2014. szeptember 29., hétfő

John Legend szerepelni fog a Fifty Shades of Grey OST albumán?

John Legend múlt hét pénteken Manilában adott koncertet - ami még nem is lenne olyan fontos számunkra - ám a Yahoo Fülöp-szigeteknek az énekes-dalszövegíróval együtt dolgozó egyik zenei hangmérnök exkluzíve elárulta, hogy a fellépése előtt egy nappal az egyik helyi hangstúdióban felvette egy vadonatúj dalt, ami szerepelni fog a Fifty Shades of Grey soundtrack albumán. A forrás helyén egy nagyon rövidke videót és képeket is megtekinthettek a munkafolyamatról. Ha bármiféle megerősítés érkezik, frissítem a bejegyzést.
Jó tudni: előfordulnak olyan esetek (főleg a nagy franchise-oknál, pl. Twilight, The Hunger Games, Divergent), amikor a egy-egy részhez kétféle zenei albumot is kiadnak, az egyiket original motion picture soundtrack-, míg a másikat original motion picture score-albumnak nevezzük. A soundtracken a kiválasztott együttesek, énekesek dalai szerepelnek, amik direkt az adott filmhez íródnak. Míg a score-n csak a zeneszerzők - esetünkben majd a Danny Elfman - által komponált művek kapnak helyet. A Fifty estén még nem tudni, hogy valóban két album lesz-e, vagy a kettőnek a keveréke.

2014. szeptember 21., vasárnap

Rajongóknak nem megengedett: Privát körúton az Escalában

YAHOO Travel | Greg Keraghosian - Nem hívnád fel a Space Needle-t a hétvégi szobaáraikról érdeklődve, de ismerek egy srácot, aki egy másik híres Seattle-i épületben él, amit - köszönhetően egy bizonyos filmelőzetesnek, ami egy perverz szexről szóló népszerű regényen alapul - ismét a turisták tévedésből szállodának hisznek. Az Ő neve nem Christian Grey, habár egyszer egy idegen az utcán így nevezte. Még akkor is ha nem tudod, hogy mi is az az előkelő Escala apartmanház, viszont azt már bizonyosan tudod mi tette önkéntelen turisztikai attrakcióvá.

Anélkül, hogy látogatást tett volna a vadonatúj komplexumban, E.L. James központi helyszínként használta a 2012-es regényében, a Fifty Shades of Grey-ben, amely egy trilógia első része. Azóta elválasztani a tényeket a fikcióktól kétes vállalkozás. Ezt közvetlenül legutóbbi Seattle-i látogatásom során hallottam, mikor is ellátogattam a Great Horror Campout-ba. Ott egy közös barátunk bemutatott egy Escala-lakónak, nevezzük mondjuk Neil-nek - ugyanis megkért, hogy változtassam meg az igazi nevét ezen cikk kedvéért, nehogy bármennyi zaklató/kukkoló wannabe Anastasiákat is bevonzzon.

2014. szeptember 20., szombat

Dakota Johnson és Rita Ora a Londoni Divathéten

A hét elején a szőke Dakota Johnson - aki egyébként már vissza is tért a sötétbarna hajszínhez (képek) - részt vett a Londoni Divathéten, egészen pontosan Stella McCartney, a Burberry és Christopher Kane bemutatóján. Mindhárom eseményen Anna Wintour és Hamish Bowles (angol divatújságíró, az amerikai Vogue egyik szerkesztője) társaságában lehetett látni, ami annak fényében, hogy az rebesgetik a 2015-ös februári Vogue US címlapján Dakotát láthatjuk majd viszont, nem is olyan meglepő. További képekért katt a hajtás utánra. Rita Ora szintén több bemutatón jelen volt, róla ide kattintva találtok fotókat.

2014. szeptember 15., hétfő

Charlie Hunnam a Fifty miatti idegösszeroppanás-szerűségéről

Mindazok számára, akik szilárd meggyőződéssel hisznek abban, hogy a dolgok okkal történnek, akkor érdemes megemlíteni, hogy Charlie Hunnam először nem is igazán akarta megformálni Christian Grey-t.
A színész a világ sajtótermékeinek címlapjára került, amikor megkapta a Fifty Shades of Grey főszerepét tavaly ősszel, de főleg azután, hogy két hónappal később visszaadta azt. Abban az időben a Kemény motorosok sztárja kerülte a távozását övező médiaőrületet, de most - egy évvel később - végre készen áll arra, hogy elmondja mi is történt valójában. "Először is, nem írtam volna alá, ha nem akartam volna megcsinálni," jegyzi meg. "De az egy nagyon-nagyon nehéz időszaka volt az életemnek." Hunnam elárulta, hogy elsősorban azért találkozott a film rendezőnőjével, Sam Taylor-Johnsonnal, mert már régóta szerette volna személyesen is megismerni, és mint "szuper klassz művésztől" egyszerűen el volt ragadtatva. A zsúfolt menetrendje viszont már a kezdetektől köztudott volt.
"Majd egyszer csak szerelmes lettem [ebbe a projektbe], kreatív módon," mondja. "Elkezdtem erről a beszélni és annyira izgatottá váltam. Beleszerettem a karakterbe, elkezdtem Őt látni, belerészegedtem, de egyébként valahogy így is dolgozom: találok egy karakteret, akiért odaleszek és folyamatosan csak rajta jár az agyam." Majd az egész szertefoszlott.
Röviddel miután végül elfogadta a szerepet kiderült, hogy a Kemény motorosok 6. évadának munkálatai az eredetileg gondoltnál a vártnál később fejeződnek be. Hunnam időbeosztása pedig már így is feszes volt, köszönhetően azon elkötelezettségnek, amit Guillermo del Torónak tett, hogy részt tudjon venni következő filmjének, a Crimson Peak torontói forgatásán - amely menetrendjének kialakításában a híres rendező-író egyébként már előzetesen figyelembe vette Hunnam az FX széria felé tett elköteleződését. Akkor jött el az a pont, amikor a színész tudta: nem tehet eleget mindennek. "Úgy volt, hogy a Motorosokat befejezem kb. péntek este 11-kor, majd szombat reggel már fel kellett volna ülnöm a Vancouverbe tartó járatra a Fifty-forgatása miatt, kihagyva így egy teljes heti próbát majd hétfő reggel már élesben ment volna az egész. Megcsináltam volna a filmet egy szerdai nappal befejezve, azután hétfőn már Torontóban kellett volna a Crimson Peak munkálatain. Nekem... őszintén szólva, idegösszeroppanás-szerűséget kaptam."

2014. szeptember 12., péntek

Jamie Dornan, Seamus McGarvey, Sam és Aaron Taylor-Johnson a Chanel: Second Floor fotókiállításon

2010 májusában Sam Taylor Johnsonnak lehetősége nyílt három napot eltölteni Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel párizsi apartmanjában, ugyanis megkérte az egyik barátja, Justine Picardie, aki Chanel életrajzát írta, hogy készítsen képeket egy kísérő könyvhöz. A fotográfiákat egy külön kiállítás keretében végre a nagyközönség is megtekintheti, mégpedig Szeptember 12-től Október 4-ig a londoni Saatchi Galériában. A Second Floor elnevezésű tárlatnak tegnap este egy hírességektől hemzsegő megnyitót is rendeztek, amelyen Sam-et támogatva Jamie Dornan és felesége valamint Seamus McGarvey, a Fifty Shades operatőre is tiszteletét tette. További fotókat a hajtás után találtok.

Születésnapi röpkék E.L. James-től (2013-2014)

"Mit szeretnél a születésnapodra?" Kérdezi rekedt hangon Christian, ahogy a látványos naplementét bámuljuk a Sound fölött az új házunkból és mindeközben a varázslatos ujjaival a tarkómat cirógatja. De nem tudok relaxálni. Tudom, mit szeretnék. De vajon Ő...? Mély levegőt veszek és összeszedem minden bátorságom.
Rendben. Na gyerünk.
"Még egy gyereket." A hangom olyan gyenge, mint egy sóhaj.
Christian ujjai mozdulatlanná dermednek, közben a szívem csak kalapácsol a mellkasomban. Végül, lassan megfordít, majd felnézek gyönyörű, olvashatatlan arcába.
"Van egy csodálatos kisfiúnk," suttogja.
"Tudom." Felnyúlok és a kezeim a nyaka köré fonom, miközben még mindig fagyottan áll és engem néz. "Nem akarom, hogy Ted egyedüli gyerek legyen. Én is az voltam. Vágytam bátyókra és húgikra. Neked mindkettő van. Nem értheted." gagyogok.
A fejét felém hajtja, a homlokunk összeér, majd lehunyja szemeit. "Ana, majdnem meghaltál."
"Nem haltam majdnem meg. Ne dramatizáld túl a dolgot."

2014. szeptember 8., hétfő

Fifty Shades of Grey-film: Új felvétel Charlie Tangóról



2014. szeptember 7., vasárnap

A közeljövőben milyen filmekben láthatjuk majd Jamie Dornant?

Untitled John Wells Project korábban Adam Jones: A címszereplő egy két Michlen-csillagos afféle rocksztár séf (Bradley Cooper), akinek minden megvolt - majd el is veszítette. Miután évekig kerülte a professzionális konyhákat visszatér Londonba, hogy megnyissa a saját éttermét és elérje az elérhetetlent: a három Michlen-csillagot. Ehhez viszont szüksége van egy csapatra...
Rendező: John Wells (Vállalati csalódások, Augusztus Oklahomában)
További szereplők: Uma Thurman, Alicia Vikander, Sienna Miller, Emma Thompson, Daniel Brühl, Lily James
A tervezett amerikai bemutató dátuma: még nem ismert
The Siege of Jadotville: A geopolitikai akció-thrillerben Dornan egy csapatparancsnokot alakít, aki 1961-ben katonáival a lázadók ellen harcolt Kongóban. A forgatás 2015 tavaszán kezdődik el Írországban és Dél-Afrikában.
Rendező: Richie Smyth
A további szereplők és a tervezett amerikai bemutató dátuma még nem ismert.
The 9th Life of Louis Drax: A pszichológia thriller Liz Jensen azonos című regényén alapul. A történet akkor veszi kezdetét, amikor a 9. születésnapján Louis Drax majdnem végzetes balesetet szenved. Hogy felfedjék a fiú titokzatos balesetének körülményeit Dr. Allan Pascal (Dornan) segítségét veszik igénybe, aki annak érdekében, hogy megfejtse a rejtélyt kénytelen a valóság és a fantázia határait feszegetni. A forgatás Október 27-én kezdődik el Vancouverben, és egészen December közepéig tart majd.
Rendező: Alexandre Aja (Horns, A sziklák szemében)
A további szereplők és a tervezett amerikai bemutató dátuma még nem ismert.
Forrás: Deadline, Variety, The Hollywood Reporter

A közeljövőben milyen filmekben láthatjuk majd Dakota Johnsont?

Dakota Johnson a Black Mass és A Bigger Splash forgatásán idén nyáron.
Black Mass: A Warner Bros. égisze alatt készült krimi-dráma a hírhedt bostoni maffiavezér és FBI-informátor Whitey Bulger (Johnny Depp) igaz történet életét meséli el. A filmben Dakota Lindsey Cry-t formálja meg, aki 12 éven át élt élettársi viszonyban Bulgerrel. Volt egy közös kisfiúk, Douglas, aki 6 éves korában elhunyt a Reye-szindróma következményeként. | Forgatási fotók |
Rendező: Scott Cooper (Őrült szív, A harag tüze)
További szereplők: Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Sienna Miller, Juno Temple, Kevin Bacon
A tervezett amerikai bemutató dátuma: 2015. szeptember 18.
A Bigger Splash: Az 1969-es francia krimi, a La Piscine amerikai remake-je, amely egy fiatal nő (Johnson) és egy idősebb pár (Tilda Swinton és Ralph Finnes) olaszországi vakációja során kibontakozó tragikus szerelmi háromszögének történet meséli el.
Rendező: Luca Guadagnino
A tervezett amerikai bemutató dátuma: valamikor 2015-ben
Forever, Interrupted: Taylor Jenkins Reid azonos című regényéből készült adaptáció, egy fiatal nőről szó, aki a mézeshetek után tragikus hirtelenséggel veszíti el a férjét. A veszteség feldolgozásában váratlan segítséget kap, a soha nem látott édesanyja személyében. A rendező és a további szereplők kiléte illetve a bemutató dátuma még nem ismert.
Cybelime: Shakespeare azonos című művének modernkori feldolgozása. Korábban itt írtam a történetéről. |  Forgatási fotók | Előzetes |
Rendező: Michael Almereyda
További szereplők: Ed Harris, Milla Jovovich, Anton Yelchin, Penn Badgley, Ethan Hawke
A tervezett amerikai bemutató dátuma: 2015. január 23.
Forrás: Variety, Deadline, The Hollywood Reporter, DakotaJohnsonDaily.com

Kulisszák mögötti fotó a Fifty Shades of Grey forgatásáról

A forrás szerint az alábbi képet a stábtagok kapták ajándék gyanánt a film mögött álló produkciós teamtől. via @FiftyShadesCI

2014. szeptember 6., szombat

Az F&F hivatalos Fifty Shades of Grey fehér- és hálóruha kollekciója

EXPRESS.CO.UK - A szupermarket óriás Egyesült Királyságbeli üzleteiben illetve online hétfőtől lesz kapható az F&F hivatalos 43 darabból álló (további fotók) Fifty Shades of Grey fehérnemű és hálóruha kollekciója, amelynek megalkotásában maga E.L. James is kivette a részét, ugyanis az írónő a tervezési folyamat minden egyes lépésében közreműködött. A végeredményt pedig úgy jellemezik mint egy "kifinomult, elegáns és gyönyörű szövetekből készült összeállítást, középpontban a minőséggel és a stílussal." A nagyobb méretekkel rendelkező hölgyeknek sem aggódni, ugyanis a melltartók 70B-től 90H-ig lesznek kaphatóak, míg az alsóneműk a 36-os mérettől egészen az 50-esig. 
A kampányfotókat a neves brit portré és divatfotós, Rankin készítette.
Egyelőre arról nem szól a fáma, hogy a Tesco többi európai üzletébe, így a hazaikba mikor jut el a kollekció - persze ha egyáltalán eljut. Frissítés (Szeptember 12.): A GlamourOnline-on megjelent cikk szerint a hazai nagyobb Tesco hipermarketekben is lehet majd kapni a kollekciót!

A brit Gentlemen's Quarterly interjúja Jamie Dornannal

A BAFTA-díjra jelölt alakítása a BBC borongós hangulatú drámájában, a The Fall-ban (A hajsza) tette őt a térképre, de a közelgő Fifty Shades of Grey-jel látni fogjuk Őt uralni a világot.

Jamie Dornan fáradt. Az elmúlt 11 hónapban, megpróbált megdönteni egy kormányt a 17. századi Angliában a Channel 4 New Worlds című sorozatában, elkészítette a BBC meglepetésszerűen nagysikerű szériájának, a The Fall-nak második évadát, amiben sorozatgyilkosként láthatjuk Gillian Andersonnal szemben, illetve leforgatta a Fifty Shades of Grey-t, egy bizonyos szado-mazó bonkbuster* adaptációját, amiről lehet, hogy már hallottál. Az összes szünete mindössze egy gyors nászút volt, a végeredmény pedig egy megviselt ember.

"Nagyon boldog vagyok, egy pillanatig sem panaszkodom," mondja a GQ Vertu Breakthrough Artist díjának több mint megérdemelt győztese. "De tudod, ez fárasztó. Úgy érzem, kezdek gyorsan öregedni!" Ami úgy véled be is következik, amikor olyan szerepekre írsz alá, amikkel forradalom, sorozatgyilkosság és szexbörtönökben nők lekötözése jár. Ahogy Dornan meg is jegyzi, nevetve, "Ezek mind igen kimerítőek."

Személyesen a 32 éves színész jóképű, intenzív, komor módon, a jellemét illetően viszont kimért, szűkszavú, aki szereti a versenyt. "Nagyszerű volt jelöltnek lenni," kezdi a standard alázatos színész módján, a The Fall első évadában nyújtott alakításáért kapott BAFTA-jelöléséről. Majd így folytatta, "De, hogy őszinte legyek, ha egyszer idejutsz, már nyerni is akarsz. Versengő kis rohadék vagyok! Úgyhogy ha már eljutottam oda, tényleg úgy voltam vele, hogy baromira nyerni akarok."

Mint komoly tehetséget ha a The Fall tette a korábbi észak-ír modellt a térképre, akkor a következő szerepe mint a milliomos Christian Grey a Fifty Shades of Grey-ben - a bemutatója jövő év februárjában esedékes - a sztratoszférába repíti. "Nem igazán félek ezektől a dolgoktól," mondja a meztelenkedés és a szex filmbéli megjelenítése kapcsán. "Ez csak egy munka. Furcsa munka, az tuti, de még mindig csak egy munka. Nincs ezzel gondom." Azt mondja, az apukája volt a legnagyobb szurkolója, hogy elnyerje Grey szerepét - amit csak azután sikerült megkaparintani miután az első kiválasztott, Charlie Hunnam kiszállt a projektből. "Teljes mértékben helyeselte és kiállt mellettem. Nem egy óvatoskodó, prűd családból származom. Meglehetősen liberálisak vagyunk." Különben is, azt mondja, ez nem egy féktelen szexadaptáció lesz, mint amire néhány számítanak. "Úgy értem, bizonyos módokon néhány falat biztosan le fog dönteni. Ugyanakkor, azt akarják, hogy megteljenek a nézőterek. Nem idegenítik el a közönséget. Tudod, nézhetőnek kell lennie. Nem lehet hard-core. Nem is írtam volna alá, ha az lett volna. Olyasmit kell megalkotnod, amire rengeteg ember elmehet és meg tud nézni. Nem lesz groteszk." 

Ezt követően, készen áll arra, hogy bebiztosítsa újdonsült sztárstátuszát azzal, hogy Bradley Cooper oldalán láthatjuk majd az Adam Jones-ban, amely egy Londonban játszódó séfekről szóló film lesz. És bár a tavalyi év fárasztó volt, azt mondja, voltak előnyei is. Mégpedig, miután egy évet töltött azzal hogy nőket kötözött le a The Fall-ban (egészen pontosan az áldozatait) és a Fifty Shades-ben (pedig az alávetett szexrabszolgáit), egész jó a csomózást illetően. "Valóban!" Nevet. "És a különleges csomózásban is." A The Fall második évada idén ősszel látható majd a BBC Two-n.
Írta: Stuart McGruck | Fotó: Sandrine Dulermo & Michael Labica | Forrás

*bonkbuster: az olyan típusú népszerű könyvek, amelyekben a karakterek sokat szexelnek

2014. szeptember 3., szerda

Jamie Dornan interjúk a GQ Awards 2014 vörösszőnyegéről

A Fifty Shades of Grey-ről: "Szeretnék azon emberek egy tűrhető százalékának örömöt okozni, akik olvasták a könyveket, mert annyira közel áll ez a széria és egyben a karakterek is a szívükhöz. Tisztában vagyok azzal, hogy nem fogok mindenkinek tetszeni, megfelelni de azt azért remélem, elég jó munkát végeztem ahhoz, hogy a végén teljesen ne utáljanak meg."
A hírességek kiszivárgott meztelen fotóiról: "Undorító. Nem tudom, hogy fogják majd kordában tartani ezt az egészet, mármint annyi módja van annak, hogy hozzáférhessenek adatokhoz, információkhoz. Szerintem az a legbiztosabb módszer, ha tudod, kerüld el a közösségi médiumok használatát. Azt hiszem ez biztosan segítene megelőzni az ilyen eseteket, de könnyebb mondani mint valóban így is cselekedni."

Jamie Dornan, E.L. James és Rita Ora a GQ Men of the Year Awards-on

Tegnap este tartották meg a londoni Királyi Operaházban a 2014-es GQ Men of the Year Awards-ot, amelyen E.L. James prezentálásában vehette át a Vertu Breakthrough Arist-nak járó elismerést Jamie Dornan. "Úgy hiszem jóbarátom, Eddie Redmayne kapta meg tavaly ezt a díjat - és ez vicces, mert úgy hat évvel ezelőtt együtt béreltünk egy helységet LA-ben és megpróbáltunk bármilyen fajta munkára szert tenni. De nem jöttek a munkák, a forgatókönyvek, nők sem voltak az életünkben szóval nagyon kicsi volt a méltóságunk, de végül azért valamit mégiscsak jól csináltunk - legalábbis a GQ szemében," mondta a díj átvételekor. A díjátadóról tovább fotókat és videókat a hajtás után találtok.

2014. szeptember 2., kedd

A The Times Magazin (UK) interjúja Sam Taylor-Johnsonnal

[...] Hasonló módon közelít a fotográfiához és a filmkészítéshez, így ne hagyjuk figyelmen kívül az elefántot a porcelánboltban - azaz azt a rendezői munkát, amit E.L. James bestseller erotikus regényéből készült adaptáción végzett el. Az e köré szerveződött médiakampány katonai percízitású, e-maileket küldtek szét arról, hogy nem kérdezhetik a filmről, de mivel évek óta ez a legnagyobb dolog az életében és a legnagyobb médiaeseménynek számít majd a következő hónapokat tekintve, így szinte elkerülhetetlen ez a téma.
Milyen volt egy ennyire nagy filmprojektet irányítani? "Nem stresszelek," mondta. Majd hozzátette, "Na jó, nyilván stresszelek, de megpróbálom nem kimutatni. Nem válok agresszívvá, indulatossá. Nem vagyok az a kiabálós fajta. De, igen, ez egy nagy projekt amibe belefogtam, de szeretem a kihívásokat." Számított arra, hogy elnyeri ezt a munkát? Néhány nagy sztárrendező, beleértve Steven Soderbergh-et is, számításba került. "Már a kezdetektől úgy álltam hozzá, hogy ezt nagyon akarom, és azt hiszem tényleg akarni valamit már félsiker abban, hogy végül meg is szerezd/el is érd." Elégedett vele? "Igen, fantasztikusan. Ez egy nagyszerű élmény." Célja kielégíteni a könyv rajongót, vagy egy teljesen új közönséget? "Szeretnék mindenki kedvére tenni." A széria további részeit is Ő fogja rendezni? "Egyelőre csak egy dologra fókuszáljunk." A rendezésben volt valamilyen autonómiája? "Ne, senkinek sincs, hacsak nem a saját pénzedről van szól. Ez nagyon különbözik attól, ahogy ezelőtt dolgoztam." Rajongója volt a könyveknek? "Eleinte nem ismertem." Azt olvastam, hogy a férje, Aaron, szerepel benne. "Nem." Majd habozás. Ah, vagy mégis? Lezárja a témát, nyilván nem szeretne kockáztatni, hogy bármi is kiderüljön. [...] Forrás: The Times Magazin | 2014.08.23.

Részlet Charlie Hunnam GQ Ausztrália-interjújából

Charlie Hunnam a szeptemberi GQ Ausztráliának adott egy hosszabb interjút (itt olvasható el), amiben röviden beszélt arról is, hogy tavaly októberben hosszú vívódás után miért hagyta ott a Fifty Shades of Grey-filmet.
Charlie Hunnam a Calvin Klein Reveal parfümreklámjában (videó)
Forrás: MrCharlieHunnam Tumblr
"Végül felhívtam Sam Taylor-Johnsont és azt mondtam neki, 'Annyira sajnálom. Nem tudom megcsinálni. Ezt a dolgot hűen, megfelelően nem fogom tudni megcsinálni.' Tudni kell rólam, nagyon büszke vagyok arra, hogy a szavatartó ember vagyok - amit mondok ahhoz kibaszottul is tartom magam, szóval iszonyú szörnyű volt mindenkit cserben hagyni." Hozzátette, hogy a háttérben nem folyt hitetlenül nagy dráma, legalábbis akkora nem mint amit akkoriban mindenki feltétezett.
Mennyire volt nehéz meghozni a végső döntést - elengedni valamit ami igazán akart? "Baromi frusztráló. És sok dolog történt az életében, ami hihetetlenül kibaszott traumatikus volt (szerk. tavaly veszítette el az édesapját), majd még a nyakamba kaptam 20 kibaszott paparazzit, akik az égvilágon mindenhová követtek és olyanokat mondogattak, hogy 'Beláttad, hogy milyen kicsi a farkad, ezért léptél vissza?' Kurva nevetséges, azt gondoltam, 'Nyilván ember, csak a kamerák kereszttüzében vagy ilyen kibaszottul merész. Nem mernél ilyeneket mondani, ha csak Te és Én állnánk itt, haver.'