2014. december 31., szerda

2014. december 29., hétfő

Két új jelenetfotó a németektől

"Nem tudom, hogy megtudom-e neki adni azt, amire szüksége van."
"Az ízlésem eléggé egyedi."

Új jelenetfotó: Boldog Születésnapot Jennifer Ehle!

Ma ünnepli a Carlát megformáló Jennifer Ehle a születésnapját, ebből az alkalomból pedig az alábbi új jelenetfotót kaptuk:

Interjú Victoria Downnal, a Fifty Shades of Grey sminkmesterével

Miként kerültél bele ebbe a projektbe?
Nos, tulajdonképpen ismertem a rendezőnőt, Sam Taylor-Johnsont. Nagyon kedveljük egymást. Szóval amikor megtudta, hogy Vancouverbe jön a Fifty Shades of Grey-t forgatni, megkérdezte, hogy nem segítenék-e megtervezni, majd kivitelezni a sminkeket a filmhez. Persze beleegyeztem és végül szinte minden egyes percet azon a csodás forgatáson töltöttem.

A film kapcsán, mi miatt vagy/voltál izgatott?
Ez egy annyira várt film. Mindannyian olvastuk a könyveket, szóval azon kérdések izgattak, hogy "miként formálod ezt át filmmé? Hogy találod meg/válogatod be a megfelelő embereket? Hogy éred el, hogy jónak/helyesnek tűnjön?" Valahogy annyira izgalmas, hogy ennek részese vagyok, mert mindenki baromi felvillanyozódott volt, hogy ebből tényleg film készül és részt vehet benne.

Miként alkottad meg a karakterek kinézetét?
Ebben részt vett a stúdió, a producerek, a színészek és természetesen, Sam is. És persze eltérőek voltak a vélemények. De végül amihez visszanyúltunk, az volt ami a könyvben is le van írva. A közönség úgy szeretné ezeket a karaktereket viszontlátni, hogy azokat elképzelték a könyv alapján, nem pedig valamiféle hollywoodi verziójukat. Úgyhogy, Sammel visszatértünk az alapokhoz és próbáltuk pontosan azt követni.

2014. december 25., csütörtök

2014. december 24., szerda

Újabb Fifty Shades of Grey-jelenetfotók: Tess of the d'Urbervilles

"Mutasd meg neki, hogy (meg)érted őt valami személyessel, mint például a Tess of the d'Urbervilles / Egy tiszta nő első kiadásával." | Forrás: Pinterest

2014. december 23., kedd

A Fifty Shades of Grey előzetese 2014 legnézettebbje

A Fifty Shades of Grey-é 2014 legnézettebb előzetese - adta hírül a The Hollywood Reporter. Annak ellenére, hogy a Csillagok Háborúja: Az ébredő erő első előzetese a november 28-ai bemutatását követő 5 nap során több mint 58,2 millió megtekintésnél járt (összesen pedig már 81 milliónál), a Fifty Shades of Grey négy hónapnyi előnye döntő elemnek bizonyult a "2014 legnézettebb trailere" versenyben. Ugyanis a július 24-ei bemutatást követően összesen több mint 93 millió megtekintéssel büszkélkedhet, a Zefr nevezetű technológia és marketing cég jelentése szerint.

Az elmúlt napokban tovább összegzések, listák is napvilágot láttak:
- a Google is nyilvánosságra hozta, hogy kikre kerestek idén a legtöbbet a cég keresőjében, és a férfi színészek Top 10-es listájának 7. helyén Jamie Dornan neve szerepel, valamint szintén felkerült a Just Jared 2014 Legnépszerűbb színészeinek listájára, itt a 10. helyet kaparintotta meg.
- Dakota Johnson a 8. helyet szerezte meg szintén a Just Jared 2014 Legnépszerűbb színésznőinek listáján, a Yahoo UK "Sztárok, akik igen népszerűek lesznek 2015-ben" listáján viszont az 1. helyet.
- a Fifty Shades of Grey-mozifilm szerepel mind az USA Today mind pedig a POPSUGAR azon listáján, amely során 2015 leginkább várt filmjeit veszik sorra
- a Fandango felmérése szerint a 2015-ös év 4. legjobban várt filmje a Fifty Shades of Grey, míg 2015 legnagyobb feltörekvő férfi filmsztárjának Jamie-t választották, míg ugyanebben a kategóriában, de a nők mezőnyében Dakota a 3. helyezést szerezte meg | Variety
- a BoxOffice.com állt elő az első előrejelzéssel, mármint ami a Fifty majdani mozis bevételeit illeti. Szerintük az első hétvégéjén akár 61 millió dollárt is bezsebelhet a film, ami egyáltalán nem lenne rossz, mert akkor biztosan zöld utat adnának a folytatásoknak.

2014. december 22., hétfő

A Fifty Shades of Grey nemzetközi premierje a Berlinalén lesz

A Fifty Shades of Grey-mozifilm hivatalos nemzetközi premierje a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, azaz a Berlinálén lesz - adta hírül az Universal/Focus Features hivatalos sajtóközleményben. A speciális gálavetítésre 2015. Február 11-én kerül majd sor, amelyen részt vesz a film két főszereplője, Jamie Dornan és Dakota Johnson valamint E.L. James és Sam Taylor-Johnson.

2014. december 20., szombat

2014. december 18., csütörtök

Videóinterjú: Luke Grimes a Fifty Shades of Grey-ről

Hétfőn tartották meg az Amerikai Mesterlövész című legújabb Clint Eastwood-film New York-i premierjét, amelyben az Elliott Grey-t megformáló Luke Grimes is látható. A korábbi True Blood színészt a film vörösszönyegén az E!News riporternője kapta mikrofonvégre, aki elmondta a Fifty Shades kapcsán, hogy baromi izgatott és boldog amiért részese lehet a filmnek, ugyanakkor azt is elismerte, hogy a könyveket nem olvasta, de a forgatókönyvet igen, szóval nagyon is tisztában van azzal, hogy miről is szól a történet. A hardcore Fifty-fanok áradatával viszont még nem igazán szembesült, de úgy hiszi bennük sokkal inkább Jamie-nek és Dakotának lesz/van része.

2014. december 16., kedd

Ízelítő az ELLE UK Jamie Dornannal készített interjújából

A Jamie Dornan és persze a Fifty Shades of Grey rajongók már több mint egy éve várnak arra, hogy láthassák miként is öltötte magára Christian Grey szerepét. A kedélyeket csillapítva a brit ELLE egy exkluzív fotósorozat és interjú keretében mutatja be a sármos észak-ír színészt. A februári szám debütálásáig - január 2-tól az újságárusoknál - pedig itt van némi ízelítő ezekből.
Először is Mr. Dornan egyenesen Mr. Eddie Redmayne legénybúcsújáról érkezett. Még soha senkit nem láttunk ennyire fáradtnak, ennek ellenére még mozogni képesnek. És így egy lépésre az eszméletvesztéstől, a jelenlététől tetőfokig hágott a hőmérséklet.
Másodszor, mesélt nekünk Christian Grey szerepével kapcsolatos kutatásairól. Szóval egy szép fiú Holywoodból, az észak-írországi County Downból, miként készül fel EZEN szexuális szadista megformálására (ellentétben azon szexuális szadista sorozatgyilkoséval, akit A hajszában alakít)? Természetesen ellátogat egy szexkazamatába. "Odamentem, megkínáltak egy sörrel, és csinálták... hát amit szoktak. Szemtanúja voltam, ahogy egy domináns a két alárendeltje közül az egyikkel bánik," mondja. Volt sok perverzitás... de jó sok nevetés is. "Azt mondtam, 'Gyerünk srácok, tudom hogy nem fizetek ezért, de valami showt várok.' Az biztos, hogy érdekes egy este volt. Majd hazamentem a feleségemhez és az újszülött kislányomhoz... de mielőtt bármelyikükhöz is hozzáértem volna, hosszú zuhanyt vettem."
Szójáték Jamie Dornannal: szerelem/szeretet - ember feletti/isteni | Holywood - County Down | a másik Hollywood - magányosság | egyenlőség - fair/korrekt | fotózás - nem fair | szex - elengedhetetlen | barátság - nélkülözhetetlen | Oscar - Jennifer Lawrence | selfie - járvány(szerű) | kisbabák - mennyország | vasárnap - sült csirke | Guinness - nagy mennyiség/sok | kopasz földikutya - szexi | Jamie Dornan vagyok, találkozunk az ELLE-ben. Forrás

2014. december 15., hétfő

Christian Grey és Anastasia Steele a Seattle Times Sunday címlapján

"Rendes" álló formában a hajtás után találjátok meg az új jelenetfotót. Forrás: Pinterest

Jamie Dornan az IMDB TOP 10-es listáján

Az Internet Movie Database, vagyis közismertebb nevén az IMDb közzétette a havi 200 millió egyedi felhasználó keresése alapján összeállított mindenféle éves listáit, többek között a Feltörekvő színészekéit, amely azon hírességek névsorát tartalmazza, akik először szerepelnek a TOP 100-ban. A 10. helyet Jamie Dornan szerezte meg, amelyért az IMDb-től megkapta az úgynevezett STARmeter Díjat - az átvételéről fentebb láthattok egy rövidke videót. Forrás

2014. december 10., szerda

Új kulisszák mögötti fotó: Ana és Kate a bárban

Una foto publicada por Director FSOG (@samtaylorjohnson) el

2014. december 8., hétfő

Rachel Skarsten a Fifty Shades-es szerepéről

Rachel Skarsten, aki Andreát, Christian asszisztensét alakítja a hamarosan bemutatásra kerülő Fifty Shades of Grey-mozifilmben a DaMan magazinnak adott egy interjút, amelyben az alábbiakat mondta az általa megformált karakterről. "Egy okos és talpraesett csaj. A haja szőke, így nem Christian esete, ami okán szigorúan szakmai és plátói kapcsolat fűzi a főnökéhez, ellentétben a legtöbb női karakterrel. Így ő egy érdekes női szerepnek számít a könyvben, és így a filmben is." Mit gondol, miért vált a Fifty ekkora világjelenséggé? "Nagyon fontos ismerni az olvasóközönséged szóval az, hogy a Fifty Alkonyat fanfictionként született jó alapnak bizonyult, mielőtt ténylegesen is megjelentették volna. Hogy őszinte legyek, tisztában voltam a történetével, de a könyveket addig nem olvastam, amíg be nem válogattak."
"A filmet nagyjából egy évvel ezelőtt forgattuk, és a beválogatásomat teljes titokban kellett tartanom. Még a barátaimnak sem mondhattam el, szóval nem is tűnt valósnak ezidáig. Amikor az első előzetes kijött, az volt az a pillanat, amikor az egész nagysága megütött, mert az arcomat több millióan látták egy nap alatt! Mindazonáltal nem szabad túlságosan felülni a hype-vonatra, mert megvan annak a veszélye, hogy magával sodor. Ezt már megtanultam a szórakoztatóiparban, az a lényeg, hogy arra a pillanatra összepontosítsak, amiben jelenleg vagyok." tette hozzá.
Jamie Dornan alakítja az ellenállhatatlan Christian Grey-t. Mitől Ő a tökéletes erre a szerepre? "Eltekintve a kimagasló színészi képességeitől - nézd meg A hajszát, a The Fallt és mondd azt, hogy nem vagy lenyűgözve - láttad Őt? Aha. Jöhet a következő kérdés!" [Nevet]

2014. december 5., péntek

A kulisszák mögött: Eloise a Fifty utószinkronizálása közben

Una foto publicada por Director FSOG (@samtaylorjohnson) el

2014. december 4., csütörtök

2014. december 3., szerda

E.L. James Hollywood legbefolyásosabb írói között

The Hollywood Reporter | Az ipar igazi szuperhősei jelenleg? Ezen írók könyvei több mint 300 filmnek és televíziós projektnek biztosítottak alapanyagot és így több milliárdnyi bevételt söpörtek be, ugyanakkor bizonyítják nap mint nap, hogy az eredetiség - mindenek felett - még mindig számít.
#4/25: E.L. James
Amiről ismert: a 2015-ös Fifty Shades of Grey-film (Február 12-től a mozikban)
Számokban: a Fifty Shades-előzetes 84 millió megtekintése (ami folyamatosan nő)

Az 51 éves James hosszú utat járt be mióta megírta az Alkonyat-fanfictionjét Snowqueens Icedragon álnéven. Most a Fifty Shades trilógia szerzője - amely egy ártatlan főiskolás lány és egy erőteljes milliomos üzletember között kialakuló S&M kapcsolatról szól - a kasszasikerű regényéből készült filmváltozat bemutatásának küszöbén áll, ami egyike 2015 leghype-oltabb projektjeinek.

Közel három évvel ezelőtt egy hatalmas licitháború tört ki a világszerte a több mint 100 millió példányban elkelt "mami pornó" megfilmesítési jogaiért, végül győztesként a Focus Features és az Universal került ki egy 5 millió dolláros alkuval. James, akinek az igazi neve Erika Leonard, eltökélte, hogy annyira kiveszi a részét az adaptáció munkálataiból amennyire az csak lehetséges. "Nagy szenvedéllyel viseltetek a rajongóbázisom iránt, így biztos akarok abban lenni, hogy ez egy hatalmas élmény lesz számukra," mondta James a The Hollywood Reporternek. "Ez az egész nagyon izgalmas, de kicsit nyomasztó az előzetesekre és képekre érkező reakcióáradat." A nyugat-londoni szerző jelenleg két új könyvön dolgozik, az egyik romantikus, hasonló a Fifty Shades-hez. "Megveszek egy jó szerelmi történetért," tette hozzá.

2014. december 2., kedd