok, olvashattatok az Ulpius-ház becsődölt, így kétséges a náluk lévő könyvek és azok folytatásainak sorsa. Ha megtudok valamit, megosztom veletek.
Megjegyzés #2: A LIBRI Kiadó Kft. megvette a Grey jogait, amit a tervek szerint 2015. december 1-jén akarnak piacra dobni. A borítója ugyanaz lesz, mint az angol nyelvű változatnak.