2015. február 27., péntek

A filmben hallható összes szám felcsendüllésének sorrendjében

Put a Spell On You by Annie Lennox - Nyitójelenet
Undiscovered by Laura Welsh - Ana hazaérkezik az interjúról
Call Me by St. Paul And The Broken Bones (Meghallgatom) - Ana és Kate készül a buliba, Ana megkapja az első kiadású Tess of the D'urbervilles-t
Tribe (Feat. Jesse Boykins III) by Theophilus London (Meghallgatom) - Klubjelenet
Rude by Terence Coles & Leon "Roccstar" Youngblood (Meghallgatom) - Klubjelenet
Meet Me in the Middle by Jessie Ware - Ana és Christian rányit Kate-re és Elliotra
Love Me Like You Do by Ellie Goulding - Charlie Tango
Bachianas Brasileiras No. 5 by Enrique Batiz - Ana először Christian lakásában
Salted Wound by Sia - Ana elveszíti a szüzességét
Concerto in D Minor After Alessandro Marcello, II. Adagio by Bach - Christian a zongoránál I.
Beast of Burden by Rolling Stones - Ana reggelit készít
Earned It (Fifty Shades of Grey) by The Weeknd - Christian hazaviszi Anát
Awakening by Free&Easy (Meghallgatom) - Ana visszajön a mosásból
Haunted by Beyoncé - "Örülök, hogy megismerhettelek" szexjelenet
The Sermon by Hampton Hawes (Meghallgatom) - A diplomaosztó utáni fogadás
She's On Fire by Bo Saris (Meghallgatom) - Ana és Christian pezsgőzik
I'm On Fire by Awolnation - "Christian Grey és egy barátja" újság-jelenet
Crazy In Love (2014 Remix) by Beyoncé - Az első Red Room szexjelenet
Witchcraft by Frank Sinatra - Ana és Christian táncol
Nights in Motion by Scott Senn - Ana és Carla koktélozik
One Last Night by Vaults - Vitorlázórepülés
Prelude No 4 In E Minor Op 28 by Chopin - Christian a zongoránál II.
I Know You by Skylar Grey - Stáblista
Where You Belong by The Weeknd -Stáblista

A Danny Elfman által írt score-számokat nem írtam bele, mert azok abban a sorrendben hallhatóak, ahogy a lemezen is szerepelnek.

2015. február 26., csütörtök

A Yahoo! interjúja Dakota Johnsonnal

K: Dakota, hatalmas várakozás övezte ezt a filmet. Milyen érzés, hogy az egész világon végre bemutatásra került a mozikban?
JOHNSON: Nagyon izgalmas, és megkönnyebbülve érzem magam, hogy végre láthatják az emberek. Büszke vagyok arra a munkára, amit elvégeztem ebben a filmben és mindazokra is, akik ennek a megalkotásában részt vettek. Egy olyan filmet próbáltunk létrehozni, amelynek megvan a maga művészi integritása ugyanakkor elnyeri a tetszését a könyv rajongóinak, akik annyi energiát fektettek ebbe és most végre láthatják, hogy vajon teljesítettük-e az ehhez fűzött reményeiket. Öröm látni, hogy az emberek mennyire felspanoltak és izgatottak emiatt.
K: Úgy tekintesz a Fifty Shadesre mint csak egy merész szexuális kapcsolatról szóló történetre vagy annak középpontjában alapjában véve a valódi romantika áll?
JOHNSON: Ez egy hihetetlen szerelmi történet egy erőteljes férfiról és nőről, aki keresztülesik ezen az átváltozáson és sokkal inkább öntudatára ébred, ahogy a sztori kibontakozik. Nagyon büszke vagyok Anára. Egy erős nőnek látom, aki maga hozza meg a döntéseit és nem fél arra az útra lépni, amit Grey kínál számára. Intelligens és kíváncsi, hogy felfedezze ezt (a BDSM) világát, amiről azelőtt semmit sem tudott.
K: Milyen élmény volt együtt dolgozni Jamie Dornannal?
JOHNSON: Jamie fantasztikus volt! Mindig nagyon támogató és védelmező volt irányomba. Míg a forgatáson voltunk nagyon sokat nevettük együtt, ami mindent sokkal könnyebbé és egyszerűbbé tett. Nagyon kedves és udvarias volt, nem is kívánhattam volna jobb személyt a közös munkához, főleg az intim jelenetek felvételéhez.

2015. február 24., kedd

Összefoglalás: Sam Taylor-Johnson Jamie-ről, Dakotáról, Charlie Hunnam távozásáról és a Fifty Shades-ről

Még a londoni promó alkalmával a MagicFM reggeli rádiós műsorának vendége a Fifty Shades of Grey rendezőnője, azaz Sam Taylor-Johnson volt. Mivel nagyon szeretem Sam-et hallgatni és amúgy is kevés anyag van fent a blogon az által mondottakról, szóval írtam nektek erről egy rövidke összefoglalást. :)
A 7 perces interjú során Sam elmondta, hogy a Fifty Shades teljesen különbözött attól, amit eddig valaha is csinált - pedig már elég sok mindenen túl van. "Nagyon intenzív élmény, utazás." Jamie-ről csak csupa jót tud mondani: kedves, jóindulatú, de nagyon különbözik Christiantól. Sam megjegyezte, hogy nem elsősorban azért esett végül rá a választás, mert fizikailag megfelel Mr. Grey szerepére, azaz a könyvben leírt jellemzésre, hanem mert egy igazán mélyen érző, lelkes személyiség. Mindezek tetejében még nagyon vicces is, és ez a nagyon erőteljes jelenetek során nagy segítségnek bizonyult, szóval igazán élvezetes vele együtt dolgozni. Valamint nagyon védelmező, óvó is: ahogy elkiáltották, hogy "Ennyi!" már rohant is Dakotához, hogy betakarja a fürdőköpennyel vagy valami mással. 
Az E.L. James-szel és a közte kialakult súrlódások kapcsán Sam elmondta, hogy valóban harcoltak egymással, de mégis hogy képzelhetjük azt, hogy ne lett volna Erika védelmező a víziója, az általa megalkotott világgal, karakterekkel kapcsolatban? Ez természetes, mondja Sam, hozzátéve hogy teljes mértékben tisztelettel akart hozzányúlni az alapanyaghoz, viszont a saját vízióját is meg akarta valósítani a vásznon. Minden egyes nap együtt kellett dolgozniuk, így a kreativitásukból adódó feszültség jelen volt, de végülis megtalált a középutat. 
Szóba került Charlie Hunnam távozása is: a műsorvezető azt kérdezi Samtől, hogy szerinte a csillagokba volt -eírva, hogy végül Jamie lett Christian? Sam Charlie-t nagyszerű embernek és fantasztikus színésznek tartja, nagyon elkeseredett amikor visszamondta a szerepet, de nagy áldás, hogy végül Jamie csatlakozott a produkcióhoz. Sam mást már egyáltalán nem tud elképzelni Christian szerepére.
Dakota sem maradt ki a dicséretekből: Sam született színésznőnek tartja, aki csodálatos és brilliáns és mint színész önön maga - hiába híres és tehetséges színészek a szülei és a nagyanyja - is megállja a helyét. A meghallgatáson teljesen lenyűgözte Sam-et, mert már akkor pontosan tudta és megértette Anastasia karakterét. Sam pedig tudta: megtalálták Anát, de nem adhatták oda rögtön neki a szerepet, mert teljes mértékben meg kellett bizonyosodniuk arról, hogy biztosan nincs jobb nála - ezért 15 vagy még több színésznőt meg kellett nézniük.
A folytatásokról: mélyreható beszélgetése még nem volt a stúdióval erről, de ha a reményeik beteljesülnek (és be is teljesültek) nagy siker lesz a film, akkor megcsinálják a trilógia maradék két részét is. Leszerződött ezekre? Azt mondja Sam, hogy hivatalosan még nem, de már a kezdetekről meg van/volt ennek a lehetősége/opciója, de most egyelőre egy kicsit pihenni szeretne és a 4 lányával törődni.

2015. február 23., hétfő

Dakota Johnson a 2015-ös Oscar-díjátadón

Magyar idő szerint tegnap éjszaka tartották meg a 87. Oscar-gálát, aminek Dakota Johnson illetve Rita Ora aktív résztvevője volt. Dakota konferálta fel Adam Levint, míg Rita előadta Oscar-jelölt dalát a 'Grateful'-t (megnézem | képek). Mellettük még ott volt a Fifty Shades producere Dana Brunetti (képek) valamint a Vanity Fair Oscar-partiján Sam Taylor-Johnson a férjével, Aaronnal (képek). Az ezúttal piros Yves Saint-Laurent ruhában pompázó Dakotáról a hajtás után találtok jó sok fotót és videót.

2015. február 22., vasárnap

Az I-D magazin interjúja Dakota Johnsonnal

I-D Magazin | Don Johnson és Melanie Griffith lányaként, és a Hitchcock múzsa Tippi Hedren unokájaként, Dakota Johnson mindig is sikerre volt ítéltetve. A texasi Austinban született 25 éves szépség fiatalságát modellkedéssel valamint színésznői karrierjének egyengetésével töltötte. 1999-ben szerepelt a Tűzforró Alabamában, majd pár évvel ezelőtt a rövid életű szitkomban, a Ben&Kate-ben; illetve mindezek mellett Jason Segel szexfüggő (látod, hova vezet?) barátnőjét az Ötéves Jegyességben; de kis szerepekben feltűnt A közösségi hálóban és a 21 Jump Street - A kopasz osztagban is. Röviden, milliónyi mérföldre volt attól, hogy a széles közönség számára is ismertté váljon, ezért is volt annyira sokkoló amikor beválogatták Anastasia Steele szerepére, annak a filmnek a főszerepére, amely elkerülhetetlenül az év egyik legmegosztóbbja (hordányi dühös tüntetővel a londoni premieren) lesz, azaz a Fifty Shades of Grey-ére. Egy hét telt el a film bemutatása óta és máris Dakota Johnsonról tweetel a fél világ: az egyik fele dicséri, amiért a karakterét a hatalom és a kontroll képességével ruházta fel és megakadályozta az áldozattá válásban, míg a másik fele elítéli, amiért szerepelt vállat ebben a filmben, amely állítólag az erőszakot propagálja - és amely kapcsán Dakota szeretne egyszer s mindenkorra tiszta vizet önteni a pohárba.

Milyen volt megszokni a filmet övező felhajtást?
Ez őrület. Nem hiszem, hogy ehhez valaha is hozzá lehet szokni. Ha megtörténik, akkor azt hiszem komoly bajok vannak veled.

2015. február 20., péntek

E.L. James maga írná a Fifty Shades Darker forgatókönyvét?

Egy héttel ezelőtt mutatták be a Fifty Shades trilógia első részének filmadaptációját, azóta viszont mindenkit, vagyis a rajongókat biztosan az érdekli mikor láthatják a második részt a mozik vásznain. Jelen pillanatban úgy tűnik, erre még jó darabig várni kell, ugyanis a Variety legújabb értesülései szerint E.L. James még több kontrollt szeretne a folytatás felett, egészen pontosan Ő maga szeretné megírni a Fifty Shades Darker forgatókönyvét, viszont a széria megfilmesítési jogait birtokló Universal Pictures/Focus Features inkább ismét egy profi szkripterezőre bízná ezt a feladatot - habár a források szerint Kelly Marcel újbóli felkérése nagy valószínűséggel nem fog megtörténni, ugyanis miután megkérték Patrick Marbert, hogy finomítson a már kész szkripten, megneheztelt a stúdióra és a készítőkre, és ezért sem vett részt a Fifty Shades sajtókörútján. A Variety megkereste Marcelt, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Ha ez még nem lenne elég, a Variety illetve a Hollywood Reporter a stúdióhoz közel álló forrásai Sam Taylor-Johnson visszatérésére sem fogadnának nagy tételben, annak ellenére sem, hogy még a Today Showban úgy nyilatkozott a rendezőnő-fotográfus, hogy a folytatás "fedélzetén" van. Ennek oka, hogy nem felhőtlen közte és E.L.James között a viszony, miután mindketten nagyon ragaszkodnak az általuk helyesnek vélt vízióhoz - Erika azt szerette volna, hogy a film sokkal szexibb, explicitebb legyen, tehát sokkal könyvhűbb, míg Sam nem szerette volna ha a filmből csak egy S&M szexfesztivál kerekedjen ki.  Egyébként az elmúlt hetekben adott interjúk során azt egyikük sem tagadta, hogy igencsak meg kellett egymással küzdeniük a forgatás idején.

Ha hamarosan nem jutnak dűlőre, a filmes magazinok szerint 2016 év végénél vagy 2017 év elejénél előbb biztosan nem láthatjuk majd Ana és Christian történetének második fázisát.

Megjegyzés: Dakota Johnsonnak és Jamie Dornannak mindhárom részre aláírt szerződése van, bár igencsak kellemetlen helyzetbe hozzák őket azzal, ha nem tűzik ki minél előbb a második rész forgatásának kezdési dátumát, mert így nem igazán tudnak elköteleződni más nagyobb projektekre.

2015. február 19., csütörtök

A HELLO! magazin rövid interjúja Jamie Dornannal

Mielőtt elfogadtad volna Christian Grey szerepét, mennyit tudtál a Fifty Shades of Grey-ről?
Nos, természetesen tisztában voltam a könyvek létezésével, de nem olvastam azokat. Viszont imádtam leforgatni a filmet és nagyon élveztem a Dakota Johnsonnal közös munkát. A színészek furcsa emberek és gyakran időbe telik kiismerni a másikat, de Dakota és köztem nagyon szoros kapocs alakult ki.

Milyen érzés volt egy olyan valakit megformálni, aki ennyi nő fantáziájának tárgya?
Christian egy fantázia szülte figura, olyasmi mint egy szuperhős - olyan ember, mint Ő nem létezik, szóval ez enyhítette a nyomást. Mindezek mellett a "férfi szépség megtestesítőjeként" van jellemezve, de ezzel senki sem tud versenyezni, habár azt hiszem George Clooney elég közel áll ehhez. Kizárt, hogy mindenkinek az elképzelésének meg tudjak felelni, szóval ezzel nem is igazán próbálkoztam.

Elégedett vagy azzal, ahogy kinézel?
Nem. Nézd, évekig modellkedtem és ez állítólag segít abban, hogy kevésbé legyél feszélyezett a testeddel kapcsolatban. De mindenki máshoz hasonlóan Én is elégedetlen vagyok a kinézetemet illetően. A gyerekkorom azzal telt, hogy nagyon vékonynak és kicsinek éreztem magam, de manapság is, nem számít, hogy mennyit edzek és hogy a fotósok azt mondják, "Óóó, jól nézel ki," mert nem változtatja meg azt a tényt, hogy amikor a tükörbe nézek, csak azt a vézna kölyköt látom és ezt az érzést nem szeretem.

2015. február 18., szerda

Összefoglalás: Dakota Johnson a David Letterman Showban

A Fifty Shades utópromóciójaként Dakota Johnson tegnap este David Letterman esti showjának vendége volt, ahol totálisan zavarba hozta a műsorvezetőt. Ugyanis a beszélgetés során szóba került Dakota anyukája, Melanie Griffith is: "Anyu azt mondta nekem, hogy nagyon-nagyon kedvel téged. De tényleg!"
"Tudom... elárulok neked valamit, volt idő, amikor az anyukád állandóan a show vendége volt," válaszolta erre Letterman, úgy mint egy szerelem ittas kisiskolás. "Nagyon szerettem anyukád," folytatta a műsorvezető. "Hozott neked egyszer egy bilincset is," emlékeztette Dakota. Végül folytatva az ugratást rákérdezett, "Szóval, Te vagy az apukám?"
A közönség ezt nevetéssel és tapssal jutalmazta, Letterman pedig csak bólogatott és mosolygott. Dakota után persze kedvesen emlékeztetett mindenkit, hogy az igazi apukája a Miami Vice sztárja, Don Johnson.
Dakota később elárulta Lettermannak, hogy a szokatlan keresztnevét azután kapta (egy családi baráttól elcsenve, aki a saját gyerekét szerette volna Dakotának elnevezni, de végül a lány kisfiú lett és a Jackson nevet kapta), miután az apukája nemet mondott a Ruby névre. "Apu úgy gondolta, hogy a Ruby Johnson úgy hangzik, mint egy sztripper neve."
"Hol itt a probléma?" kérdezte Letterman, a közönség persze ismét nevetésben tört ki. "Igen, úgy értem, tekints csak a karrieremre," reflektált erre nevetve Dakota.

Egyelőre csak az alábbi rövid videónk van a műsorból, de ahogy kint lesz az egész hozom, és ha elhangzik még benne valami érdekes, kiegészítem a posztot. Időközben kikerült az interjú második fele, a hajtás után megtaláljátok, ebben már a Fifty Shades-ről beszélgetnek benne: pontosabban arról, hogy milyen sokáig tartott a meghallgatási folyamat, Charlie kiszállásáról és reméli, hogy a folytatásokat is meg tudják csinálni.

2015. február 16., hétfő

Entertainment Weekly: Beszéljünk arról a bizonyos befejezésről

Entertainment Weekly | Spoiler veszély: Ha nem olvastad a könyvet, vagy még nem láttad a filmet és nem szeretnéd tudni miként végződik, akkor most hagyd abba az olvasást.
Miután két órán át épült Christian Grey és Anastasia Steele között a kapcsolat, a Fifty Shades of Grey-film számtalan nézőt lepett meg a meglehetősen váratlan lezárásával. A film utolsó néhány jelenetében Ana megkéri Christiant, hogy mutassa meg neki mi az a legrosszabb dolog, amit el kellene viselnie a férfi játszószobájában. Miután Grey 6-szor csapást mér rá egy nadrágszíjjal, a lány az éjszakát könnyek közt tölti, majd reggel elhagyja Christiant. Távozva a lakásából, Ana belép a liftbe, majd türközve az első találkozásukat, látjuk ahogy az ajtók becsukódnak....majd a vászon elsötétül. Igen, tényleg így végződik a film. És igen, többé-kevésbe így is történnek az események a könyvben.

Pontosabban, a lapokon, a jelenetsor úgy kezdődik, hogy Christianra egy szomorú dal játszása közben talál Ana, amely végül egy beszélgetéshez vezet arról, hogy a férfi miért vágyik arra, hogy megbüntesse és elutasítja a lány azon kérését, hogy magyarázza el, miért is olyan, amilyen. Ana képtelen a férfit maga mögött hagyni, így megkéri Christiant, hogy mutassa meg neki, a lány szavaival: "Büntess meg. Tudni akarom, hogy mennyire lehet rossz." Ismerősen hangzik?

Február 28-án Dakota Johnson lesz az SNL házigazdája!

Tegnap ünnepelték a Saturday Night Live (SNL) - késő éjszakai élő televíziós szkeccs komédia és variety show - fennállásának 40. születésnapját, amelyen maga Dakota Johnson jelentett be, hogy február 28-án Ő lesz a műsor házigazdája. Aki látott már pár SNL részt, az tudja, hogy nagyon vicces tud lenni illetve mindig az adott házigazda köré építek fel a showt, szóval egészen biztos, hogy jó pár Fifty Shades-szel kapcsolatos szkeccs és poén is lesz.

BOX OFFICE: Kasszát robbantott a Fifty Shades of Grey

Amerikában csütörtöktől vasárnapig bezárólag a Fifty Shades of Grey összesen 85 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál - megdöntve a februári rekordot, amit előtte a Mel Gibson által rendezett Passió tartott a maga 83,9 milliójával -, míg nemzetközi szinten 172 millió dollárt - Szingapúrt, Hong-kongot és Tajvant kivéve mindenhol első helyen nyitott. A nemzetközi területeket figyelembe véve a legjobban Európában (Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Magyarország*, Oroszország) szerepelt, ezzel tehát a Fifty Shades minden idők legtöbbet hozó R besorolású filmjévé vált, valamint 2015 legnagyobb nemzetközi nyitányát produkálta és a második legnagyobb, szintén nemzetközi hétvégi nyitóbevételét szállította az UNIVERSAL Pictures/Focus Features számára. Egy másik rekordot is meg kell említeni, Sam Taylor-Johnson az első női rendező, akinek filmje valaha is ekkor nyitóbevételt tudott produkálni.

Összesen tehát a hétvégén 266,4 millió dollárnyi bevételt termelt a trilógia első része, ami jóval felülmúlta a várakozásokat.

Jövő: Ma ünneplik Amerikában az Elnökök napját, ez azt jelenti, hogy a 85-es nyitás felugorhat 90-91  felugrott 94,4 millióra, illetve még öt nagy területen (pl. Dél-Korea, India) csak ezután mutatják be. A jóslatok szerint viszont hamar visszaesik majd a film iránt az érdeklődés, de az össz 350+ milliós bevétel majdnemhogy biztosnak mondható, ami nem rossz egy 40 millió dollárból+marketingköltségek készült film esetén.

*Itthon minden idők legnagyobb nyitását jegyzi a Fifty: szerda óta összesen 192 918-an ültek be rá, ez forintosítva 264,8 milliót jelent. (Magánvélemény: az UIP nagyon belenyúlt a tutiba, de hogy nem érdemlik meg az is biztos.)

2015. február 14., szombat

Twitter Kérdezz-Felelek Dakota Johnsonnal és Jamie Dornannal

A Fifty Shades minkét főszereplője tartott a promóció alatt egy-egy Twitter kérdezz-feleleket. Dakota egészen pontosan tegnap a Glamour UK profilján keresztül, Jamie pedig még múlt héten a sajátján, amikor a New York-i press junket folyt. Mindkettő fordítását a hajtás után megtaláljátok.

Összefoglalás: Jamie Dornan a The Graham Norton Showban

Majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt volt a The Graham Norton Show vendége Jamie Dornan (megnézem), a Fifty Shades of Grey londoni promóciója részeként pedig pénteken ismét ellátogatott az egyik legnépszerűbb brit televíziós műsorba. A show egyik legviccesebb része az volt, amikor egy életnagyságú Christian Grey tortából Jamie megkóstolt egy darabot. "Finomabb mint képzeltem," mondta nevetve. Az interjú során továbbá elmondta, hogy mielőtt elkezdtek a Vörös Szobában forgatni, eltöltött ott magában egy kis időt, hogy megszokja a környezetet, magáénak tudhassa. Valamint ismét kihangsúlyozta, a Fifty egy majdnemhogy klasszikus szerelmi történet (két olyan ember szerelmét meséli el, akik nem lehetnének együtt, de azzal, hogy mindketten változnak, működni fog a kapcsolatuk), persze mindezt egy kis S&M-mel megfűszerezve. Bemutatták a vaskereskedéses jelenetet, ami kapcsán Jamie elmondta, hogy nagyon szórakoztató volt azt felvenni, mert az egy igazi boltban dolgoztak, szóval össze-vissza turkálhatott mindenféle cuccban. 

2015. február 13., péntek

Összefoglalás: Az USA TODAY interjúja Dakotával és Jamie-vel

Jamie arról, hogy milyen a kapcsolata Dakotával: "Egyszerű vele kijönni - édes, aranyos. Azonnal megvolt közöttünk a szikra. Ez nagyon fontos, főleg annak tekintetében, ami ránk várt. Ha nem kedveltük volna egymást, nem is kaptam volna meg Christian szerepét. Azért válogattak be, mert úgy gondolták, ez működni fog. Dakotával baromi jól megférünk egymás mellett. Mostanra már a barátomnak mondhatom."
Dakota azon jelenetről, amikor ki van kötözve az ágyhoz: "Az érzékeid elveszik, ahogy be van kötve a szemed és ki vagy kötözve. Ez egy igazán érdekes agygyakorlat." Ahogy a rendező azt kiáltja "Ennyi!", azt mondja, "még mindig ki vagy kötve és persze elvakítva és nem épp a legkényelmesebb pozícióban. A saját kis privát otthonodban teljesen más, mint ezen élményeket megélni egy filmes környezetben - nagyon nehéz volt." Ezért, ahogy a színésznő mondja, volt az átlagnál is fontosabb, hogy meg legyen a kapcsolata és bizalma színészkollégájában. Egy rakás hollywoodi top színésszel olvasott fel együtt, mielőtt Dornan találkozott vele. "Furcsa volt, mert azon a ponton már rengeteg pasival végigcsináltam a meghallgatást. Jamie viszont nagyon nyugodt és vicces volt. Képes volt tartani velem a lépést a viccelődésben, és ez nagyon sokat jelentett."
Jamie, Dakota és Sam Taylor-Johnson a meztelenkedésről: "Néha eléggé ideges vagyok emiatt," mondja Dakota. "Na nem azért, mert szégyenkeznék a testem miatt. Szerintem egyébként is jóval kevesebb nőnek kellene szégyent éreznie a teste miatt. Viszont nyilvánvalóan, félelmetes dolog annak a tudata, hogy a világon rengeteg ember fog teljesen meztelenül látni. De az nem Én vagyok, úgy értem ez nem olyan, mintha a szobámba, a magánéletembe lesnének be és úgy figyelnének." Jamie azt mondja, hogy nem érzi magát a meztelenkedés miatt iszonyatosan kényelmetlenül. "Van egy eléggé hosszú felvétel a fenekemről. Nem éreztem magam baromi kínosan emiatt, amikor láttam a filmet. Az az enyém. Ennyi. Csak abban reménykedsz, hogy a végeredmény szexi és érzéki.
Ez is volt a célja Sam Taylor-Johnsonnak, a Fifty Shades of Grey rendezőjének. "Nem öncélú vagy obszcén akartam lenni, soha nem is állt szándékomban, hogy kizsákmányoljam őket vagy a testüket. Ez volt az egyetlen módja, hogy elnyerjem a bizalmukat - azaz azzal, hogy szexjelenetek érzékiek, gyönyörűek és erotikusak lesznek. Nem kell, hogy explicit legyél."
A hírnévről: Taylor-Johnson nem aggódik, hogy a filmet övező elképesztő figyelem hirtelen a színészei fejébe szállna és őrült egomániássá változtatja őket. "Jamie higgadt, nyugodt pasi. A hírnév egyszerűen  csak átfolyik majd rajta. Dakota a legédesebb ember a világon - csak a gyerekekkel akar játszani és együtt lenni a családdal. Mindketten nagyon is két lábbal állnak a földön."
Arról a vádról, hogy a könyv és a film a nők elleni erőszakot propagálja: "Ez olyasmi, ami kapcsán Sam és Én is igazán megfontoltak voltunk és nagyon fontos volt számunkra, hogy megmutassuk, kidomborítsuk: Ana nem áldozat. Semmilyen módon sem használják ki és erőszakolják meg. Minden tökéletesen közös megegyezésen alapulva történik."
A film sokkoló zárójelenetének felvételéről: "Brutális volt. Azaz a pillanat, amikor Christian ráeszmél, hogy 'Mégis mi a franc baj van velem?'" Jamie megjegyzi, hogy természetesen nem Dakotát ütötte a szíjjal, hanem egy vánkost, párnát, de így is nagyon kemény volt számára azon jelenet felvétele.

2015. február 12., csütörtök

Képek, videók a Fifty Shades of Grey londoni premierjéről

Elérkeztünk a Fifty Shades utolsó premierjéhez, amit Londonban tartottak meg ma este. Dakota Johnson ezúttal egy csodaszép fehér Saint Laurent ruhában pompázott, mellette Jamie Dornan pedig egy Alexander McQueen öltönyben. A szürke szőnyegen természetesen ott volt E.L. James, Sam Taylor-Johnson és Dana Brunetti producer is. A hajtás után szokás szerint jó sok képet találtok.

Kibeszélő: Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata)

A mai naptól "veszíthetjük el az irányítást" avagy "adhatjuk át magunkat" Mr. Grey-nek a magyar filmszínházak vásznain. A kérdés pedig az, hogy ez ténylegesen sikerült-e azon két óra alatt amit a film kínál? Sam Taylor-Johnsonnak illetve az Universal Pictures/Focus Features stúdiópárosnak sikerült-e a rajongók elvárásainak megfelelni és azokat kielégíteni? (Mert lássuk be, ők/mi vagyunk itt a fontosak, nem pedig a kritikusok.)

Alább a kommentekbe várom a mindenre kiterjedő (alakítások, zene, rendezés, kedvenc jelenetek stb.) véleményeket. Ellopva a film jelmondatát: Barbi fogad titeket! :))

Összefoglalás: Dakota Johnson a Jimmy Fallon Showban

A Fifty Shades férfi főszereplőjét, Jamie Dornant már meginterjúvolta Jimmy Fallon a The Tonight Showban (erről az összefoglalást ITT olvashattátok), tegnap pedig Dakota Johnsonon volt a sor. Igazából a műsor során a filmmel kapcsolatban semmi új nem hangzott el (Jimmy ezt is szétröhögte, nem tudom mi van mostanában ezzel az emberrel :D), főleg Dakota családjáról beszéltek: kapott is egy trófeát, mert a családja generációját tekintve Ő a harmadik (Melanie Griffith és Tippi Hedren után), aki szerepelt a The Tonight Showban. Dakota nagyon örül neki, azt mondja életében soha semmilyen trófeát sem nyert még. Az interjú végén pedig "Bármi lehet szexi"-t játszottak, aminek lényege, hogy nagyon nem szexi mondatokat kell vadítóan, csábítóan előadni. 

Berlinale: Fotók és videók a Fifty Shades of Grey világpremiérjéről

Amikor nagyon sokunk tegnap este a filmet nézte, akkor már javában zajlott a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a Fifty Shades of Grey nemzetközi világpremierje, amelyen természetesen ott volt Dakota Johnson (egy szuperszexi fekete Dior ruhában), Jamie Dornan valamint Sam Taylor-Johnson, E.L. James, Dana Brunetti és az Universal/Focus Features fejesei. A hajtás után rengeteg fotót találtok, illetve videókat.

W Magazin: Sam Taylor-Johnson kulisszák mögötti fotói

A W Magazin márciusi számában jelent meg egy jó adagnyi kulisszák mögötti fotó, amiket Sam Taylor-Johnson készített a Fifty Shades of Grey forgatása közben. A legtöbbhöz egy-két mondatos kommentárt is fűzött a rendezőnő, ezeket megtaláljátok a hajtás után.

2015. február 10., kedd

MTV AFTER HOURS: Ki a valószínűbb, hogy...

Megérkezett kedvenc MTV riporterünk, Josh Horowitz press junket interjúja (vagyis jelenleg most csak annak egy része), amit a Fifty Shades sztárjaival készített. Az After Hours nevezetű szegmensben arra kellett Jamie-nek és Dakotának válaszolnia, hogy 'Ki a valószínűbb, hogy...
elcseszi a szöveget?
Dakota: Jamie.
Jamie: Dakota.
Dakota: Nagy bajba kerülök emiatt.
Jamie: Persze, hogy engem mondott. De kétségkívül Dakota az.

Összefoglalás: Jamie Dornan a Jimmy Fallon Showban

New York-i idő szerint tegnap este a Jimmy Fallon által vezetett The Tonight Show vendége Jamie Dornan volt. A majdnem negyedórás perces interjú során szóba került Jamie szülőhelye Holywood (így persze a Hollywood is) valamint az a 10 évvel ezelőtti időszak, amikor még Eddie Redmayne-nel próbáltak szerencsét Los Angelesben, a Calvin Klein kampánya, ami miatt ráaggatták Az arany torzó becenevet, Don Rickles humorista, stand-up-os iránti szenvedélye, illetve az általa aláírt fotó ami a fürdőkádjánál van kirakva (azt mondja, azért került oda, mert a ház többi falánál - amik betonból vannak - a szögek egyszerűen mindig elhajlottak (és egyébként sem valami jó ezermester), a fürdőszobában pedig gipszből van a fal, szóval csak oda tudta felhelyezni. Jimmy szarrá röhögte magán ezen, 'Persze ember "gipszből"... a gyertya fölé.' Az interjú végén pedig egy úgynevezett 50 Accents of Grey-t játszottak, aminek lényege, hogy a Fifty-könyvből vesznek különböző idézeteket és azokat más és más akcentussal kell felolvasni.

2015. február 9., hétfő

Ana és Christian ruhatára: Szerződés | Vacsora | Nyakkendő

Kiadtak három extra videót, amelyben az Oscar-díjas Mark Bridges, a Ffity Shades of Grey jelmeztervezője röviden mesél: az Ana által, a  szerződés megtárgyalásakor viselt nagyon szűk szilvaszínű ruhájáról, a Grey családi vacsorán viselt barackszínű chiffon ruhájáról (amit Bridges saját kezűleg tervezet és Faye Dunaway. A Thomas Crown-ügyben viselt öltözéke ihletett) valamint Christian szürke nyakkendőjéről, amire rengeteg darab átnézése után akadtak. A legtöbbje vagy túl sötét vagy túl világos volt, vagy épp fényes, de soknak a textúrájával, vagy élénkségével akadt gond. Végül ráakadtak az olasz gyapjúból készült tökéletes darabra, ami nem vonja el Jamie arcáról a figyelmet, és arra is megfelelően erős, rugalmas, hogy Christian ki tudja vele Anát kötözni az ágyhoz.

2015. február 8., vasárnap

Fifty Shades of Jellyfish? avagy Sam Taylor-Johnson medúzái

A héten a Guardianban is megjelent egy hosszabb lélegzetű interjú a Fifty rendezőnőjével, Sam Taylor-Johnsonnal - az egészet nem fordítom le, aki szeretné ITT elolvashatja - és volt benne egy nagyon érdekes rész. E szerint a film egyik fantázia jelenetében szeretett volna medúzákról készült felvételeket használni, de ezek végül a vágószoba padlóján végezték, miután az Universal vezetői szerint túlságosan furcsa, érthetetlen lett volna a nézőknek. "Elmentünk ebbe a gyönyörű akváriumba, és ott voltak ezek a medúzák. Annyira szexuálisak, ahogy egyszerűen csak látod őket a tartályban mozogni és a folyékonyságukkal. Tulajdonképpen volt egy jelenet, ahol belépünk Anastasia világába, a fejébe, a gondolataiba és ezeket a medúzákat láthattuk volna a képernyőn. Gyönyörű volt, nagyon impresszionista. De mindenki azt kérdezte, 'Mi a francot keresnek azok a medúzák ott?'" emlékszik vissza. "Nem voltam boldog, hogy el kell engednem ezt [az ötletet]. De értettem és láttam, hogy tényleg nem működne a szélesebb nézőközönség tekintetében."
Sam Taylor-Johnson fotói azokról a bizonyos akváriumi medúzákról

Összefoglalás: Az Independent interjúja Sam Taylor-Johnsonnal

Forrás: Independent.co.uk | Figyelem: az utolsó két bekezdés spoilert tartalmazhat!
A rendezői szék elnyeréséről: "Bementem a megbeszélésre, és azt gondoltam, hogy tetszik nekik a vízióm a megközelítésem," emlékszik vissza. "Másnap reggel 8 órakor már jött a hívás: 'Oké, megkaptad a munkát - délben hivatalosan is bejelentjük.' Olyan volt mint ráugrani egy nagy sebességű vonatra és az ajtók bezáródnak mögötted. Nem vagyok olyan tapasztalt rendező, szóval persze volt néhány pillanat amikor azt gondoltam, 'Ez jóval nagyobb annál, amit kezelni tudok.' Ugyanakkor nem is vagyok a beijedős ember, aki kihúzná magát végül a kihívás alól."
A filmet övező nagyfokú biztonságról: "Senkinek sem mutathattam meg," mondja. "A legfrusztrálóbb dolog, ami valaha is történhet veled, hogy nem kapsz visszajelzést." Egyike volt annak a néhány embernek, aki láthatta a filmet, az a férje, Aaron Taylor-Johnson volt: "Aaron vagy már ezerszer látta. A forgatókönyvtől kezdve egészen az utolsó munkafolyamatig velem együtt dolgozott rajta. Szükségem volt valakire, akivel megoszthatom az ötleteim és valamiféle visszacsatolást ad - legyen az negatív vagy pozitív."
Jelenetek kihagyásáról: A regény néhány szexuálisan igencsak részletgazdag történése elkerülhetetlenül kimaradt a filmből. Dornan például korábban elmondta egy riporternek, hogy a "szerszáma" a szerződése szerint a kamera látószögén kívül maradt, továbbá a hírhedt epizód a könyvből, amire rendszerint úgy hivatkozunk mint 'A tampon-jelenet,' nem is került leforgatásra. "Ezeknek a jeleneteknek a szexualitásról és érzékiségről kell szólnia, de egy film nem lehet pontosan mint ahogy az a papírlapokon megelevenedik," ismeri be a rendező. "Habár, a Focus és az Universal érdemére váljon, hogy szabad kezet kaptam és azt mondták, "Forgasd le pontosan úgy ahogy szeretnéd, szükség esetén pedig majd megvágjuk."

Videóinterjúk a New York-i press junketről + fordítás

A Fifty Shades stábja péntek óta folyamatosan adja az interjúkat a világ összes médiuma számára, ezek közül már néhány napvilágot látott, de a nagy részük jövő héten fog ránk zúdulni. Egyelőre mindenféle fordítás nélkül rakom be a videókat és ebbe a posztba is fogom gyűjteni azokat. A legfontosabbak, legérdekesebbek alá megpróbálok majd valamit írni, de az összeset biztosan nem fogom tudni feldolgozni, ráadásul felesleges is lenne, mert egy idő után ugyanazok kérdések merülnek fel és a válaszaik is hasonlóak lesznek, csak más körítésben.

A film végre bemutatásra kerül, hogy érzed magad? Megkönnyebbült és izgatott vagyok. Milyen volt a folyamat számodra? Annyira szokatlan, érdekes, klassz és őrült. A New York-i vetítésen imádták a rajongók a filmet, milyen érzés ez számodra? Nagyon különleges, tudod igazán keményen dolgoztunk ezen a filmen, megpróbálva a művészeti integritást fenntartani miközben hűségesek, odaadók vagyunk a rajongói kívánságok iránt. Ez nagyszerű érzés. Mindenki nagyon szenvedélyes ezen film iránt, miért volt számotokra fontos, hogy helyesen és jól csináljátok meg? Mikor olyan komponenseket kezelsz együtt, mint ez a szerelmi történet és ez az őrült szubkultúra, akkor nagyon óvatosan kell hozzáállnod, és persze ki kell elégíteni a rajongói igényeket is, ami eléggé fontos volt. Sokan vannak, akik nagyon-nagyon szeretik ezt a könyvet, tulajdonképpen imádják, de azért mássá is akartuk tenni, egy igazi, valódi filmmé. Milyen volt együtt dolgozni Jamie Dornannal és megosztani vele ezt az élményt? Remek, azt hiszem nagyon szerencsések vagyunk... nem is kívánhattam volna jobb személyt, hogy együtt csináljam és éljem át ezen dolgokat. Nagyon megbízható, kedves, barátságos, udvarias, vicces - egyszerűen fantasztikus. Mi teszi Samet tökéletessé ezen film megrendezésére? Sam a legcsodálatosabb ember [a világon], egy igazi művész, a világot valami gyönyörű módon látja, igazán megérti minden összetevőjét, rétegét a filmnek - az érzelmi pontokon át a humoros momentumokig, a szexualitását és azok különbözéségét. Mindent tőle telhetőt megtett, hogy ez a film rendkívüli és gyönyörű legyen. Az utolsó kérdés: melyik jelenet miatt vagy a legizgatottabb, hogy végre lássa a közönség, a rajongók? Először is, alig várom, hogy lássák azt az átváltozást, amin ezen karakterek átesnek, fizikailag és öltözködés szempontjából... nem is igazán így kellene ezt kifejeznem... szóval fizikailag, testileg... illetve nagyon várom, hogy lássák a szerződés megtárgyalásának jelenetét, mert véleményem szerint az egy teljes új, más oldalát mutatja meg a karaktereknek. Illetve a Vörös Szoba miatt is izgatott vagyok, mert annyira csodálatos és szép, minden benne igazán részletgazdag és különleges, hihetetlen munkát végeztek el rajta.

2015. február 7., szombat

Sam Taylor-Johnson rendezi a Fifty Shades Darkert is?!

Ugyan tegnap már a New York-i rajongói találkozón a TODAY Show műsorvezetői rákérdeztek Sam Taylor-Jonsonnál, hogy mi a helyzet a folytatásokkal és akkor Ő mosolyogva válaszolta, hogy itt nem állnak meg, jöhetnek azok is. Akkor ezen szavakból mindenki azt feltételezte, hogy Ő is marad a direktori székben, de senki nem merte biztosra mondani. Ma viszont, szintén a TODAY Showban ismét megerősítette, hogy igen, Ő rendezi majd a Fifty Shades Darkert is. Egyelőre nem tudjuk, mikor kezdődnek el a munkálatok, de azt feltételezem, hogy akár már az év végén belevághatnak - és addig remélhetőleg semmi olyasmi nem történik, hogy végül ne tudná vállalni. 
Röviden az interjúban elhangzottakról: A bemutatott barkácsáruházas filmklip kapcsán Sam megemlítette a műsorvezetőnőnek, hogy ez a kedvenc jelenete, mert annyira szórakoztató volt felvenni, Dakotának és Jamie-nek nagyon jó humora van és nagyszerűen alakították a szerepeiket. A tegnapi rajongói vetítés kapcsán elmondta, hogy most már kicsit fellélegezhet és hatalmas élmény volt ez számára. Ismét elismételte, amit már korábban is olvashattatok a RED interjúban: azt akarta, hogy úgy érezze a közönség a film végére, tulajdonképpen nem is Christian az akinek a kezében van a hatalom, a kontroll, hanem Anastasiáéban. Volt-e olyan pillanat a 9 és fél hetes forgatási időszak alatt, amikor úgy érezte "Nekem most nem itt kellene lennem"? Azt mondja Sam, hogy nem, nem volt olyan, amikor úgy érezte, hogy nem helyes amit csinál, ráadásul a munkálatok végére már nagyon megbíztak hárman egymásban, igazi kötelék alakult ki közöttük. Mi a helyzet azon hírekkel, melyek szerint sok vita volt közte és E.L. James között? Mindig bonyolult egy könyvet vászonra vinni, kezdi Sam, mert el kell dönteni, hogy ennek benne kell lenni és ennek meg nem, az egész a vizualitáson alapszik és szerinte természetes, hogy vannak viták két igencsak vizualista ember között, de megoldották, megbeszélték a problémákat, most itt vannak és ez a lényeg.

Az első B-ROLL videó és interjúk a stábtagokkal+összefoglalás


A hajtás után pluszban találtok egy-egy Jamie Dornannal, Dakota Johnsonnal, Sam Taylor-Johnsonnal és Dana Brunettivel készült 6-7 perces interjút is. Dakota és Jamie interjújához írtam összefoglalásszerűséget, Saméhez és Danáéhoz egyelőre nem, mert rengeteg feldolgozásra váró anyag van.

2015. február 6., péntek

A TODAY Show interjúja Dakota Johnsonnal és Jamie Dornannal

Miután magukra hagyták a rajongók tömegét, Dakota és Jamie átment a TODAY stúdiójába, ahol Savannah Guthrie és Matt Lauer interjúvolta meg őket. Az interjú a megszokottak szerint egy vadonatúj klip bemutatásával kezdődik, alább külön posztban meg is találjátok+fordítással. 
Röviden az elhangzottakról: Savannah arra kíváncsi igaz-e az, hogy Jamie nem látta a film végső változatát? Azt mondja, hogy igen, nem igazán tudja, hogy miért történt is így, de eléggé elfoglalt volt mostanában, ma viszont bepótolja a lemaradását. Nagyjából egy évvel ezelőtt forgatták le a filmet, nehéz visszarázódni ebbe az egész Fifty Shades-mentalitástba, kérdezi Matt. Bizarr élmény ez, kezdi Dakota, mert már érzelmileg eléggé eltávolodtnak érzi magát ettől, mivel régen befejeződtek a tényleges munkálatok, de nagyon izgatott, hogy az emberek végre láthatják és kifejezhetik a filmről a véleményüket. Savannah dicséri Dakotát, mert nagyon sokat hozzátett Ana karakteréhez, az alapanyag témája ellenére, kiemelve az erős személyiségét. Dakota köszöni ezt és örül, hogy sikerült ezt elérnie, mert pontosan ez volt a célja. Az intim jelenetek felvételét a legeslegutolsó napokra hagyták, mennyire volt ez nagyon segítség? Jamie azt mondja, igen ez így volt, szerinte baromi okos lépés volt, mert mire odajutottak nagyszerű viszonyt alakítottak ki Dakotával, megbíztak akkor már egymásban, megértették egymást és azt miként viszonyuljanak a másikhoz. Matt felemlegeti azt a cikket, amelyben Dakota megemlítette, hogy a szexjelenetek felvétele végén, Jamie volt az első, aki ráterített valamit. Azt mondja Jamie, ezt szinte természetes volt, Dakota volt a kiszolgáltatott helyzetben: kikötve miközben teljesen meztelen volt. "Nagyon bízom benne. Azért voltunk ott, hogy védjük és segítsük egymást." - teszi e kapcsán hozzá Dakota. Sokan tudni akarják, hogy megcsinálják-e a trilógia hátralévő két részét is, Ők benne lennének? Mindkettőjüktől határozott igen a válasz.

Dakota Johnson és Jamie Dornan a New York-i rajongói vetítésen

New York-i idő szerint ma reggel a TODAY Show-val karöltve tartotta meg az Universal/Focus Features a Ffity Shades of Grey első premierjét, amely igazából egy rajongó vetítés bolt. A bemutató fekete szőnyegére stílusosan egy Audival érkezett meg a Dakota Johnson és Jamie Dornan, de mellettük még megjelent E.L. James, Sam Taylor-Johnson és a Kate-t alakító Eloise Mumford is. A hajtás után találjátok az első fotókat és videókat.

Az ötödik filmklip a Fifty Shades of Grey-ből: Ana palacsintát készít

Christian: Milyen energetikus vagy ma reggel.
Ana: Éhes vagy?
Christian: Nagyon.
Ana: Jó, mert palacsintát csinálok.

2015. február 5., csütörtök

A TIME magazin fotósorozata Dakotáról, Jamie-ről és Samről

Dakota Johnson és Jamie Dornan a Chateau Marmont-ban, Los Angeles-ben 2015. január 13-án. 
TIME | Az amerikai fotográfus Maleria Marder a mélyen személyes és intim - hacsak nem erotikus - munkáiról ismert. Szóval amikor felkérte a TIME, hogy készítsen a közelgő globális jelenség, a Fifty Shades of Grey alapján készült film sztárjairól és rendezőjéről fotókat, Mardernek szembe kellett néznie élete első akadályával. "A munkáim a meghitt és személyes pillanatok körül forognak," mondja. "Ezen fotózáskor viszont rengeteg ember volt jelen - olyan pillanat is volt, amikor 20-an voltak a szobában - úgyhogy el kellett érnem, hogy az ellenkezője érződjön. Ez soha nem igazán a valóságról szól, inkább a pillanat hihetőségéről vagy egy megélt élményről." Marder úgy döntött, hogy a film rendezőjét, Sam Taylor-Johnsont fehér ágynemű között örökíti meg, mert "úgy gondolok rá, mint egy modern kori, angyalra," mondja. "De az ágy viszont olyasmikre utal, amik nem épp annyira angyaliak."
Ami Dakota Johnson színésznőt illeti, aki a szorgosan tanuló Anastasia Steele-t formálja meg, a fotózás legváratlanabb momentumát kínálta Marder számára. "Dakota hátravetette a fejét, a feje tetejére állítva így a koncepciót, azt a gátlástalanná, kevésbé portrészerűvé és inkább önátadássá téve."

TIME rövid cikk: Miként épült meg a Fájdalom Vörös Szobája

TIME | A Fifty Shades of Grey szerzője, E.L. James, akinek igazi neve Erika Leonard, pikáns könyvének filmmé adaptálása során több befolyással bírt mint a legtöbb író. De volt egy jelenet, ami miatt különösen aggódott. "A leginkább a Vörös Szobában játszódó jelenetek miatt aggodalmaskodtam. Azt akartam, hogy ízlésesek és erotikusak legyenek," mondja.
A Vörös Szoba, azok számára, akik nem jártasak a Fifty Shades kultúrájában, az a szoba, ahol a szeszélyes Christian Grey teret enged kevésbé hagyományos budoár viselkedésének. Leonard aggódott, hogy majd egy silány barlangnak hathat, így ezt elkerülve, konkrét instrukciókkal látta el a produkció díszlettervező csapatát. "Előállt ezekkel a dolgokkal," mondja Dana Brunetti producer. "A szó szoros értelemben rajzokat készített a díszlettervező csapatunk számára." A csapatot egy férj és feleség, David és Sandy Wasco irányította, akik nem voltak tapasztalatlanok ezek a téren; dolgoztak a Ponyvaregényen, amelynek egyik emlékezetes karaktere odavan a lekötözésért. "Erika kis rajzokat készített egy 8,5x11-es papírra," mondja David. "Azt mondta, "Itt kellene a elfeneklő padnak lennie, itt pedig a szófának.' Mi pedig követtük is azt."
Wascoék tudták, hogy a Vörös Szoba jelenti majd a legnagyobb kihívást. "Efelett agonizáltunk a legtöbbet," mondja David. "De kellett is," teszi hozzá Sandy. "Bárkit is interjúvolsz meg a könyv olvasói közül, mindegyiküknek más az elképzelése a Vörös Szobáról." Wascoék találkoztak szakértőkkel is - dominánsokkal és dominátrixokkal, akik vagyonos kliensekkel bírnak "csak mint Christian Grey," mondja David. Ezen konzultációk során a tervező csapat olyan hasznos tippeket kapott, mint például, hogy a padlón is bőrt használjanak, mert az emberek sok időt töltenek térdelve. "Szóval végül igazi bőrt használtunk, és réz cipőszegeket 2 inchenként," mondja David. Az ágynál is bőrt használtak, lepedő/takaró nélkül, mert - végtére is - az ágy nem alvásra van.
Habár Leonard szava nyomott latba a szoba elrendezésében, a rendezőnőnek, Sam Taylor-Johnsonnal erős érzései, gondolatai voltak a tökéletesítést illetően. Azt mondta a tervezőknek, hogy valami meghökkentőt, meglepőt akar. "Mindig Kubrick filmjeit emlegette. Azt akarta, hogy a szoba valami olyasmi legyen, amit ha meglátsz, soha nem felejtesz el," mondja Sandy. "Szóval az egész barna fából készült, barna bőrrel bevonva, ellentétben a feketével, amit sokkal gyakrabban láthatsz. Nagyon csinosan nézett ki."
Ha furcsán hangzik egy szobát, ahol elkorbácsolás történhet, "csinosnak" nevezni, akkor a tervezők szavai a berendezési tárgyakról szintén ugyanannyira fognak szokatlannak tűnni. "A tárgyak, amiket végül használtunk nagyon egyediek és igazán gyönyörűek," mondja David. A legtöbb bútor és eszköz - a kengyel, a lónyereg szék, és az ágyak mind rendelésre készültek Angliában. A rendkívül puha köteleket is rendelték, és úgy festették vörösre. "Azok akik dolgoztak ezen a filmen, le se tudták venni a kezüket ezekről a dolgokról," teszi hozzá David. "Szőrök, bolyhok, rojtok, csupa móka volt."

Hallgasd meg a Fifty Shades of Grey teljes soundtrack albumát!

A Trendio.us nevezetű oldalon teljesen ingyen végig lehet hallgatni a Fifty Shades of Grey 16 számból álló soundtrack albumát. Csak katt IDE!

Negyedik filmklip a Fifty Shadesből: Ana felfedezi a játszószobát


Chrisitan: Itt van az ajtó mögött.
Ana: Mi az?
Christian: A játszószobám.
Ana: X-boxodnak és ilyesmiknek?
Christian: Fontos, hogy tudd, bármikor elmehetsz.
Ana: Miért, mi van bent?
Christian: Ahogy mondtam, a helikopter készenlétben áll, oda visz, ahová csak akarod.
Ana: Christian, csak nyisd ki az ajtót! [...] Ó Istenem!

2015. február 4., szerda

Time rövid cikk: Így rögzítették a Fifty Shades of Grey szexjeleneteit

TIME | Senki nem szerződik le egy olyan filmre, mint a Fifty Shades of Grey anélkül, hogy megértené, tenni fog néhány olyan dolgot, amit normál esetben nem csinál nyilvánosan. De nagy különbség tudni, hogy meg fogsz válni a ruháidtól a kamera előtt és aközött, hogy valójában meg is teszed.
"Nem tudom, hogy valaha is igazán fel lehet-e valakit készíteni egy tényleges időpontra, amikor az eljön," mondja a film rendezője, Sam Taylor-Johnson, aki maga is számtalanszor állt már meztelenül a kamera elé képzőművészeti alkotásai miatt. Úgy döntött, hogy a legintimebb jelenetek felvételét a film két sztárja, Dakota Johnson és Jamie Dornan között, a forgatás utolsó harmadára hagyja, amikor egy kicsit már jobban megismerik egymást - valamint a stábot is.
"De amikor elérkezik, hirtelen üt be a felismerés, 'Ó, hát ez az nap, amiről annyit beszéltünk,'" mondja Taylor-Johnson. "Úgy vélem, a legfontosabb az volt, hogy meglegyen egyfajta bizalom. Az az iránti bizalom, hogy Seamus [McGarvey, az operatőr] és jómagam miként fogjuk azt felvenni. És Dakota bizalma Jamie felé, hogy vigyázz rá, óvja valamint Jamie bizalma Dakota felé, hogy Ő is vigyázz rá, gondoskodik róla. És közöttünk, hogy ez nem lesz szexuálisan nagyon explicit - nem pornó, hanem annál sokkal érzékibb."
Meg kell jegyezni, hogy önmagában egyébként egyik színész sem szégyenlős. Dornan alsónadrág modell volt, míg Johnson korábbi két filmjében, A közösségi hálóban és az Ötéves jegyességben, hálószoba jelenete volt Justin Timberlake-kel illetőleg Jason Segel-lel.
"Nem félek a meztelenségtől. Véleményem szerint a nők gyönyörűek," mondja Johnson. "Ugyanakkor nem könnyű megszabadulni a ruháidtól rengeteg ember előtt. Nem válik könnyebbé, de ezt mindenki megérti. Ez senkinek sem furcsa. Legalábbis, a forgatásokon biztosan nem." McGarvey azt mondja időnként a szexjelenetek felvétele során ugyanazt a technikát alkalmazza, mint a vadfotósok, hogy ne zavarják az állatokat: azaz tartsd a távolságot. "A zoom végén voltam és csak hagytuk, hagyj mozogjanak," mondja. "És azokkal a szűkebb lencsékkel néha impresszionistább, absztraktabb képet kaphatsz a testekről."
Lecsökkentve azon alkalmak számát, amikor a színészeknek szimulálniuk kellett az intim pillanatokat, McGarvey két kamerával dolgozott, amikor csak lehetőség volt rá. A különösen közeli felvételek során pedig Ő maga ragadott kamerát, vagy távszabályzót használva, hagyott némi teret a színészeknek. "A kamera üzemeltetése 20 lábnyi távolságra történik, attól a helytől ahol ténylegesen áll a kamera, így a színészek nyakában nem liheg egy szőrös operatőr," magyarázza. Egy másik fontos követelmény a sikeres intim jelenet forgatásához? Állj hozzá humorérzékkel. "Csináltam egy nagyszerű képet: ezek ketten együtt vannak az ágyban, történnek a dolgok, ez a nagy szakállas fickó pedig ott áll mellettük a reflektorral," mondja Taylor-Johnson. "Ez egy nagyon nem-szexi pillanat." Fotó: JamieDornanLife

Marcia Gay Harden a Today Showban + Grace találkozás Anával

Ma a Fifty szereplőgárdájából, Marcia Gay Harden volt a Today Show vendége. A tegnapiakhoz hasonlóan, az interjú előtt egy vadonatúj jelenetet kaptunk, egészen pontosan azt, amikor Grace először találkozik Anával. Az interjúban viszont annyira érdekes dolgok nem hangzottak le: Marcia hangsúlyozza, hogy ez a film/történet az elejétől a végig a romantikáról szól, a könyveket csak azután olvasta el az iPadján, hogy megkapta a szerepet, nem lepte meg, hogy a széria ekkora jelenséggé vált. 

A Fifty Shades sajtóanyagából: Miként találták meg Christian Grey megformálóját

EMANUELLEVY.COM | A film meghallgatását irányító Francine Maisler és csapata New York City-ben, Los Angeles-ben és Londonban keresgélt színészek után, ez utóbbi város volt az, ahonnan Jamie Dornan jelentkezett Christian Grey szerepére. Az ír színész, aki leginkább A hajszában nyújtott BAFTA-jelölt televíziós alakításáról és az Egyszer volt, hol nem voltban végzett munkájáról ismert, egy meghallgatási videót rögzített. A forgatókönyvet övező szigorú biztonsági intézkedések miatt, arra kérték a jelentkezőket, hogy egy másik filmből vett jelenettel készüljenek (Dornan a Tiszta románcból választott); csak a rostán átjutott jelentkezők kaphattak meg később bármit is, ami már a tényleges szkriptelt anyagból való. A széria mindenütt jelenvalósága kapcsán, Dornan megjegyzi: "Totálisan tisztában voltam a könyvekkel. Halottnak kell lenned, hogy ne hallj és tudja ezekről."
Az ígéretes videót követően, a színész Taylor-Johnsonnal Skype-on, míg De Lucával, James-szel és Brunetti-vel személyesen találkozott először Londonban. Dornan kérésére, a producerek egy hosszú beszélgetésre ültek le vele. "Úgy gondoltuk, hogy fontos, bárkik is fogják ezeket a szerepeket alakítani, üldözniük/le kell vadászniuk azokat, mert nagyon oda kell rakniuk magukat," magyarázza Brunetti. "Ha egyáltalán bármiféle aggodalom is felmerült volna, az nagyon problémát jelentett volna a produkciónak, és talán, folytatásokat illetően is." 
A könyv számtalan szereplője közül, James nagyon jól tudta, hogy két karakternek bizonyosan tökéletesnek kell lennie. Amikor arról kérdezték, hogy mi vonzotta Őt Dornanhoz Christian Grey szerepe kapcsán, azt válaszolta: "Csak látnod kell Jamie-t a vásznon, hogy tudd erre a kérdésre a választ. Egy igazán komor intenzitással és jelenléttel rendelkezik. Továbbá igencsak jóképű, szemrevaló, ami szintén nem utolsó dolog."
Dornan készen állt a számtalan kihívásra és tisztán látta, hogy Christian mindenkinek egy kicsit mást testesít meg. "Kívülről, Christian egy nagyon érdekes, erőteljes, befolyásos és lenyűgöző ember, számtalan üzleti érdekkel, a telekommunikációtól egészen a mezőgazdasági technológiákig, és mindezeket egy nagy vállaltbirodalmon keresztül irányítja. A birodalma különböző tartópilléreken nyugszik, és Ő hihetetlenül fiatal, hogy már ezen pozíciót betöltse. A világa a hatalomról, a befolyásról és a pénzről szól, és mindegyikből bőven van neki. De ahogy mélyebbre ásunk, rájövünk, hogy ezeknél jóval több van a személyiségében."
Miután szívélyes fogadtatásra lelet Angliában, Dornan Los Angelesbe repült egy személyes meghallgatásra Taylor-Johnsonhoz, egy olyan találkozóra, ahol összeengedték a már-beválogatott Dakota Johnonnal egy "kémiai felolvasásra." A maga részéről, a halk szavú színész beismerte, "Azonnal megtetszett Dakota. Maga módján valahogy tartózkodó, de lelkiismeretes, pontos és alapos, szóval egyszerűen csak nagyon jó. Valójában sajnáltam Őt, amikor a közös meghallgatásunk volt. Újra és újra végig kellett csinálnia ezeket a jeleneteket különböző srácokkal, és amikor a nap végén végre Én kerültem sorra, azt kértem tőle, hogy "Nézd, számomra/velem is egy újabb jó alakítást tudnál nyújtani?' És meg is tette." Majd hozzátette, "mint színész, olyan szerepek után kutakodsz, amik kihívásokkal járnak és mások. Ezelőtt Christianhoz hasonló figurát még soha nem alakítottam. Ő egy nagyon érdekes karakter, sok réteggel és mélységgel, és ez az amit akarsz: hűen, igaz módon ábrázolni Őt a képernyőn." Taylor-Johnsont eléggé megindította az a látvány, hogy a két színész közötti kémia működik és tudta, megtalálta a tökéletes Christiant Anának. (Johnson eredetileg Charlie Hunnammel volt összepárosítva, de a színész kiszállt a forgatás megkezdése előtt). A rendezőnő azt mondja: "Jamie Dornan fantasztikus, tökéletesen szabott Christan Grey. Sokat hozzátesz ehhez a karakterhez - eleganciát kölcsönöz neki, ugyanakkor pontosan megtestesíti Christian esszenciáját, azaz az Őt körülvevő enyhe titokzatosságot. Ennek oka, hogy Jamie-ben már eredendően megtalálhatók eme tulajdonságok. Ó egy rendkívüli színész és szakasztott úgy alakítja Christian Grey-t, ahogy azt kell." Fotó: JamieDornanLife

Harmadik filmklip a Fifty Shades of Grey-ből: Nem romantikázom

Ana: Miért vagyok itt, Christian?
Christian: Azért vagy itt, mert nem vagyok képes békén/magadra hagyni.
Ana: Akkor ne tedd. Miért küldted nekem azokat a könyveket?
Christian: Úgy gondoltam, hogy bocsánatkéréssel tartozom.
Ana: De miért?
Christian: Azért, mert hagyom, hogy azt hidd... Figyelj rám. Nem romantikázom. Az ízlésem nagyon egyedi. Nem értenéd.
Ana: Világosíts fel akkor.

2015. február 3., kedd

Eloise Mumford a Today Showban + új Ana&Kate jelenet

Ma reggel a Today Show New York-i stúdiójának vendége a Kate-et alakító Eloise Mumford volt. A beszélgetés előtt levetítettek egy vadonatúj jelenetet a filmből, amelyben a The Heathman Hotel liftes csókja után hazaérkező Anát faggatja az igencsak lelkes Kate. Csak annyit húz ki a lányból, hogy csókolózott Christiannal, de csak egyszer. "Csak egyszer, hát ez különös!" mondja Kate. A különös szó nem is fedi eléggé [ami történt], válaszolja neki Ana.
Az interjú során Eloise elárulta, hogy tegnap este látta a filmet, de még mindig elpirul, ha csak a látottakra gondol. "Szuper szexi," mondja a filmről. "Nagyon, nagyon fülledten szexi." Azt mondja, úgy érezte magát tegnap este mint a karaktere: látja, hogy Ana randizik valakivel, valami történik az életében, de nem tud a piszkos részletekről. Szóval látni a filmet, olyan volt, hogy "Ó, hát erről fogalmam sem volt." mondja nevetve. Nyilván ott a könyv, de látni azt megelevenedni a vásznon... nagyon forró, szexi az egész, teszi hozzá. A beválogatás kapcsán elmondja, hogy miután megkapta Kate szerepét, senkinek sem árulhatta el, a szüleit kivéve, amíg hivatalosan be nem jelentették. A szülei egyébként nagyon izgatottak a film miatt, már a legelső előadáson ott lesznek, hogy láthassák. "Milliók szeretik ezeket a könyveket és nyilvánvalóan milliónyian is várják, hogy végre láthassák... úgyhogy nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy valami olyasmiban szerepelhettek, ami miatt ennyien izgatottak." mondta a Fifty-jelenség kapcsán. Eloise szerint a csajokkal is baromi jó ötlet elmenni megnézni a filmet, de a pasikat is érdemes elrángatni rá, mert számukra is meglesz a jutalma. Ki számára Hollywood Christian Grey-e? Ryan Gosling. A legkínosabb momentum a forgatáson... spoiler: találkozni Luke Grimes-szal (Elliot) reggel hat órakor mielőtt együtt vettek volna fel egy jelenetet meztelenül.

Második filmklip a Fifty Shades of Grey-ből: Részlet az interjúból

Christian: Korábban azt mondta, hogy vannak néhányan, akik jól ismerik. Miért van olyan érzésem, hogy ez nem igaz?
Andrea: Mr. Grey, elnézést a zavarásért, de a következő találkozója a konferencia teremben lesz.
Christian: Mondja le kérem, itt még nem végeztünk.
Andrea: Igen is, uram.
Ana: Ne Én... mehetek. Semmi gond.
Christian: Szeretnék többet tudni magáról.
Ana: Nincs sok tudnivaló rólam.
Christian: Azt mondta, hogy angol irodalom szakos, igaz? Árulja el nekem, először Charlotte Bronte, Jane Austen vagy Thomas Hardy volt-e az, aki miatt szerelembe esett az irodalommal?
Ana: Hardy.
Christian: Jane Austen-re tippeltem volna. Mik a tervei a diploma megszerzése után?
Ana: Csak szeretnék túlesni a záróvizsgáimon.
Christian: És azután?
Ana: Azt tervezem, hogy ideköltözöm... Seattle-be, Kate-tel.
Christian: Kitűnő gyakornoki programjaink vannak.
Ana: Nem hiszem, hogy illenék ide. Nézzen csak rám.
Christian: Azt teszem.

2015. február 2., hétfő

A TIME magazin rövid interjúja Johnsonnal és Dornannal

TIME | Lehet, hogy hallottál már a hírhedt könyv, a Fifty Shades fo Grey filmváltozatáról, amely Február 13-án kerül bemutatásra. Abban az esetben ha távol voltál egy másik galaxisban, ez egy bestseller regény adaptációja, amely 2011-ben jelent meg, és némi, uhm, nem-standard budoár gyakorlatokat tár fel. A TIME
korai betekintést nyerhetett a filmben és lehetősége nyílt beszélgetni a film sztárjaival, Jamie Dornannal és Dakota Johnsonnal azon jelenetekről, amiket a legnehezebb volt leforgatni számukra - és ezek nem feltétlenül azok, amelyekre gondolnál. "Bárki elmondhatja neked, hogy a szexjelenetek, függetlenül a film tartalmától, mindig cselesek, bonyolultak és viszonylag kényelmetlenek," mondja Dornan, aki Christian Grey-t alakítja. "De azt hiszem, ami nekem személy szerint a legnagyobb nyomást jelentette, az az interjú-jelenet volt." Ez egy korai jelenet a filmben, ahol a főhősnő, Anastasia Steele megérkezik, hogy interjút készítsen Grey-jel a főiskolai újságja számára; helyettesítve szobatársát és barátnőjét, aki lebetegedett. A filmes terminológiában, ezt nevezzük meet-cute*-nak. "Ez az első alkalom, hogy látjuk Christiant, a rendkívül impozáns irodájában, nagyon is irányító valamint hatalom-teljes pozícióban," mondja Dornan. "Mindennek érződnie kell, miközben annak a gyors érzete is meg kell legyen, hogy ezen kettő között azonnali a kapcsolat." Dornan megjegyzi, hogy a stáb két teljes napon át vette fel ezt a jelenetet, "ami azt jelenti, hogy nem csak Én voltam az egyetlen, aki azt gondolta, nagyon jól, helyesen kell ezt megcsinálnunk." 
Johnson, talán nem meglepő módon az egyik, Grey lekötözős odújában játszódó jelenetet találta a legigénybevevőbbnek. "Van egy jelenet, amely során Christian egy korbácsot használ Anastasián," mondja. "Szexjelenetet forgatni nem egy érzéki vagy élvezetes állapot. Nagyon forró, tüzes - de nem fülledt, szexuális módon. Egyszerűen csak izzadós, és nem igazán kényelmes. És mindennek tetejében, a kezeim és lábaim le voltak kötözve, el voltam vakítva és mindeközben azzal a bizarr eszközzel ütöttek." Nem csak elvették Johnson minden érzékét, de a jelenetet többször is végig kellett csinálnia, több órán át. Hogy birkózott meg ezzel? Nem annyira rosszul, mint ahogy sokunk gondolná. "Ez egy érzelmi próbatétel volt," mondja. "Először úgy voltam, hogy 'Istenem, ez a legrosszabb dolog a világon,' de később már azt mondtam, 'Rendben, csináljuk, haladjunk.'"

*meet-cute: az a jelenet egy filmben, vagy sorozatban, ahol egy jövendőbeli pár először találkozik.

Az első flmklip a Today Show jóvoltából: Claytons-éknál

Christian: Hát Ön az.
Ana: Mi a...?
Christian: Micsoda kellemes meglepetés, Miss Steele.
Ana: Csak Ana, csak Ana. Hogyhogy itt?
Christian: Üzleti ügyben jártam errefelé... szükségem van néhány dologra. Ráér?
Ana: Igen. Miben segíthetek?
Christian: Tartanak gyorskötőzőt?
Ana: Gyorskötőzőt? Igen, tartunk. Megmutathatom, ha szeretné.
Christian: Kérem mutassa az utat, Miss Steele.
Ana: Csak Ana. [...] Ennyi?
Christian: Maszkolószalag.
Ana: Felújít?
Christian: Nem.
Ana: Van 2 inchesünk és 1 inchesünk... de egy igazi önmagára valamit adó ezermesternek mindkettő megtalálható a szerszámos ládájában.
Christian: Természetesen.
Ana: Ritka manapság szakértővel találkozni. Szüksége van még valami másra?
Christian: Igen. Kötélre. [...] Lenyűgöző. Lánycserkész?
Ana: Hmm nem.... a szervezett csoportos tevékenységek nem az én világom.
Christian: Akkor, mi az Ön világa?
Ana: Nem is tudom. Könyvek. [...] Oké, kötél, szalag, gyorskötőző... tisztára mint egy sorozatgyilkos.
Christian: De nem ma. :))))

Megjegyzés: 1 inch az 2,54 cm
A hajtás után megtaláljátok a Youtube-ra feltöltött változatot.

2015. február 1., vasárnap

Fifty Shades of Grey sajtókonferencia: Portrék Dakota Johnsonról

Tegnap tartották meg a Fifty Shades of Grey sajtókonferenciáját a Beverly Hills-i Four Season Hotelben, ahol Dakotáról az alábbi szuper portréképeket készítették. Sajnos Jamie nem utazott el Los Angeles-be, Ő Skype-on keresztül válaszolt a riporterek kérdéseire. Az ott készült interjúk a következő két hétben kerülnek majd nyilvánosságra. A hajtás után további 9 HQ képet találtok. Forrás: Portal50Tons.com.br

Német TV szpot új jelenetekkel


Christian: Mindenben az irányítást gyakorlom, Miss Steele.
Christian: Ez az, amit akarok.
Anastasia: Még nem döntöttem.
Christian: Biztos vagy benne?