2015. február 12., csütörtök

Kibeszélő: Fifty Shades of Grey (A szürke ötven árnyalata)

A mai naptól "veszíthetjük el az irányítást" avagy "adhatjuk át magunkat" Mr. Grey-nek a magyar filmszínházak vásznain. A kérdés pedig az, hogy ez ténylegesen sikerült-e azon két óra alatt amit a film kínál? Sam Taylor-Johnsonnak illetve az Universal Pictures/Focus Features stúdiópárosnak sikerült-e a rajongók elvárásainak megfelelni és azokat kielégíteni? (Mert lássuk be, ők/mi vagyunk itt a fontosak, nem pedig a kritikusok.)

Alább a kommentekbe várom a mindenre kiterjedő (alakítások, zene, rendezés, kedvenc jelenetek stb.) véleményeket. Ellopva a film jelmondatát: Barbi fogad titeket! :))

31 megjegyzés :

Tőled mikor olvashatunk véleményt? :)

Mi szombaton megyünk barátnőimmel, már alig várom :)

Sziasztok! Tegnap láttam a filmet, és el kell, hogy mondjam az elvárásaimnak megfelelő volt. Ana tökéletes, pont olyan, mintha a könyvből lépett volna ki. Christian szerepéért aggódtam, de szerintem helyt állt ő is :) Nagyon jó a zenei összeválogatás is, amit hiányoltam, és ez most spoiler:
A szexjeleneteknél nincs beszéd, ami a könyvben, Ana könyörgése, és a fürdős orális rész is kimaradt.
Amit viszont szuperül visszaadtak, a bár jelenet, mikor Ana felhívja Christiant, a repülőzés, és persze a vége.
Könyv hűnek éreztem a főbb mondatok, dolgok benne vannak, a véleményem, hogy a film 10-ből 9-et kap. :))

Sziasztok.!
Ma délután néztem meg a filmet a legjobb barátnőmmel, aki még anno a könyv negyedénél abbahagyta az olvasást, mert utálta..most elrángattam és az utolsó jelenet után szidott rajtam egy sort, hogy ez most őt érdekli és el kell olvasnia..:))
De a filmre térve... Pozitívat csalódtam... A szereplők remekül alakítottak pedig féltem, hogy Dakota mit fog alakítani, de respect...A történet főbb, fontosabb részei megelevenedtek, de egyértelmű, hogy a könyvben több szexjelenet volt, viszont nyilván a film csak 2 óra.. Meg kell említenem, hogy szerintem szuper jó módszerrel oldotta meg Sam ezeket a jeleneteket. Eszméletlen gyorsnak tűnt ez a 120 perc...még néztem volna, de így is elégedett vagyok..A zene mindig jól passzolt a jelenethez. Abszolút pozitívnak éreztem, hogy humort csempésztek bele, jól állt a filmnek.
Összességében úgy érzem, hogy a film visszaadta a könyv hangulatát..:)
Imádtam és már most újranézném.:D :3

A letöltőlinkes kérések azonnal törlésre kerülnek! Tessék elsétálni a legközelebbi moziba.

Egy órája jöttem ki a moziból, így ez az első reakcióm:
Dakotán elájultam. Szerintem nagyon jól játszott. Jamie-ből picit hiányoltam a lendületet. Még gondolkodnom kell rajta (plusz újra néznem), mi az ami igazán hiányzott, de talán az lehet a gond, hogy a való életben ez nem az ő világa.
Vicces volt nagyon és ez tetszett. :) A zene is szuper.
Ami nekem hiányzott, hogy a könyvet olvasva hangulatba kerülök. A filmen nem jöttek át nekem az érzelmek.
Az utolsó jelenet viszont fenomenális. Imádom. Akkor mondtam azt, na igen, ezt vártam Jamie-től végig.
Mindezek után és ezek ellenére: a film csodás. Megyek még egyszer a párommal is (most a kolléganőimmel néztem meg). 10-ből 9 pontot kap. :)

Én nem láttam még de nemsokára megyek megnézni a moziba :) Már alig várom!

Én tegnap láttam meg ma...és holnap csak mert három a magyar igazság. :D Sam fantasztikusan oldotta meg a szexjeleneteket és építette fel az egész filmet. Az elképzelései gyönyörűek, vagy nem is tudom milyen szót használjak rá. Megfelelő arányban volt humor, szex, romantika és komolyság.
Jamie és Dakota nagyszerűen alakították a szerepüket, minden elismerés az övék. A zenei album dalai egyébként is a kedvenceim közé férkőzték magukat, de így, a film alatt hallani őket pont a megfelelő pillanatban, libabőrt okozott. Igaz, hogy több mint 400 oldalt kellett belezsúfolni kevesebb mint 2 órába, de attól én még hiányoltam pár jelenetet, bár ezek kihagyása lehet hogy jobbat tett a filmnek.
Kedvenc jelenetet nehéz lenne említeni...talán amikor Ana részegen felhívja Christiant, vagy az interjús rész. Ezeken rengeteget nevettem és örültem, hogy humort csempésztek a filmbe.
Boldog vagyok, hogy Sam fogja rendezni a következő filmet is és reményeim szerint az is ugyanilyen jól fog sikerülni! :)

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Tegnap néztem meg a filmet, de sajnos azt kell mondjam, hogy a könyv után csalódás volt. Nyilván egy filmben nem kaphatunk annyi mindent vissza, mint, ami a könyvben van azonban én úgy érzem, hogy jelentős részeket kihagytak. Többször volt benne olyan jelenet, ami nem lett megmagyarázva így nem biztos, hogy azok is megértették az adott rész lényegét, akik nem olvasták. Olyan érzésem volt néha, mintha több 5-6 perces videó/mini film lenne egymás után pakolva, nekem hiányzott az átmenet a részletek között.
A színészek egyébként véleményem szerint viszonylag jól alakították a szerepüket, viszont a szinkronizálás illetve a fordítás nagyon el lett rontva. Míg Jamie hangszíne mély és tökéletesen illik egy "uralkodó" szerephez, addig a szinkronhangja egy átlagos még csak érdekesnek sem igazán mondható.
Ami viszont igazán tetszett a filmben (hogy ne csak negatív dolgokat írjak) az a helikopteres és a vitorlázó repülős rész volt tökéletes zenei aláfestéssel illetve, a tánc az Escalában. Ezek a jelenetek ugyanis egészek voltak és hasonló érzéseket sugároztak, mint a könyv.
A végével kapcsolatosan vegyes érzéseim vannak. Nem volt rossz lezárás, de nálam nem érte el azt a hatást, hogy alig bírjam kivárni a következő filmig, pedig a könyvnél pontosan ezt éreztem.
Úgy gondolom én maradok a könyvnél, az többszöri elolvasás után is mindig ugyanazt az érzést,élményt nyújtja, mint elsőre. :)
- Nora

Most láttam a filmet és szerintem elképesztően jó volt! :) Nagyon vártam már és nagyon izgultam. Dakota és Jamie is nagyon jól alakította a szerepét, valamint a mellékszereplők is!! A zenéktől teljesen libabőrös lettem, pont a legmegfelelőbb jelenetnél és pillanatnál voltak bevágva! Sam nagyon jól oldotta meg a filmet! Az egész film nagyon tetszett, az egyik kedvenc jelenetem amikor Ana részegen felhívja Christiant! :D Alig várom hogy újra lássam, és izgatottan várom a második részt is! :)

Most értem haza a moziból, szóval az élmény még nagyon-nagyon friss számomra. Előre leszögezném, hogy személy szerint abszolút nem vagyok oda a könyvért, sőt... De a kíváncsiság hajtott, hogy vajon mi is vonzza azt a sok embert ennyire. Nos, még mindig nem értem, de ettől függetlenül elfogadom, hogy millióan rajonganak érte. (Ennyi felvezetés éppen elég volt.....atyám! -.-)
Vegyes érzésekkel távoztam a moziból. Valahogy ambivalens érzéseket kelt bennem. Újra is nézném meg nem is. Egy az egyben visszaadja a könyvet, nekem semmilyen jelenet nem hiányzott, talán az kelt egy kis hiányérzetet, hogy egyes dolgok nem lettek túlzottan kifejtve. (Pl. Ana a végén kifakad azon, hogy ő is annyira gyűlöli a büntetést, mint Christian az érintést, holott a Vörös Szobás jelenetek nem ezt támasztják alá...tudom 2 órában nem lehet világot megváltani, de azért na!) Illetve azt nehezményezem még, hogy a mellékszereplők tényleg nagyon mellékek maradtak. :S Szerettem volna többet a Grey családból, illetve Taylor-t is mellőzve éreztem.
Ettől függetlenül pörgős volt, néha túlzottan is. Egyik jelentből ugrottunk a másikba, néha azt se tudtam hol vagyok. :D Viszont ezzel nem laposodott el a sztori, hanem folyamatos pörgésben voltunk. Számomra a szex jelenetek éppen elegendőek voltak, és Sam valami fantasztikus munkát végzett. Nagyon erotikus volt mindegyik (még a Játszószobás is!), a zenék pedig egytől egyig passzoltak a jelenetsorokhoz.
Danny Elfman aláfestő zenéje iszonyatosan tetszett, már alig várom, hogy megvásárolhassam iTunes-on!! *.* A zenei album pedig a kedvenceim közé avanzsált, úgyhogy az csillagos 5-ös nálam!
Dakota egyszerűen fantasztikus Ana. Hihetetlenül bájos, ugyanakkor kacér és bátor is, nagyon jót tett a karakternek, hogy nem hagyták meg tudatlan, félénk csajnak. Ez az Ana ezerszer szimpatikusabb, mint a könyvbéli! :) Az utolsó jelenetben nyújtott alakításáért pedig le a kalappal....nagyon szívfacsaró lett. :(
Jamie pedig a tökéletes Mr.Grey számomra. Hiába unszimpatikus a karakter, Jamie olyan érzelmeket vitt a játékába, amik még velem is megszeretették Mr.Szürkét. (Amúgy is imádom Jamie-t, mint Paul Spector a The Fall című sorozatban, szóval kissé elfogult vagyok) Az utolsó jelenetben ő is brillírozott, szinte megsajnáltam ezt a szadistát. (Remélem a fanyalgók is elégedettek lesznek!)
A képi világ csodálatos, a díszletek szépek és hűek a könyvhöz, szóval mindenki maximálisan odatette magát.
A szinkronnal nem volt bajom, a magyar fordítás igaz néha röhejes volt, de sajnos a magyar kifejezések néha nem olyan ütősek, mint az angol. Azért, ha meglesz DVD-n, akkor biztosan eredeti nyelven fogom csak megnézni. ;)
Az én értékelésem 7/10, mert azért bőven voltak hiányosságok, de lényegében magasan verte a könyvet, jól film kerekedett belőle!!! Várom nagyon a folytatást :)

És ezúton szeretném megköszönni Barbi a fáradhatatlan munkádat, elképesztő, hogy mindig milyen naprakész vagy és tájékozott a filmmel/könyvvel stb. kapcsolatban. Eddig is és ezután is folyamatosan nyomon követem majd a munkásságod! :)

Na, ma délután én is megnéztem a filmet. Fogalmazhatnék úgy, hogy vegyes érzéseim vannak, de igazából olyan sokat nem is vártam a filmmel kapcsolatban. Egy-két gondolatot emelnék ki, előtte jelezve, hogy az nekem pozitív vagy negatív volt.

- Ana karaktere a filmben teljesen életszerűtlen. A könyvben az ember maga képzeli el a karaktert és én több félénkséget képzeltem bele (vagy úgy volt leírva? a franc se tudja már...), de így végignézni, hogy egyik pillanatban majd beesik az ajtón és bénázik össze-vissza, tíz perc múlva hülyére issza az agyát egy buliban, újabb tíz perccel később meg ott riszál a Grey-konyhában. Nem koherens személyiségfelépítés szerintem.
+ Jó a cast, szerintem mindenki rendben volt.
- Nagyon ki lett viszont zsigerelve a könyv. Itt most nem elsősorban arra gondolok, mennyi szexjelenetet kaptunk vagy nem (ebben a tekintetben kb erre számítottam, talán kicsit többet is mutattak, mint amit tippeltem volna, de vastagon élt a 18-as karika a filmen), hanem arra, hogy annyira Christian és Ana kapcsolatára fókuszált a film, hogy a külvilág teljesen megszűnt létezni. A mellékszereplők nagyon kevés játékidőt kaptak, kimaradt olyasmi, hogy Ana munkát kap Seattle-ben (ami a folytatás szempontjából azért fontos).
+ Nem olvastam újra a könyvet, úgyhogy el is felejtettem, hogy miért is kedveltem én ezt a kötetet. Két dolog miatt: egyrészt, hogy Ana nem megy bele a szerződés feltételeibe és az végül soha nem is kerül aláírásra. Hogy közben rész"engedményeket" ér el Christiannál (heti egy nap "normális kapcsolat"), hogy képes kicsit kizökkenteni Christiant is a megszokásaiból. És hogy a végén elmegy. Mert ha így folytatódott volna, akkor az nem vezethetett volna egészséges kapcsolathoz, és hogy kell ez a fordulat, hogy a kapcsolatuk új alapokra helyeződjék. Szóval szerintem klassz, hogy ezt kihangsúlyozzák a filmben.
+ Bírtam a végén, tök sokan körülöttem: mi van, vége??? Legszívesebben bekiabáltam volna nekik, hogy akkor most boldog Valentin-napot mindenkinek :) De kultúrember maradtam és csak csöndben mosolyogtam, hogy így jár, aki nem olvas, csak mozizik.
- Egy jelenet hiányom volt, lehet aprócska, csak úgy tűnt, mintha elő lenne készítve: a "bugyilopás"os akció a Grey-vacsi előtt-alatt. Christian lenyúlja Ana bugyiját, zsebre teszi, majd indulás előtt, megkérdi Anát, mindene megvan-e. Ebből jutott eszembe, a könyves jelenet, bár tagadhatatlan, hogy az a zöld bugyi semmi szín alatt nem illik a barackszínű ruhához :)
+ A zene isteni. Nagyon jól illeszkedik a filmbe, segíti azt és jó helyen vannak jó számok. Klassz munka. Sőt, azt is bírom, hogy nekem a score sem válik szét a soundtrack-től, nekem ez is az összesimulás jele.
- Néha nagyon gagyi volt a fordítás. Ezeket a tipikus amerikai "not today" meg volt még egy-két ilyen mondat, olyan bénán bírják fordítani, hogy az engem eléggé zavar. Brrr. A szinkront viszont jól viseltem.
++ Seattle fényei csodálatosak és szépen is voltak ábrázolva :)

Azt gondolom, lényegében ennyi. Ami engem illet, végülis nagy meglepetést nem okozott a film, ilyesmire számítottam. Egyszer nézős, többször nem biztos, hogy annyira lekötne, de egyszer mindenképp érdemes volt megnézni. És szívesen fogom nézni a második részt, azt én szeretem nagyon. Jobban, mint az utolsót.

Én most néztem meg,hatalmas csalódás...olyan volt mint ha valami rövid pár perces értelmetlen klippeket néznék, történet swemmi nem volt benne, egy vontatott értelmetlen volt az egész, ami itt nem a színészek hibája...nyilván az 500 oldalas könyvet nem lehet beletenni 2 órába de ez...semmi történet nem volt...csalódás

Én most értem haza a moziból, és nekem tetszett a film,igaz voltak hibák benne. Először is nem tetszett az, hogy semmi átvezetés nem volt a jelenetek között, szerintem túl gyorsan történtek az események és barátnőim közül aki nem olvasta végig csak kapkodta a fejét, hogy akkor most mi is van?. Nme tetszett nekem sem, hogy a mellékszereplőknek még annyi szerep sem jutott mint a könyvben. Viszont pozitívum az, hogy nagyon jók voltak a zenék, nekem a szerződés tárgyalása itt jobban tetszett mint a könyvben, és jó volt, hogy vittek egy kis humort is a filmbe. A többi pozitív meg negatív dolgot meg már leírtátok :)

Sziasztok!
Először is hadd mondjam el, hogy a könyv első része lett a legjobb (a folytatások nekem nagyon kényszeredettek lettek...), így hát érthető is volt, hogy várom a filmet...
Nekem negatív csalódás volt. Láttam, hogy többen írtátok, hogy olyan volt, mint ha kisebb klippeket raktak volna össze. nekem is ez volt az egyik bajom. Csak a könyv legfontosabb részeit ragadták ki, aztán odadobálták nekünk: "Nesze, edd meg!".Például, aki nem olvasta a könyvet (SPOILER) az nem is éretette vagy nem is vette észre az utalást, mikor Grey kérdezi Anát a családi vacsi előtt: "Mindened megvan?". Ugye aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy elvette a fehérneműjét....a filmet nagyon kellett "skubizni", ahhoz, hogy észrevedd, hogy ez a kérdés azért van, mert az előtte lévő szexjelenetben elvette a bugyiját. Barátnőm nem olvasta a könyvet....nem is vette észre....
Második, hatalmas hiba: Anastasia. Olyan volt a filmben, mint egy retardált. Istenem, komolyan....a könyvben nem ilyen volt, lehet, hogy engem a szinkron is megzavart, mert valami iszonyatos volt az ő szinkronhangja! A könyvben Ana elgondolkodott azon, hogy ez mennyire gáz, mélyebb érzelmek voltak és nem viselkedett mindig úgy, mint egy hatéves.....Ez végig a film alatt idegesített, az egyetlen jelenet, ahol "önmaga" volt, az a megbeszélés volt.
Az utolsó még amit nehezményezek, az a szexi, durva beszéd....2X volt Christian ilyen...és az is értelmét vesztette....egyszer csak odadob egy ilyet....a könyvben ez szépen át volt vezetve....itt viszont elveszett a jelenetdobálások közepette és nem is mozgatott meg....
Viszont pozitívumok is voltak: tetszett a telefonhívás a bárból, na azon "szakadtam".
És a szexjelenetek szépen voltak megoldva, ízléses volt.
Sajnálom, hogy ezt így elrontották...több lehetőség volt a könyv megfilmesítésében.

Sziasztok!
Tegnap(02.14.) néztük meg párommal és nagyon jó volt. Jamie és Dakota nagyon jól játszik! Jamieben nem is kételkedtem, mert néztem a Hajszát. Azért néhány dolog nem tetszett. Ezek a negatívumok a magyar szinkron valamint számomra a film kicsit össze-vissza volt. Így, hogy olvastam a könyvet tudom, hogy volt a dolgok viszont párom sok résznél nem volt tisztában akkor most mi hogy van. Nem bántam volna, hogy hosszabb lesz a film egy fél órával is, de akkor dolgozzunk ki néhány jelentet jobban, pl.: a fotózás, a barkácsbolt vagy a hoteles jelenet mikor az ágyban beszélgetnek. A zenék nagyon jól el voltak találva.
Összességében nem csalódtam, várom a következő részt!!

Mi a címe annak a zenének ami a disco-ba megy?

Tegnap láttam én is a filmet.
A szinészekre csak jót mondhatok, Dakota varázslatosan alakitotta Anát, sőt picit a filmben naivabbnak és esendőbbnek tűnt mint a könyvben, de ez szerintem csak jót tett a karakternek. Szimpatikusabb volt számomra a filmben lévő Ana.
Jamie is nagyon jól játszott, de valamiért pár jelenetben hiányoltam a tüzet, az erőt-dominanciát a tekintetéből-viselkedéséből.
A szex jelenetek nagyon szépen, izlésesen megvoltak oldva, kellemesen csalodtam a sok meztelenkedés láttán :P
A zenék csodálatosak,jókor jó időben szoltak. lúdböröztem tőlük :)
De! ami nagyon nem tetszett, mikor Christian mesél a drogos prosti anyjárol és Ana közben alszik...A könyvben ez nem igy volt...ennek a jelenetnek igy semmi értelme nem volt...
Összességében szuper film, biztos még megfogom nézni még vagy 20szor :)
10/9-es nálam :)
Morphy

Ahogy megígértem, itt a véleményem a filmről, amit egyébként azért csak ma osztok meg veletek, mert a szerdai megnézés olyasmi volt mintha álmodnék vagy nem is tudom mihez hasonlíthatnám. Mármint 2013 elejétől csinálom ezt a blogot, kívülről tudok szinte mindent mindenről és mindenkiről, egy csomó munkám benne van az egészben, szóval nem kicsit izgulva ültem be a nézőtérre.

A véleményem viszont a mai második megtekintés után sem változott: nekem személy szerint nagyon tetszett. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hibái:

. az első, amit már fentebb többen is megjegyeztek az a vágás, illetve a film "klipszerűsége." (Mondjuk ez érdekes, mert második megtekintés után már nem annyira zavaró, sőt!.) Ebből fakadóan egyes jelenetek nem tűnnek teljesen kidolgozottnak (pl. a barkácsboltban végig kellett volna teljes egészében követni ahogy Christian követi Anát, lecsekkolja a popsiját stb., hirtelen nem pedig már a kötözőt veszi le - ha jól emlékszem valaki meg is jegyezte, amikor kijött erről a klip, hogy reméli nem így lesz a filmben - sajnos tévedtünk kedvesem), illetve két jelenet közötti átvezetés nagyon hirtelen történik. Főleg a sötétről világosra váltás. Bár ezt vehetjük direkt koncepciónak, ezzel is felrázva a közönséget.

- a második, ami lehet hogy nem hiba, de egy icipit azért zavart, hogy Christiannak kevés szövege van illetve a könyvhöz képest sokkal távolságtartóbbnak, mondjuk úgy hogy "seggfejebbnek" tűnik mint amilyen valójában - oké az első részben sem egy hősszerelmes, de nagyon hiányoltam a "soha nem maradsz velem" jelenetet. A Charlie Tangós és a glider-es jelenet mellett ezzel is megtörve, a nem-alszom-veled, ne-érj-hozzám, nem-beszélünk-a-múltamról attitűdjét.
Ebbe az új, más vagy nem is tudom milyen jelzővel illessem Christian-képbe mondjuk beleillik, a mások által már fentebb említett jelenet, amikor is akkor mesél az igazi anyukájáról, mikor Ana alszik. Szóval ebben a tekintetben szerintem konzekvensek maradtak.

- harmadik mondjuk a vágásból adódik: rövidek a szexjelenetek. Rendben van, hogy nem pornót mentünk nézni, viszont a történet nagy hányadát teszi ki a szex, és fontos is, szóval minimum a duplájára kellett volna húzni ezeket. Vagy többet átemelni a könyvből vagy van harmadik megoldás is a részemről: posztorgazmus utáni életképeket berakni (lihegés, izzadt testek, olyasmiket ami arra utal, hogy "Bakker, ez rohadt jó volt!" :D

- negyedik szintén a vágásból adódik: a nagy drámai jelenet sajnos nem lett elég drámai. Elcseppent pár könnycsepp a részemről, de őszintém megmondom nagyobb sírásra készültem. (Teszem hozzá filmek/könyvek terén iszonyat gyenge vagyok, bármin képes vagyok sírni.)

- ötödik. A bugyis téma, illetve amikor Ana visszatér Savannahából és Christian telefonon beszél a nappaliban. Ezeket csak akkor tudja a néző értelmezni ha olvasta a könyvet. Egyébként simán be lehetett volna rakni azt a részt a filmbe, amikor Christianhoz Leila betör és előadja a nagyjelenetét. Ezzel is azok kíváncsiságát felkelteni, akik nem olvasták a könyvet illetve a folytatásokat. Vagy a Mrs. Robinsonnal folytatott vacsorát is, amikor meggyőzi Christiant, hogy menjen Ana után. Persze valahol értem miért maradtak ki: ha bukik a film a jegypénztáraknál (sicc!), akkor nem sok értelme lett volna ezeknek, mert csak ott lógnak a levegőbe. Egy flashback-jelenet sem ártott volna, amikor Christian beszél az anyukájáról.


És akkor a pozitívumok:

- ha már a negatív oldalon megemlítettem a szexjeleneteket, fontos a pozitívon is kiemelni. Annak ellenére, hogy rövidek voltak, nagyon-nagyon szépek, szexisek, ízlésesek és elegánsak. Valóban mindegyiknek meglett a maga karaktere -ahogy azt Sam ígérte. A kedvencem az első együttlétük a RR-ben. Nagyon könyvhű volt, már amennyit mutattak belőle ugye :D és hihetetlenül jól összepasszolt Beyoncé dalával illetve az "örülök, hogy megismerhettelek" szex is nagy kedvencem, hahó ismét Beyoncé!

- Red Room of Pain: szerintem hihetetlenül jól megcsinálták, gyönyörű lett - persze ha lehet ilyesmit mondani egy ilyen jellegű szobáról. Érdekes módon amikor először megláttam a félelem ugrott be egy pillanatra, de ahogy többet mutattak belőle, ahogy a kamera pásztázta, már egészen más... valahogy úgy ahogy az első RR-jelenetben Anán érezni, hogy fél, nem tudja mi vár rá, majd Christian megnyugtatja, ellazítja, komolyan már csak azt vártam, hogy elsuttogja Anának és nekünk is "Ne félj."

- a zenéről Én is csak ódákat tudnék zengeni. Danny Elfman ismét nagyon alkotott, totális összhangban van a soundtrackkel. Meghajolok előtte, Sam és Dana Sano előtt is. Ezt baromira eltalálták.

- az összes nagyon jól ismert idézet, frázis elhangzik a filmben. Lásd Laters, baby! Fuck the paperwork!, What is it about elevators? I'm fifty shades of fucked up!

- Jamie és Dakota hangja, élvezet őket hallgatni

- akit szintén hatalmas dicséret és elismerés illet, az Dakota Johnson. Emlékszem, amikor kiderült, hogy Ő játssza Ana szerepét, nem kicsit fújjolt a többség. Már akkor valahol éreztem (nemhiába védtem), hogy Ő a mi Anánk és ezt be is bizonyította. Teljes mértékben érti és átérzi Ana szerepét, mindemellett teljesen új dimenziót adott a karakternek. Nem fél lemezteleníteni magát, se testileg se érzelmileg.

- Jamie nehéz dió, mert ami le volt írva a forgatókönyvbe azt nagyszerűen hozta. De valami mintha hiányzott volna, nagyon nehéz megfogalmazni hogy mi is az. De van két jelenet, amit miatta szeretek különösen: az első RR-es jelenet (szerintem már mindenkinek egyértelművé vált, hogy az a kedvencem az egész filmből :D), amikor igazi dominánsként mozog Ana körül, ahogy nézi, méregeti, ahogy használj az ostort. Akkor kirázott a hideg, és ebből kellett volna még több, mert komolyan mondom órákon át néztem volna. A második pedig, amikor rákiabál Anára. Legszívesebben visszakiabáltam volna rá, hogy add ki, gyerünk legyünk már túl az egészen, zúdítsd rám a fájdalmad. Tudom, hogy a könyvben sem így volt, plusz ez a második részben történik meg, de akkor úgy éreztem ez lenne a helyes.

- mellékszereplők. Keveset szerepeltek ez tény (Mrs. Jones, Ethan ki is maradt), de igazából nem is éreztem, hogy többet kellett volna. Ami nagy pozitívum, hogy Eloise Mumford megszerette velem Kate-t, mert a könyvben nem igazán kedvelem. Nagyon jó párost alakítottak Luke-kal. Belőlük mutathattak volna többet is. Amikor Ana és Christian rájuk nyit az is baromi jó kis jelenet, Christian feje közben kész. :DDD A báros-hányós-részeg-vagyok jelenetet is imádom, amit ott leművel Dakota az zseniális, főleg hogy az egészet improvizálta.

- a vége. Szerintem, ahogy lezárták úgy volt tökéletes, szépen összecseng a legelső találkozásukkal. Kifejezetten örülök, hogy végül nem a "red" (ma tudtam meg, hogy a rettenetes magyar szinkronban azt nyögik be, hogy vörös, WTF, WTF ÉS WTF!) szóval állítja le Christiant, hanem egy sima "no-val és "stop"-pal. Ezzel is kifejezve, hogy nem kell ahhoz jelszó, hogy Christian tudja: itt a vége és nem tovább.

Összességében a film legnagyobb hibája a vágás, ha arra kicsit jobban ügyelnek, még rajongó barátabb (a kritikusokról nem beszélek, ők egészen más "állatfaj") filmet sikerült volna összehozni - lehet, hogy az három órás lett volna, bár szerintem azt a hardcore fanok nem bánták volna. Remélhetőleg a DVD/BD-re tartogatnak pár meglepetést, mert aki végig velem követték a forgatást azok tudják, hogy elég sok (külső biztosan) jelenet a vágószoba padlóján végezte.

Megjegyzés: valaki fentebb írta, hogy nem történik semmi a filmben. Ezt nem igazán értem: az történik benne, ami a könyvben is, csak kivágtak pár jelenetet. Mi pluszra számítottál?

Sorry, csak három megjegyzésben engedte közzétenni.

Ma néztük meg a filmet. Az előttem szólók nagyjából már leírtak mindent. Azért néhány szóban elmondanám én is a véleményem.
A könyvnél maradva idézném az egyik legfontosabb momentumot, én egy kicsit "többet" szerettem volna.
Nagyon tetszett a film, a humor kifejezetten jót tett neki. A bárból telefonálós jelenet nagyon ott volt. Viszont szerintem is kissé vontatottra sikeredett az egész, és nekem a szinkronhangok sem passzolnak igazán (főleg Christiané).
Ahogy haladtunk előre a sztoriban egyre nőtt bennem a hiányérzet, és nem is tudtam először megfogalmazni, hogy miért. De azt hiszem a fő probléma az volt, hogy nekem nem jöttek át a nagy érzelmek, pl. Ana félelmét a büntetéstől, és Christian domináns énjét is hangsúlyozhatták volna jobban.
Összességében azért tetszett, a színészek is nagyon jók voltak. Szívesen újranézném.
Zsike

Sziasztok. Én párommal néztem meg 14-én a filmet. Talán az alkonyat széria volt az utolsó amit ennyire vártam. Természetesen olvastam a könyvet, és nagyon vártam már, hogy láthassam is, és ne csak a képzeletemben. Én imádtam! A szinkronhang először elborzasztott, de 2 óra alatt sikerült megszoknom.
Szerintem a film hozta a formáját. Egyedül a problémám a szex jelenetekkel volt. Kérdezném, miért nem láthattuk egyszer sem ahogy Grey elélvez?? Ha már egyszer belelendülnek, végre szakad a koton zacskó, nyom kettő lökést a csajba és vágás??? Gondoltam... ne már! Minden filmben a szex jelenet orgazmussal ér véget, még az amerikai pitében is! Nehogy már pont a Szürke ötven árnyalatában nem?! A két színész tökéletesek! Nem is alakíthatták volna jobban. A beyonce zenéket mikor meghallottam, a fülemig ért a szám. Párom a film után azt mondta, akár hányszor rám nézett én folyamat vigyorogtam. Hát, hogy a fenébe ne. :D Látnom kell még egyszer, szóval újra mozizok majd, és valószínű még ennél is jobban szeretni fogom. Én is bízom abban, amit Barbi írt, hogy DVD/BD-ben tartogatnak majd meglepetéseket, vagy esetleg kiadnak egy rendezői változatot. :D Egy kérdés felétek: Előfordulhat, hogy esetleg Jamie nem akarta eljátszani az orgazmust, és ezért nem láthattuk Greyt élvezni?

Budafoki rajongó: úgy emlékszem, hogy a Variety-nek adott interjújában nyilatkozta le Jamie, hogy fel lett véve ahogy "elélvez". Szóval ott van az a felvétel valahol Sam-nél....

Akkor szándékosan lett széjjel vágva az első vörös szobás jelenet. Szinte érezhető a zavaros jelenet sorok. Értem ezalatt azt, hogy nagy hangsúlyt fektet a jelenet arra, mikor Anna kifeszített karokkal van, Grey keze pedig lassan elindul lefele a hasán. Még zenével is megnyomták a jelenetet, mégis a következő pillanatban meg már a csaj elé lép... He? Miért? Mi értelme volt ekkora hangsúlyt fektetni a délre haladó kezének, ha utána rögtön elé lép? Meg egyenesen rossz ötlet volt összevágni két különböző pózt a vörös szobában. Úgy kezdődik hogy felköti a csaj kezét, és úgy is ér véget... Kérdem én közben lekötötte és az ágyhoz vitte egy kutyapózra, és vissza felkötötte?! Ez , igen bután lett megoldva. Nem?

Talán beállítottak egy szintidőt, hogy ennyi lehet a szex, és abban kell mindent megmutatni amit csak lehet? De Sam-et ennél azért jóval tudatosabbnak gondolom, valami oka csak van, hogy így vágták össze. Nagyon kellene vele egy olyan interjú, amiben elmondja, hogy mit miért úgy csinált/mutatott ahogy. Jobban megértenénk. Bár annak is igaza lenne, aki azzal érvelne, hogy ezeknek a jeleneteknek magukért kellene beszélni, plusz magyarázat nélkül.

Szerintem a fájdalom vörös szobája-jeleneteket azért vágták össze több pózban, hogy azt szimbolizálják, hogy ők már ott többször is szeretkeztek..nekem legalább is igy jött le.
Morphy

Na akkor én is megosztom a véleményem.Mivel napestig fejtegethetném,ezért inkàbb tömören fogalmazok.
Negativumok:
-ennél rosszabb vàgàsokat még nem làttam,kifejezetten idegesítő elsőre
-az első szexjelenet nagyon rövid,hosszabbra kellett volna csinàlni(mit szóltak volna egy 2 ora 9 perces filmhez?)
-a jelenetek közötti fényhatások szörnyűek,néha kisült a moziban a szemem,mintha a napba néztem volna
-idegesített h elkezdték(minek?!)a bugyis részt de nem fejezték be(?!)
-szex végén nem volt orgazmus arc xd
-speciel nekem nem jött àt semmi,ami meg àtjött tudom h nem annak kellett volna!!!
-Christian egy fasznak tüntettek fel!!!
-összefüggéstelen volt az egész: amikor elfenekelte Anat a konyvben visszament hozza es vele aludt szimbolizalva vele h torodik a lannyal,itt meg barki barmit itt egy bunko volt
-amikor a vegen benyogte h "vörös" azt hittem elalélok h mekkora giccs( de akkor elnézést kérek h angolba nem ezt mondta)
-Jamie alakitasa helyenkent olyan volt mint egy gimis dramacsoport tagjanak amator eloadasa(lasd karomkodasos mondatok)
-elliott es kate eltunt de hova?
Pozitivum:
-klassz szineszek (Jamie alompasi)
-klassz zene
-Dakota fantasztikus alakitasa(Jamie is ok volt azert nehol majdnem elajultam olyan sarmos volt)
-a poenok iszonyat jok voltak
-a voros szobas jelenetet ezekkel a bevillanasokkal nagyon jol megoldottak
-gyonyoru diszlet,a karakterekhez illo ruhak
-imadtam az elejet amikor elvette a lapot amin a kerdesek voltak es valaszolt ra
-elliot es kate jelenet lol

Ami meglepett:
-valtoztatasok(a legtobb tetszett)
-milyen vicces
-Dakota milyen bevallalos omg le a kalappal

Összességében mashogy képzeltem el a filmet de tetszett igy is.Hatarozottam megnezem angolul.
Értékelés:10/7

Én tegnap néztem meg a férjemmel. Előre elnézést kértem tőle, hogy ha nagyon kiakadna a film alatt. Magáról a könyvről csak annyit tudott, hogy vmi BDSM van benne :-), és hát nagy HollywoodNewsAgency rajongó és látta a legutóbbi "A Hányinger 50 árnyalata" értékelést. Hát ezekkel az előzményekkel jött el velem a filmet megnézni. Természetesen én voltam az, aki nagy rajongó lévén megkértem, hogy jöjjön el velem. Éééééés, azt mondta a végén, hogy nem is volt olyan rossz, sőt igazából egész jó volt, és még ő is látta a szereplők jellemfejlődését!!!! :-)))
Nekem természetesen tetszett. Igaz, voltak dolgok, amiket lehet, hogy jobban is megcsinálhattak volna, de összességében nagyon bejött! Sokat nevettem, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok vicces jelenet lesz benne. :-) (mondjuk a vigyor szinte végig ott volt az arcomon, mert annyira jó volt végre látni a filmet) A zene valami állati volt (még férjem is megjegyezte, hogy az aztán tényleg tökéletes)! Dakota csúcsszuper, Jamie jó volt.
Tuti, hogy meg fogom még nézni! :-D

Barbi, Neked külön köszönet a blogodért, napi rendszerességgel nézegetem mindig! <3

Megjegyzés küldése