2015. február 8., vasárnap

Videóinterjúk a New York-i press junketről + fordítás

A Fifty Shades stábja péntek óta folyamatosan adja az interjúkat a világ összes médiuma számára, ezek közül már néhány napvilágot látott, de a nagy részük jövő héten fog ránk zúdulni. Egyelőre mindenféle fordítás nélkül rakom be a videókat és ebbe a posztba is fogom gyűjteni azokat. A legfontosabbak, legérdekesebbek alá megpróbálok majd valamit írni, de az összeset biztosan nem fogom tudni feldolgozni, ráadásul felesleges is lenne, mert egy idő után ugyanazok kérdések merülnek fel és a válaszaik is hasonlóak lesznek, csak más körítésben.

A film végre bemutatásra kerül, hogy érzed magad? Megkönnyebbült és izgatott vagyok. Milyen volt a folyamat számodra? Annyira szokatlan, érdekes, klassz és őrült. A New York-i vetítésen imádták a rajongók a filmet, milyen érzés ez számodra? Nagyon különleges, tudod igazán keményen dolgoztunk ezen a filmen, megpróbálva a művészeti integritást fenntartani miközben hűségesek, odaadók vagyunk a rajongói kívánságok iránt. Ez nagyszerű érzés. Mindenki nagyon szenvedélyes ezen film iránt, miért volt számotokra fontos, hogy helyesen és jól csináljátok meg? Mikor olyan komponenseket kezelsz együtt, mint ez a szerelmi történet és ez az őrült szubkultúra, akkor nagyon óvatosan kell hozzáállnod, és persze ki kell elégíteni a rajongói igényeket is, ami eléggé fontos volt. Sokan vannak, akik nagyon-nagyon szeretik ezt a könyvet, tulajdonképpen imádják, de azért mássá is akartuk tenni, egy igazi, valódi filmmé. Milyen volt együtt dolgozni Jamie Dornannal és megosztani vele ezt az élményt? Remek, azt hiszem nagyon szerencsések vagyunk... nem is kívánhattam volna jobb személyt, hogy együtt csináljam és éljem át ezen dolgokat. Nagyon megbízható, kedves, barátságos, udvarias, vicces - egyszerűen fantasztikus. Mi teszi Samet tökéletessé ezen film megrendezésére? Sam a legcsodálatosabb ember [a világon], egy igazi művész, a világot valami gyönyörű módon látja, igazán megérti minden összetevőjét, rétegét a filmnek - az érzelmi pontokon át a humoros momentumokig, a szexualitását és azok különbözéségét. Mindent tőle telhetőt megtett, hogy ez a film rendkívüli és gyönyörű legyen. Az utolsó kérdés: melyik jelenet miatt vagy a legizgatottabb, hogy végre lássa a közönség, a rajongók? Először is, alig várom, hogy lássák azt az átváltozást, amin ezen karakterek átesnek, fizikailag és öltözködés szempontjából... nem is igazán így kellene ezt kifejeznem... szóval fizikailag, testileg... illetve nagyon várom, hogy lássák a szerződés megtárgyalásának jelenetét, mert véleményem szerint az egy teljes új, más oldalát mutatja meg a karaktereknek. Illetve a Vörös Szoba miatt is izgatott vagyok, mert annyira csodálatos és szép, minden benne igazán részletgazdag és különleges, hihetetlen munkát végeztek el rajta.

Jamie a film végre bemutatásra kerül, milyen volt ez a folyamat számodra? Tudod olyan mint egy hosszú utazás, valahogy furcsa mert nagyjából egy évvel ezelőtt fejeztük be a forgatási munkálatokat, tulajdonképpen most olyan mintha újra átélnénk az egészet. Izgatott vagyok, egy év az hosszú idő várakozás szempontjából, pláne a rajongóknak. Szóval izgatott vagyok, hogy végre készen állunk megmutatni nekik, hogy mit is alkottunk. A sajtó és a rajongók nagyon szeretik a filmet, ez milyen érzés? Ez nagyszerű, mert tudod miközben csináltuk az is remek volt, nagyon tisztelem azon embereket, akik ennek megalkotásában részt vettek, Samet, Dakotát, Erikát, a stúdiót és mindenkit...úgy érzem, hogy mindezt megérdemli, mert nagyon keményen dolgoztok ezen filmen, büszkék vagyunk rá. És ha ez emberek ilyen jól reagálnak rá, ez nagyszerű. Az emberek nagy szenvedéllyel viseltetnek ezen film iránt, miért volt fontos számotokra, hogy jól csináljátok meg? A legfőbb oka ennek a rajongók voltak, akik szívéhez annyira közel áll ez a könyv, ez a történet, szóval nekik akartuk jól megcsinálni, meg akartuk nekik azt adni, amire annyira vágynak. Milyen volt együtt dolgozni Dakota Johnsonnal, és megosztani vele ezt az élményt? Dakota nagyszerű, már abban a pillanatban, amikor először találkoztam vele a próbafelvételen nagyon kényelmesen éreztem magam a jelenlétében. Annak fényében ahogy a dolgok történtek, színészek mentek-jöttek, számára ez nagyon furcsa élmény lehetett, nagyfokú bizalommal kellett hozzáállnia bárkifelé is, aki majd Christiant alakítja, de annyira jól kezelte. Vicces, sokat nevettünk, szóval baromira örülök, hogy ezt az utazást vele együtt élhetem át. Egyébként nagyon nehéz lenne, ha nem jönnék ki, nem kedvelnénk a másikat. Mi miatt vagy a legizgatottabb, hogy végre lássa a közönség? Tudod általánosságban úgy az egész filmet, rengeteg minden történik benne, nem csak a szexről szól, persze ez egy erotikus film, de sokkal inkább ez egy szerelmi történet. Azt akartuk, hogy az emberekre hatással legyen, megmozgassa őket és remélhetőleg így is fog történni. Mi teszi Sam Taylor-Johnson tökéletessé ehhez a filmhez? A stílusa, a szofisztikáltsága, ennek a filmnek egy elegáns kéz irányítása alatt kellett lennie, olyanéban aki megérti az egész lényegét, akit csak egy nagyszerű film elkészítése érdekel mindenek felett, blokkolni tudja a kinti őrültséget és a nagyfokú várakozás miatti elvárásokat. Sam csodálatos képességgel bír, hogy mindezt elérje. A egyik fő ok, amiért nagyon izgatott voltam ezen projekt miatt, az tulajdonképpen az Ő részvétele volt 

Interjúk Sam Taylor-Johnsonnal:

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése