2014. április 27., vasárnap

MTV News: Rita Ora Dakota Johnsonról és a karakteréről, Miáról

Eredetileg Rita Ora csak szerepelni szeretett volna a Fifty Shades of Grey filmzenei albumán, ám végül megkapta Mia Grey, Christian adoptált húgának a szerepét. "Mia azon emberek egyike, akik bármi is történjen Christiant feltétel nélkül szeretik. Nem tud még a fantáziáiról, de rendkívüli módon kötődik hozzá és imádja." mondta Ora az MTV News-nak adott legújabb interjújában. A brit énekenső elismerte, hogy a szerep sok munkát, kitartást igényelt tőle, főleg azért mert Mia két különböző nyelv mestere. "A szerepre először is egy kis francia nyelvtanulással készültem fel, majd az amerikai akcentus elsajátítása következett, és tulajdonképpen azzal, hogy ne Önmagam legyek." Ugyanis Mia egy nagyon okos lány, aki Franciaországban tanul és onnan érkezik haza családlátogatásra.
De voltak alkalmak, amikor mind a forgatás alatt és azon kívül is nehéz volt fókuszáltnak maradni és ennek semmi köze sem volt a nem megszokott szexjelenetekhez. "Dakotával együtt dolgozni szerfelett szórakoztató volt és annyira gyönyörű, hogy az valahogy kissé figyelemelterelő, mármint úgy értem Ő egy igazán bámulatos színésznő." mondta. Továbbá elárulta, hogy a forgatáson kívül folyamatosan ökörködtek, ugratták egymást, ami különösen jó dolog volt, mivel senki nem akar nyomás alatt dolgozni, kiváltképp amikor valami kreatív dolgon munkálkodik az ember. A Fifty forgatását hihetetlen élményként írja le, amit ismét nagyon szívesen átélne.

A héten Rita vendége volt a Z100 New York rádió reggeli műsorának is, ahol a műsorvezetővel egy kitalált (Mia véletlenül felfedezi a fájdalom vörös szobáját) Fifty-s szituációt játszottak el. Ezt illetve a negyedórás interjút (06:40-től beszélnek a Fifty-ről) ide kattintva tudjátok megnézni.

2014. április 24., csütörtök

Matt Bomer: "Fogadok, hogy a Fifty Shades-film elképesztő lesz."

E!Online - Jóval azelőtt, hogy Charlie Hunnamet beválogatták a Fifty Shades of Grey filmváltozatába - akit végül az észak-ír színész, Jamie Dornan váltott - a bestseller könyvtrilógia rajongói azért lobbiztak, hogy Matt Bomer alakítsa Christan Grey-t. Egy ponton, egy online petíciót is létrehoztak, hogy a sokat hypeolt filmadaptációban a színészre bízzák a férfi főszerepet . 
A Details magazin 2014. májusi számának címlapfotózása során Bomer elárulta, hogy "fogalma sincs," miért tekintettek rá mint lehetséges befutóra. "Hihetetlenül hízelgő számomra, hogy ennyi embernek jutottam az eszébe. Hogy őszinte legyek, soha nem olvastam egyik részét sem, úgyhogy nem tudom mi késztette őket arra, hogy rám gondoljanak [ezen szerep kapcsán.] Olyan volt ez, mint egy igazán furcsa és érdekes felhő, ami belebegett majd azzal a lendülettel tovább is állt. De fogadok, hogy a film elképesztő lesz."

2014. április 22., kedd

A Guardian interjúja Jamie Dornannal: "szeretnék egy olyan szerepet, ahol nem kell nőket az ágyhoz kötöznöm"

A színészet fura módja a kenyérkeresésnek, de közben mindenfelé készségre is szert tehet az ember. Példának okáért, az elmúlt hónapokban Jamie Dornan különösen jó lett a csomózást, kötözést illetően. Amikor Londonban találkoztunk szabadságon volt A hajsza második évadának belfasti forgatásáról, amelyben egy olyan sorozatgyilkost alakít, aki megkötözi az áldozatait. Ezt megelőzően pedig Vancouverben vett részt a Fifty Shades of Grey, E.L. James azonos című erotikus regényéből készült filmadaptáció forgatásán. Dornan a főszereplőt, Christian Grey-t formálja meg, egy olyan férfit, aki szintén gyakorolja a lekötözést, habár az ő esetében ez része a megegyezésen alapuló szadomazó szexnek. Valójában a kérlelhetetlen 11 hónapnyi forgatássorozat alatt az egyetlen alkalom, amikor képes volt elszabadulni a meg-, kikötözés témájától az volt, amikor Abe Goffe-ot alakította Peter Flannery restaurációs drámájában, a New Worlds-ben. "Van egy-két klasszikus csomó, amit már ismerek," mondja a 31 éves színész, "mostanában pedig túl sok alkalommal is használtam ezeket. Tulajdonképpen szeretnék egy olyan szerepet, ahol nem kell nőket az ágyhoz kötöznöm."
Két évvel ezelőtt Dornan tagja volt a szórakoztatóipar egyik leginkább gúnyoltabb alfajának, a színész/modellnek. Egy fiú Belfastból, akinek lehetősége volt együtt dolgozni Bruce Weberrel és a Calvin Kleinnal, de mindig is színészkedni akart, végül Amerikába utazott a pilot szezonra: Los Angeles éves casting húspiacára - amelyről visszaemlékezve azt mondja nekem, hogy fizikailag beteggé tette.

2014. április 19., szombat

Dakota Johnson Mr. Dornan beválogatásáról: "nagyszerű döntés született, Jamie csodálatos"

The Straits Times/AsiaOne.com - Ha az amerikai színésznő, Dakota Johnson akarata érvényesül, akkor a híres hollywoodi szülei soha sem látják majd a hamarosan bemutatásra kerülő új filmjét, a Fifty Shades of Grey-t. "Nem, nem fogják megnézni, legalábbis a jóváhagyásommal biztosan nem," mondta vigyorogva Don Johnson és Melanie Griffith 24 éves lánya a Life!-nak egy privát összejövetelen múlt hét pénteken. "Egyébként is, nem hiszem hogy ez egy olyasfajta film lenne, amit szeretnének megnézni."
A film során, amely E.L. James 2011-ben megjelent azonos című erotikus regénye alapján készül, Johnsont bizonyosan jó néhány kompromittáló szexpozícióban láthatjuk majd, ahogy a női főszereplőt, a végzős Anastasia Steele-t formálja meg, aki szado-mazó szexuális kapcsolatba keveredik a milliomos Christian Grey-jel.

A rózsás arcú Johnson azért érkezett Szingapúrba, hogy részt vegyen a designer divatház, a Calvin Klein által rendezett csilli-villi magánpartin és divatbemutatón. A meghívottak között volt Johnson barátja, a 28 éves Jordan Masterson színész (és szintén színész féltestvérei Danny és Christian Masterson), valamint a hongkongi színész Louis Koo, Zhang Ziyi kínai színésznő és Alex To hongkongi énekes is.
A halványrózsaszín áttetsző aljú ruhában Johnson kislányosnak és édesnek tűnik, totálisan kontrasztban állva azon kijelentésével, ami múlt hónapban jelent meg az amerikai ELLE-ben. A márciusban publikált számban ugyanis azt mondta, "A titok az, hogy nincs bennem szégyenérzet." De ezen megjegyzését tisztázta a Life!-nak azt mondván, "Ezt úgy értettem, hogy amikor a munkáról van szó, nem félek kockáztatni. De hála Istennek, azért persze van bennem szemérmesség, félénkség."

Tekintettel a filmet övező nagy hype-ra - amely jövő év elején kerül bemutatásra - megvan a lehetősége annak, hogy az árnyéka örökre rá fog vetülni. Ezen felvetésre röviden csak annyit válaszolt, hogy "Nem, nem aggódom emiatt." Ám amikor az észak-ír Jamie Dornan beválogatásának megvédése kerül szóba egy kicsit erélyesebbé, hangosabbá válik. "Végső soron nagyszerű döntés született, Jamie csodálatos. Nagyon izgatott vagyok, hogy az emberek (végre) láthassák Őt."

2014. április 14., hétfő

Rita Ora és Sam Taylor-Johnson a 2014-es MTV Movie Awards-on

A vasárnapi MTV Movie Awards-on Rita Ora is meghívottak között volt, ahol a Fifty-vel kapcsolatban az MTV News-nak adott egy rövidke interjút. E során elmondta, hogy látott már részeket a filmből, legalábbis azokat biztosan amiben szerepel. Mivel titoktartást fogadott nem igazán árulhat el többet a film kapcsán, de azt mondja érdemes lesz várni a kész műre. Valamint megjegyezte: az, hogy szerepelhetett ebben a filmben valószínűleg a legjobb dolgok egyike, ami csak történhetett vele, nagyon jól érezte magát Vancouverben és azt is, hogy egy rövid időre otthagyhatta a zenélést. Továbbá elárulta eredetileg azért kereste meg a produkciót, hogy egy szám erejéig hozzájárulhasson a majdani filmzenei albumhoz, ám szerencséjére, a döntéshozók több potenciált is láttak benne. "Nyolc meghallgatáson vettem részt, szóval azt hittem soha nem kerülök be. Ám hihetetlen módon mégis sikerült. Úgyhogy egyáltalán nem panaszkodom."

A díjátadón a Fifty Shades rendezője, Sam Taylor-Johnson is feltűnt, ugyanis az ifjú férjét, Aaron kísérte el, akikkel Josh Horowitz készített interjút. Sam eléggé szégyenlősnek tűnt - vagy csak nem akarta a férjéről elterelni a figyelmet -, de annyit azért elmondott hogy egyáltalán nem lenne ellenére ha jövőre a Fifty stábjával részt vehetnének a Movie Awardson, a forgatással illetve annak kimenetelével nagyon elégedett (videó). 

2014. április 12., szombat

Dakota Johnson a Fifty-ről a Calvin Klein szingapúri bemutatóján

Tegnap Dakota Johnson részt vett a Calvin Klein szingapúri divatshowján, ahol a megjelenő riporterek természetesen a Fifty-vel kapcsolatban is faggatták (akinek nem tetszik a Vimeós verzió, az a hajtás után talál egy Youtube-osat is):
Riporter: Először jársz Szingapúrban?
Dakota Johnson: Igen, elképesztő, nagyon imádom. Az ételek fantasztikusak, az emberek csodásak. Ma voltam állatkertben is, baromi klassz volt.
Riporter: Meg tudnád velünk osztani, hogy a rajongók mire számíthatnak a Fifty Shades of Grey közelgő filmadaptációja kapcsán?
Dakota Johnson: Jelenleg minden kicsit titkos, viszont annyit mondhatok, hogy szerintem az emberek elégedettek lesznek a filmmel. Remélhetőleg. [...] Azért vállaltam el ezt a filmet, mert ez a munkám és imádom, valamint hiszek a történetben, a könyvekben és nagyon remélem eleget fogok tenni/meg fogok felelni a kívánalmaiknak.

2014. április 7., hétfő

Aaron Taylor-Johnson arról, hogy miért nem ő lett Christian Grey

Amikor tavaly június közepén bejelentették, hogy Sam Taylor-Johnson ül a Fifty Shades of Grey filmadaptációjának rendezői székébe, rögtön megindultak a találgatások azt illetően, hogy a fotográfus-rendező végül lehet a 23 éves férjére, Aaron Taylor-Johnsonra osztja a film férfi főszerepét. Aaron a Nylon Guys májusi számában (szkennek) viszont elárulta, hogy ez soha nem volt opció egyikük részéről sem.

[...] A Bosszúállók második részének forgatás után Taylor-Johnson azt mondja reméli, hogy majd ismét együtt dolgozhat a feleségével, feltéve ha rátalálnak a megfelelő projektre. Már korábban említettem, hogy volt egy nagy horderejű film, amit akár együtt is elkészíthettek volna: a Fifty Shades of Grey Sam által dirigált nagyvásznas filmadaptációját, amely jövő évben kerül bemutatásra. Az anyukád kedvenc erotikájának témájánál, Taylor-Johnson rámutat, hogy legalább 5 évvel fiatalabb a BDSM-fétises vagyonos üzletember, Christian Grey karakterénél, majd viccelődve még azt is hozzátette, "Nincs otthon Vörös Szobánk."

De a döntés, sokkal személyesebb volt ennél - és ami egyben jele is annak, hogy Taylor-Johnson becsüli az intimitást, meghittséget. "Azt hiszem, ez rosszfajta hype-ot teremtett volna irányunkba," mondja. "Valamint eléggé vicces lett volna ha a milliónyi női ábránd tárgyát képező karakter megformálásra a feleségem végül a férjét választja ki, nemde? Szerettem volna ismét vele együtt alkotni valamit, de nem a Fifty-t. Ebben egyébként mindketten egyetértettünk." Legalább olvasta a könyvet? "Nem," mondja. "Persze a filmet meg fogom nézni!" [...]

2014. április 6., vasárnap

Jamie Dornan kettős győzelme 2014-es Ír Film és Televíziós Díjátadón

Tegnap este rendezték meg Dublinban a 11. Ír Film és Televíziós Díjátadót, azaz az IFTA-t, amely során Jamie Dornan elhozhatta a A hajszában (The Fall) nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat valamint a "Rising Star Award"-ot (az év feltörekvő színésznének) járó díjat is (a nyertesek teljes listáját itt találjátok). Eggy héttel ezelőtt pedig a UK Broadcasting Press Guild (brit újságírói szervezet) szintén elismerésben részesítette, tőlük a "Breakthrough"-díjat hozhatta el, úgyszintén A hajsza miatt. Ugyan ezen a díjátadón nem tudott részt venni, de videóüzenetben megköszönte azt, a tovább mögött megnézhetitek.

2014. április 3., csütörtök

ELLE UK: Rita Ora a Fifty Shades of Grey-ről és Sam Taylor-Johnsonról

Hamarosan megjelenik Rita Ora második stúdióalbuma - ennek előfutára a 'I Will Never Let You Down' című dal, a videóklipjét itt tudjátok megnézni -, aminek apropóján a brit-koszovói albán énekes-színésznő felkerült az angol ELLE májusi címlapjára. A magazin által leközölt interjúban pedig egy nagyon rövid bekezdés erejéig  (a teljes interjúért katt ide) kitérnek a Fifty Shades of Grey-re is:
"Ora nagyon izgatott a Fifty Shades of Grey küszöbön álló filmadaptációja miatt, amelyben Christian Grey adoptált húgát, Miát formálja meg. 'Nem hittem el, hogy sikerül megkaparintanom ezt a szerepet. Mindazonáltal nagyon közel kerültünk egymáshoz/jól kijöttünk az íróval, E.L. James-szel. Az a mód pedig, ahogy rögzítették ezt a filmet egyszerűen rendkívüli; az, ahogy a szexet mint hihetetlen művészi formaként vizsgálod, szemléled. Ez nagyon felüdítő. A rendező, Sam Taylor-Wood, bámulatosan művészi.'"