2013. november 27., szerda

Az Entertainment Weekly cikke Sam Taylor-Johnsonról

Nicole Sperling - Sam Taylor-Johnson azt mondja, hogy a Fifty Shades of Grey középpontjában álló szerelmi történet az, ami a projekthez vonzotta. De azon olvasók, akik ismerik a Fifty Shades-trilógiát és amelynek forgatása jövő héten kezdődik el Vancouverben, nem egy tradicionális szerelmi történet.
Sam Taylor-Johnson | Sundance Portré (2010)
Forrás: Zimbio | Matt Carr/Getty Images North America
Ahogy ismeretes Taylor-Johnson sem egy tradicionális rendező. Azok számára, akik nem járatosak a rendezőnőt illetően: a 46 éves, négy leánygyermek anyukája, brit képzőművész és fotográfus, aki anno együtt pózolt az exével, a művész Henry Bonddal, hogy újraalkossák John Lennon és Yoko Ono hírhedtté vált meztelen fotóját. Továbbá elismerésére tett szert azon 2009-es fotósorozatával, amely során híres hollywoodi férfiak sírnak. (A Paul Newman-ről, Robert Downey Jr.-ról, Ryan Gosling-ról és még számtalan más hírességről készült portrék itt nézhetők meg.) Valamint arról is jól ismert, hogy hozzáment a nálánál 20 évvel fiatalabb Aaron Taylor-Johnsonhoz, a Ha/Ver című film főszereplőjéhez.

Taylor-Johnson éveket töltött zenei videóklipek (pl. a R.E.M. számára) és rövidfilmek, beleértve a 'Death Valley' névre hallgatót, amely egy férfi maszturbálását mutatja be a sivatagban, készítésével. De a 'Love You More' című, amit E.L. James "édesnek, szexinek és mókásnak" nevezett, vált a névjegyévé a Fifty Shades rendezői székének megszerzéséhez.

A dráma- és forgatókönyvíró Patrick Marber (Közelebb), aki szintén segédkezett a Fifty Shades szkriptjének csiszolásában, által jegyzett kisfilm a Peter Shelly című rövid történetének adaptációja, amely két tinédzser történetét meséli el az 1970-es évek Londonjában, akiket a Buzzcocks 'Love You More' dalának megjelenése hoz össze. A 15 perces film az ő első szexuálisan eleven találkájukat mutatja be, mindezt pedig bájos és hiteles módon. (A film, amit Anthony Minghella producerált, itt nézhető meg, de R-besorolású így óvatosan a megtekintésével.)

Taylor-Johnson a 'Love You More' során használt néhány trükkből néhányat a Fifty Shades-nél is szándékozik használni, különösen a szexjeleneteknél. "Amikor megnézed a 'Love You More'-t, az az érzésed hogy mindennek szemtanúja voltál, de amikor ismét megnézed, rájössz hogy semmit sem láttál," mondja. "Nehéz elérni azt, hogy meglegyen az az érzésed, ott vagy erotikus értelemben - az, hogy látsz és érzel mindent ami történik - ugyanakkor ne légy öncélú és kizsákmányoló. Ez egy nagyon finom egyensúly/határ." Taylor-Johnson az utóbbi két hónapban Vancouverben tartózkodott, hogy felkészüljön a forgatásra: helyszíneket derítsen fel illetve finomítsa azon jelenetek storyboardját, amik komplikált koreográfiát igényelnek. ("A legszexisebb storyboardok egyike, amit valaha is láttam," mondta Mike De Luca.) De úgy tűnik, Taylor-Johnson nem aggódik. "Új módokon jelent kihívást, de nem feltétlenül olyanokon, amik kényelmetlen érzést keltenének bennem," mondja. "Izgatott vagyok a kihívások miatt - úgy értem, négy gyerekem van."

Storyboard: vázlat illetve rajz alapú forgatókönyv, amely a film cselekményét és szereplőit ábrázolja egymás utáni jelenetekben.

2013. november 26., kedd

Hivatalos: Max Martini alakítja Jason Taylort!

Max Martini a Tűzgyűrű júliusi Los Angeles-i premierjén
Forrás: Zimbio | Axelle/Bauer-Griffin
Az összes nagy külföldi filmes magazin információi szerint Max Martini fogja életre kelteni Christian biztonsági csapatának főnökét, Jason Taylort. Matinit legutóbb a Tűzgyűrűben vagy a Philips kapitányban láthattátok, de számtalan sorozatban (pl. Gyilkos elmék, A mentalista, Bosszú, Helyszínelők) is szerepelt már. Update: Megerősítve Michael De Luca által.

2013. november 22., péntek

Hivatalos: Eloise Mumford alakítja Kate Kavanagh-t!

Eloise Mumford | FOX Portré (2010)
Forrás: IMDB.com
A Variety pár perce hozta le (megerősítve a @FiftyShades által), hogy Anastasia legjobb barátnőjét és szobatársát, Katherine "Kate" Kavanagh-t a 27 éves amerikai Eloise Mumford (A folyó) fogja megformálni a készülő filmadaptáció során. 

2013. november 21., csütörtök

The Hollywood Reporter: Michael De Luca Charlie Hunnam távozásáról

A The Hollywood Reporter november 7-én kerekasztalos beszélgetésre invitált 6 hollywoodi top producert, akiknek a filmjei jó eséllyel indulnak a jövő év elejei díjszezonban Oscarért és Golden Globe-ért. A Philips kapitány illetve a Fifty Shades of Grey producere, Michael De Luca is helyet kapott a meghívottak között, így a média és rajongói nyomás/negatív reakciók kapcsán a 50 is szóba került:

[15:45] Mike, a Fifty Shades of Grey esetén meg kell ezzel birkóznod. Ott volt Charlie Hunnam hirtelen távozása. Mennyi szivárgott be ebből a film készítésének folyamatába? Éreztél valamiféle nyomást?
De Luca: Nyomást nem éreztem, mivel volt valamiféle elképzelésünk arról a személyről, aki lehetséges helyettes lehet mielőtt az egész [Charlie-ügy] ténylegesen lezárult. Fel voltunk készülve. De folyamatosan fent vagyok Twitteren. Mazohista vagyok. Ott vagyok a rajongók között, kapcsolatban vagyok velük. Úgyhogy az első alkalomból okulva, amikor is Charlie Hunnam nem felelt meg annak a képnek, ami a legtöbb olvasóban kialakult [Christian Grey-ről] - ez pedig kicsi mozgástért jelent a szerző által leírtak alapján - tudtam mire számíthatok. De [Charlie] annyira fantasztikus volt a meghallgatáson Dakota Johnsonnal, és annyira szerette volna megformálni ezt a karaktert.... a lehető legjobb filmet akarjuk megcsinálni, filmet pedig nem a Twitter-felhasználók reakciói alapján készítünk. Azt hittük, hogy sikerül megcsinálni vele, de végülis nem így alakult. Jamie Dornan esetén viszont már reméltük, hogy jobban megfelelünk a rajongók elképzeléseinek. 
David Heyman [Gravitáció]: De van valamiféle pontos vízió arról, hogy ki is Ő? 
De Luca: Úgy néz ki, mint Mark Wahlberg. (Nevetés.) 
Mark Wahlberg [Fogságban, A túlélő]: A Fifty Shades miatt majdnem kirúgtam az ügynökömet, Ari Emanuelt --- na nem azért, mert meg akartam szerezni ezt a szerepet. Nagyon korán tudtunk erről a lehetőségről, a könyvet övező felhajtásról, és baromi közel is voltunk hogy megszerezzük a jogokat, majd belekeveredtünk ebbe a licitháborúba. Tényleg nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megkaparintsuk. Ez egyike volt azon alkalmaknak, amikor majdnem ajtót mutattam Ari-nak. 
De Luca [válaszolva Heyman kérdésére]: Magas, széles  vállú, génius, milliomos adonisz... 
Dede Gardner [12 év rabszolgaság]: Annyira Mark. (Nevetés.) 
Wahlberg: Nem, nekem inkább Brad Pittnek tűnik. 
[18:40] De Luca: Emlékeztek a James Bond-felzúdúlásra? "Ó, de hát Daniel Craig szőke! Hogyan oszthatták egy szőkére James Bond szerepét?" 
Charles Roven [Amerikai botrány]: Amikor Heath Ledgert beválogattuk, azt kérdezgették, "Mi van? Heath Ledger? Mint Joker? Vicceltek velem?" Szóval csak annyit tehetsz, hogy bízol az ösztöneidben, elképzeléseidben.  [...] 

[20:40] De Luca: Ebben az esetén a legutolsó pillanatig küzdöttünk. Mindenki meg akarta ezt oldani, beleértve Charlie-t is. A menetrendet figyelembe véve, időben elszabadulni a Sons of Anarchy-ból hogy a filmünk forgatásán megjelenjen, úgy hogy a fizikai és szellemi transzformáció is végbe menjen: Jax-ből Christian Grey váljon több mint teljesíthetetlen volt számára a rendelkezésünkre álló idő alatt. A keserű búcsúig mindannyian még reménykedtünk, de tisztességes, becsületes volt. Odajött és azt mondta, "Nem hiszem, hogy időre fel tudok készülni, nem akarok rossz munkát végezni. Nem leszek képes megformálni ezt a srácot." És akkor neked is el kell engedned.

Charlie Hunnam: Jamie "remek" lesz Christianként

A korábbi Christian Grey, azaz Charlie Hunnam a héten a TMZ-nek így nyilatkozott Jamie Dornan beválogatásáról: "Nem ismerem személyesen és a munkásságát sem ismerem annyira, de Sam [Taylor-Johnson] bámulatos, fantasztikus az ízlése. Szóval biztos vagyok benne, hogy remek munkát fog végezni."

A Studio System News interjúja Michael De Lucával

De Luca a Phillips kapitány premierjén
Fotó: Kevin Winter/Getty Images North America
SSN: Decemberben Vancouverbe utazol a Fifty Shades of Grey forgatása miatt. A főszereplők kiválasztását, főleg Charlie Hunnam újracastingját illető hatalmas média- és rajongói érdeklődés segíti vagy épp hátráltatja a filmet?
De Luca: Úgy gondolom, hogy minden figyelem, jó figyelem. Magam is nagy geek fan vagyok, szóval megértem. Vannak olyan dolgok, amik iránt Én is hasonló szenvedéllyel viseltetek, például ki fogja megformálni Batmant, Supermant, James Bondot vagy épp Vasembert. Olyan érzés mintha ezek a sajátjaim lennének, hisz gyerekkorom óta rajongok ezekért a karakterekért - olvasok róluk, együtt élek velük. A Star Trek és a Star Wars castingja is heves reakciókat tud belőlem kiváltani. Szóval nagyon is megértem, hogy miként is éreznek ennek a könyvnek a rajongói.

SSN: Kevés férfi ismeri el, hogy olvasta a 50 Shades trilógiát. Mi a helyzet veled?
De Luca: Olvastam mindhárom részét. [Nevet.] Bírom a szexi dolgokat. A saját kedvtelésemre még azelőtt elolvastam az első kötetet, hogy egyáltalán a film produceri székében találtam volna magam.

SSN: Nem sokkal azután, hogy Charlie Hunnam kiszállt a filmből Jamie Dornan vette át a helyét, a premier dátumát pedig 2014 nyaráról eltolták 2015 Valentin napjának hétvégéjére. Nem aggódsz, hogy addigra a filmet övező érdeklődés nagyon lanyhulni fog?
De Luca: Nem, mert úgy hiszem ez már a kultúra része. Világszerte új generációk, új emberek fedezik fel maguknak ezt a könyvet. Minden egyes alkalommal, ha a filmmel kapcsolatban új hírrel jelentkezünk az könyveladási számokban is meglátszik. És azt hiszem ez az eredeti és a mostani premier dátum közötti hat hónapban is látszani fog. A Valentin nap pedig minden szempontból megfelelőbb választásnak tűnik, mint az augusztus, ezt [az alkalmat] pedig nem szalaszthattuk el.

SSN: Amikor Charlie kiszállt, és ez bejelentésre került, felvértezd magad a rajongói reakciókat illetve a hollywoodi ügynökök és menedzserek őrült rohamát illetően?
De Luca: Mindannyiunknak [a produkcióban] meg voltak a maga kedvencei, de amikor Charlie Hunnam azt mondta, "Lehet, hogy érdekelne ez a dolog," lefékeztünk, hisz nagyszerű színész, ezt a lehetőséget pedig nem hagyhattuk veszni hagyni. De amikor kiderült, hogy Charlie-val mégsem fog a dolog megvalósulni, képesek voltunk új lendületet venni. Nem estünk pánikba. [...] | Forrás | via @GreyXSteele

2013. november 17., vasárnap

Entertainment Weekly: A Fifty Shades of Grey sztárjai

Az erotikus-romantikus bestseller, a Fifty Shades of Grey filmadaptációjának forgatása hamarosan elkezdődik és rajongók milliónak megvan a véleménye azt illetően, hogy minek is kellene történnie amikor a rendező elkiáltja, hogy „Csapó!”  Az Entertainment Weekly szállítja elsőként a szereplőkről készült fotókat és interjúkat a film készítőivel. 
Az izgatott Jamie Dornan a pizsamájában volt. Londoni idő szerint hajnali fél 2-őt mutatott az óra és a 31 éves színész a Raktár-háborúk (Storage Wars) ismétlését nézte és azért imádkozott, hogy megcsörrenjen a telefonja. "Úgy tettem mintha [a várakozástól] nem ültem volna tűkön, de a telefon a kezemben volt, félig a fülemnél," mondta Dornan öblös ír kiejtéssel. Épp hazarepült Los Angeles-ből, ahol a világ legszexibb irányításmániásának, Christian Grey szerepére hallgatták meg a Fifty Shades of Grey filmadaptációjához. Ez a szerep elnyerése szinte rögtön a sztárságba repítené őt állapotos, az emeleten alvó, feleségével a szintén színész Amelia Warnerrel, de Dornan inkább megpróbált a műsorra koncentrálni. Percekkel később, a film rendezője, Sam Taylor-Johnson (John Lennon - A fiatal évek) felhívta és közölte a korábbi Calvin Klein modellel, hogy milliónyi nő fantáziájának tárgyává vált. "Volt némi félelem a részemről," mondta már Dornan, ahogy szívós és izmos testével összekuporodik egy Los Angeles-i fotóstúdió kanapéján. "De mindenen túl, igazán kibaszottul izgatott voltam."

Mindenesetre nem csak ő volt az egyetlen. A könyvkiadói világot nukleáris szexbombaként rázta fel a Fifty Shades trilógia, amely egy Anastasia Steele nevű szűz főiskolás lány (Dakota Johnson) történet meséli el, akit egy gyönyörű szadomazohizmusért rajongó milliomos üzletember (Dornan) csábít el . 2011 májusának elején jelent meg a széria e-book formátumban, majd egy évvel később a Random House nyomtatott formában is kiadta. Azóta a trilógia több mint 90 millió példányban kelt el világszerte, ezzel lángra gyújtva túlhajszolt nők generációjának libidóját és bebocsátva az ismeretlen egykori brit televízióst, E. L. James-t az olyan túl kifinomult szerzők világába, mint J.K. Rowling, Stephenie Meyer vagy Suzanne Collins. „Már attól a pillanattól fogva rettegek, hogy megjelent a könyv.” mondja James, aki a szériát Twilight fanfictionként kezdte el írni. „Nem számítasz az ilyesfajta sikerre. Még most a földhöz vág.”

2013. november 16., szombat

Az Entertainment Weekly interjúja Dakota Johnsonnal

Nicole Sperling - Az első napon próbálgatta a Fifty Shades Anastasia Steele-jének új barna hajfürtjeit, amely szerep meghatározóvá válhat a feltörekvő Dakota Johnson számára. Melanie Griffith és Don Johnson 24 éves lánya az első EW címlapos fotózását és interjúját nagyon nyugodt módon kezelte: viccelődött a filmbeli párjával Jamie Dornannal; képeket készített E.L. James-nek, aki szintén meglátogatta a fotózást, illetve megpróbált távol maradni a csábító desszertektől roskadozó asztaltól. A színésznő elismerte egy kicsit furcsa úgy megtestesíteni egy karaktert, hogy annak bőrébe még nem is igazán volt lehetősége rendesen belebújni. "Először olyan érzés volt, mint amilyennek lennie kell, mert még nem is forgattunk semmit: miként legyünk a karakterben, amikor még azt sem tudom mi történik/milyen az," mondja Johnson a fotózás kapcsán. "Majd mindenki lenyugodott, és az klassz volt."
Dakota Johnson mint Anastasia Steele
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Johnson hosszú ideje elkötelezett a szűz főiskolás szerepe iránt. Amint megtudta, hogy a producer Mike De Luca készíti el a filmet gyorsan e-mailezett a menedzserének, hogy járjon közbe az érdekében - és akkor még nem is olvasta a könyveket. Az elkötelezettsége akkor sem változott, amikor kiolvasta a népszerű trilógiát. "Egyszerűen nagyon (meg)értem," mondta Johnson. "Véleményem szerint ez egy hihetetlen szerelmi történet és ezért is volt ennyi emberre hatással. Erika (E.L.James) nagyon jó munkát végzett azt illetően, hogy elmesélje ez miként is történhet meg illetve hogy lehet valaki iránt meg ez a fokú kémia vonzalmad. Hozzátéve a szexet pedig válik az egész tökéletessé. Néha pedig kicsit pajkosan/pajzánul érzed magad, ami rendben is van."

Johnson a film meghallgatására egy hosszú, szexuálisan explicit monológgal készült Ingmar Bergman Persona című filmjéből, azzal amely Alma nővér egy másik nővel és két fiatal fiúval átélt tengerparti szexuális kalandjait meséli el. Meghallgatási alapanyagként ez szokatlan választásnak tűnhet, de tudatták Johnsonnal hogy a filmesek a szex kérdéséhez egy nagyon érett, közvetlen módon fognak viszonyulni. "Nem voltak - és nem tudok jelenleg erre jobb szót - a témát illetően puncik/beszariak," mondta Johnson nevetve. A színésznő a menedzserét és az ügynökét napi szinten zaklatta, hogy megtudja Ő kapta-e meg végül a szerepet. Nyár vége volt és épp New Yorkban tartózkodott, az egyik barátjának tetőtéri lakásában. Senki nem tudta, - kivéve a párját, a szintén színész Jordan Mastersont - hogy meghallgatták a szerepre. Titoktartást fogadott. "Csörgött a telefon és emlékszem ahogy átnéztem az utca túloldalán lévő lakásokba. Láttam az ablakokon keresztül az ott élő embereket és arra gondoltam, 'Milyen vicces lenne már ha pont látnék egy szexelő párt?'" mondta nevetve.

Természetesen senki nem szexelt, de ez sem állította meg Johnsont, hogy az új munkáját illető hírre extrém módon reagáljon. "Azt mondták, 'Ajánlatot kaptál,' erre nem tudtam megszólalni," emlékszik vissza. "Annyira megkönnyebbültem. Csak sírtam és sírtam. A könnyek szó szerint csorogtak le az arcomon, mivel már annyira stresszes voltam. Közben ez a hatalmas Dobermann Pinscher ott feküdt az ágyam mellett. Lassan kezdett elszenderedni. Annyira különleges volt az a pillanat, az a kutya pedig le se szart és azt, hogy min megyek keresztül."

A Collider interjúja Dana Brunetti-vel

Dana Brunetti, a Fifty Shades of Grey producere
Forrás: Collider.com
Collider - Minden népszerű könyvadaptáció esetén a casting nagy indulatokat szokott kiváltani, azonban a Fifty Shades esetén ez még intenzívebb volt. Eredetileg Dakota Johnsonra és Charlie Hunnamre osztották Anastasia és Christian szerepét, viszont a Sons of Anarchy sztárja még október közepén hirtelen otthagyta a projektet. Dana Brunetti is elismerte a Collider-nek, hogy a casting-folyamat nagyon nehéz volt, de véleménye szerint a The Fall-ből ismert Jamie Dornanra bízni a férfi főszerepet végül lehet, hogy méginkább kifizetődő lesz: "Nem számít, hogy kit választottunk volna ki, az emberek akkor is dühösek, elégedetlenek lettek volna. Majd meghoztuk a döntést, de végül az nem működött. Bizonyos mértékig meg kell felelnünk a rajongói elképzeléseknek és boldoggá kell tennünk őket - habár ez soha nem fog megtörténni, mert lesznek olyanok, akik másokat képzeltek el [Anának és Christiannak]. Mindig is azt gondoltam, hogy jobb lenne ha nem igazán ismert színészekkel próbálkoznánk, így aztán mindenki együtt ismerhetné meg/fedezhetné fel őket, és azt hiszem Jamie-vel és Dakotával ezt teljesítettük." Brunetti arról is beszélt, hogy a projektet övező különböző félelmek miatt nehéz bizonyos színészeket leszerződtetni. Sokukban az a félelem volt, hogy ez majd mit igényel vagy mit fog igényelni tőlük vagy egyáltalán mivé formálja majd őket és a karrierjüket.

James könyvének vászonra adaptálása már önmagában is nagy kihívást jelent: "Bármelyik könyvből kivonni a rajongói kedvenceknek vagy épp azokat a kulcsfontosságúnak számító momentumokat amiknek mindenképpen benne kell lenniük és mindezt egy két órás filmmé összegyűrni, hát nem a legegyszerűbb munka. A mi esetünkben pedig itt van Anastasia belső istennős monológjai, ami során sokat megtudunk róla és az érzéseiről. Nyilvánvalóan ezt ezen formában nem tudjuk megcsinálni, különben az egész film csak narrációból állna. Úgyhogy ez nagy problémát jelentett, abból a szempontból, hogy mégis miként adaptáljuk a nagy részét a forgatókönyvbe a narráció kizárásával." 

Mindenki arra kíváncsi, hogy a Fifty Shades of Grey-film milyen messzire megy majd el a könyv explicit jeleneteinek ábrázolásában. Brunetti elmondta, hogy a film biztosan R besorolású lesz, de van ötlete arra hogy elégítse ki azon rajongók kívánalmait, akik egy cenzúrázatlan változatra áhítoznak: "R besorolású lesz, egyértelmű hogy annak kell lennie. Véleményem szerint és ez nem azt jelenti, hogy meg is fog valósulni, de mindig is úgy gondoltam, hogy nagyon klassz lenne ha bemutatnánk az R-es verziót majd elkészülne egy NC-17-es verzió is, amit jó néhány héttel később ismét a mozikba küldenénk. Szóval mindenki elmehet és élvezheti az R-es verziót, majd aki megint nagyon meg akarja nézni és egy kicsivel keményebb változatra vágyik ott lesz az NC-17-es. Ez a megoldás a stúdiónak is nagyszerű lenne, hisz így kétszeri bevételt hozhatna a film a jegypénztáraknál. A rajongóktól azt halljuk, hogy egy szemérmetlen/piszkos filmre vágynak, ami annyira hű a könyvhöz amennyire csak lehetséges. A kifinomultság szintjén akarjuk tartani, ugyanakkor meg akarjuk adni a rajongóknak azt amire vágynak."

Azt, hogy az ízlésességet akarják a film készítése során szem előtt tartani, Brunetti szerint nem is bizonyítja jobban mint a projekt köré gyűjtött szakmai team. "Sikerült egy fantasztikus csapatot összehoznunk, mindenki aki részt vesz ebben a projektben nagyon jó szakmai önéletrajzzal rendelkezik. (A film operatőre a kétszeres Oscar-jelölt Seamus McGarvey lesz, a jelmeztervezője pedig az Oscar-nyertes Mark Bridges.) Ami szerintem sok olyan embert sokkol, akik a "mamipornó" gúnynévvel illetik a Fifty-t illetve akik azt mondják "ez szemét lesz." Szerintem ezt már a team összetétele is cáfolja."

A filmről többet (miként került a Fifty produceri székébe, milyen E.L. James-szel együtt dolgozni, miért Vancouverben forgatnak stb.) is megtudhatsz, ha megnézed a hajtás után @ColliderFrosty (Steve 'Frosty' Weintraub) @DanaBrunetti-vel készített interjúját.

2013. november 15., péntek

Az Entertainment Weekly interjúja Jamie Dornannal

Nicole Sperling - Alig pár hét leforgása múlva Jamie Dornan öltönyt ölt magára, hogy megformálja a sérült milliomos Christian Grey-t - Dakota Johnson Anastasia Steele-jével szemben - E L James bestseller regényéből, a Fifty Shades of Grey-ből készülő filmadaptáció során. Az észak-ír színész hosszadalmas úton nyerte el Christian szerepét, váltva Charlie Hunnam-et miután október közepén a Sons of Anarchy sztárja kiszállt a filmből. Az eheti címlapsztorink keretében Dornan exkluzíve nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek a meghallgatási folyamatról, illetve hogy miként készíti fel a testét a szerepre.
Jamie Dornan mint Christian Grey
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Dornan karrierjében eddig ez a legnagyobb horderejű szerep, amihez racionalitással ugyanakkor nagyfokú izgalommal is viszonyul. "Egyáltalán nem félek ettől," mondta Dornan. "A próbafelvétel során betekintést nyerhettem a közös munkába Sam-mel [Taylor-Johnson, a rendező], illetve akkorára már találkoztam Dakotával is. Úgyhogy volt már némi rálátásom arra, hogy milyen érzés is lenne ha elnyerném a szerepet. Semelyik része sem ijesztett meg."
A meghallgatási folyamat első körére Dornan egy videót küldött, de Hunnam múlt hónapi távozásáig az nem juttatta el egy szemtől szembeni találkozóig. "Tudod, ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik," mondja Dornan. "Amikor [Charlie] kiszállt, nem jutott eszembe rögtön, hogy 'Ó, hát megint itt vagyunk, talán törölnöm kellene azt a nyaralást,' de úgy éreztem hogy talán újragondolják a jelentkezésemet." Így történt. Dornan Los Angeles-be utazott egy intenzív, naphosszig tartó közös próbafelvételre Dakota Johnsonnal, aki még szeptember elején nyerte el a női főszerepet. A páros rekonstruálta az interjú-jelenetet, amikor Ana először találkozik Christiannal a tágas seattle-i irodájában, amit végül a könyv végefelé található drámai jelenet [a nadrágszíjas elfenekelés] követett. "Mindkét jelenet során egészen sok dolog történik," mondja Dornan. "Az interjú-jelenet egyfajta rövidített változata annak az utazásnak amin ketten haladnak. Sok rétege van."

Mióta megkapta a szerepet, Dornannak hozzá kell szoknia a megnövekedett médiafigyelemhez, beleértve a paparazzikat is, akik körülötte és a pár héten belül szülő állapotos felesége, Amelia Warner körül nyüzsögnek. (Warner a kicsit Vancouver-ben hozza majd világra, ahol a Fifty Shades forgatása is zajlik majd.) "Ez történik, de jelen pillanatban még nem kezelhetetlen módon," mondja Dornan a paparazzik kapcsán. "Volt már ezelőtt benne részem és kellemetlen, de örülök hogy nem 21 éves vagyok hanem 31 és házas. Nagyon kiegyensúlyozottnak érzem magam. Nem járok többé ki-be klubokból hajnali 5 órakor."

Dornantól nem követelik meg, hogy sok izmot szedjen fel Christian Grey megformálásához, de vetkőzés előtt a korábbi Calvin Klein modellnek tervben van az edzés. "Soha nem éreztem úgy, hogy Christiannak [ilyen nagydarab] szörnyetegnek kell lennie, de szerintem nagyon világos miként tartja magát formában és ügyel magára," mondta. "Eddig is megfelelően odafigyeltem magamra, szóval csak egy kicsit kell jobban odatennem magam az edzések során, de az nincs szándékunkban, hogy igazán kigyúrjam magam. Nem hiszem, hogy az helyénvaló lenne."

Dornan családja az új szerepével kapcsolatban támogató, az édesapja és a testvérei buzdítják. Egyedül a gyerekkori baráti ugratják a szado-mazó kontrollmániás szereppel. "Az egyik barátom azt sms-ezte, hogy 'Hallottam a Fifty Shades-ről. Gratulálok a szerephez. Förtelmes lesz. Nem fogom megnézni.'" Remélhetőleg ez a barát inkább csak kivétel, mint regula.

Az Entertainment Weekly interjúja E. L. James-szel

Nicole Sperling - A bestseller szerző, E. L. James mostanában nem ad sok interjút, viszont a Fifty Shades of Grey filmadaptációjának szentelt címlapsztorink keretében beleegyezett abba még a múlt héten Beverly Hills-ben, hogy leül beszélgetni az Entertainment Weekly-vel - mégpedig a casting körüli vitáról, a rajongók intenzitásáról valamint a Christian Grey múltját érintő kritikákról. Ugyanolyan egyenesnek/nyíltnak és cenzúrázatlannak bizonyult mint amilyenek a könyvei, kezdve azzal hogy miként is érez a film elkészítése miatt.
E L James | The Hollywood Reporter (2012)
Fotó: Wesley Mann
Entertainment Weekly: A Fifty Shades of Grey filmadaptációjának forgatása hamarosan elkezdődik Vancouverben. Ezzel kapcsolatban hogy érzed magad?
E. L. James: Rettegek. Totálisan. Már attól a pillanattól fogva rettegek, hogy megjelent a könyv. Az anyám is mindentől rettegett, szóval nálam is ugyanez a helyzet. Szörnyű így felnőni. De nem számítasz az ilyesfajta sikerre, még most is a földhöz vág. Az egyetlen célom a könyvekkel az volt, hogy lássam azokat kirakva a könyvesboltokban. Ez óriási. És itt van ez a szenvedélyes rajongótábor; muszáj miattuk jól megcsinálnunk.

2013. november 13., szerda

A Fifty Shades of Grey új premierdátuma: 2015. február 13.

Jamie Dornan mint Christian Grey
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Nicole Sperling - Az Universal Pictures 2015. Valentin-napját pasik milliói számára holtbiztossá tette. A stúdió ugyanis eltolta az erotikus-romantikus filmadaptáció, a Fifty Shades of Grey jövő nyári bemutatóját 2015. február 13-ára, ezzel egy Girls Night Out-ot egy epikus Date Night-tá avanzsálva. A hír - amelyet exkluzíve először az EW publikált - azt követően érkezett, hogy a stúdió nemrég bejelentette a vancouveri forgatás kezdetét egy hónappali eltolását, így teremtve lehetőséget az új férfi főszereplőnek, az észak-ír születésű Jamie Dornannak a felkészülésre a szado-mazó szexért rajongó Christian Grey szerepére.

Az eredetileg 2014. augusztus elsején bemutatásra kerülő Fifty Shades-nek nyomasztó versenyre kellett volna számítania, mivel ugyanazon a napon kerül mozikba a Marvel potenciális új franchise-za, A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) Chris Pratt-tel és Benicio del Toro-val a főszerepben. A nemzetközi eseményeket tekintve ez az időpont még zsúfoltabb, számtalan stúdió a nagy kasszasiker várományos filmjeit eltolta augusztusra, vagy a következő év júniusára vagy júliusára - így kerülve el a 2014-es labdarúgó-világbajnokságot.

"Erre a filmre, mint nagy globális eseményre tekintünk," mondta az EW-nek az Universal Pictures elnöke, Donna Langley. "Ennek a könyvnek az ereje világszintű, szóval így szeretnénk kedvezni azoknak a nőknek, akik ilyenkorra időzítik mindig a családjaikkal a vakációzást Európában." Most hogy a film Valentin-nap hétvégéjén debütál, kezdve a pénteki február 13-ával, amely épp egybeesik az Elnökök Napjának ünnepével, az Universalnak lehetőséget teremt egy nagy háromnapos bevétel elérésére. Langley, aki közreműködött abban, hogy a stúdió megkaparintsa a Fifty Shades franchise-t, hozzátette hogy az Universal valószínűleg ugyanúgy változtatott volna a premier dátumán, ha Charlie Hunnam, a Christian Grey szerepére eredetileg kiválasztott színész, nem száll ki a projektből október közepén. "A nemzetközi marketing és forgalmazói csapattal nagyon közelinek találtuk az augusztusi dátumot, így egyre és egyre biztosabbak lettünk abban, hogy a film bemutatásának az eltolása a helyes lépés." mondta Langley. "Ha Charlie mégis maradt volna, a dátumváltoztatás akkor is fennállna."

Az új premierdátummal a film Nicholas Sparks 'The Longest Ride' című regényének adaptációjával fog versenyezni, amely még csak a pre-produkció és a stábtagok felkérése előtt áll. De kit tudja, talán a Fifty Shades-szel való versengés miatti félelem meghátrálásra kényszeríti őket.

EW Ízelítő: A Fifty Shades of Grey sztárjai

Jamie Dornan és Dakota Johnson
Forrás: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
EW Staff - Az izgatott Jamie Dornan a pizsamájában volt. Londoni idő szerint hajnali fél 2-őt mutatott az óra és a 31 éves színész a Raktár-háborúk (Storage Wars) ismétlését nézte és azért imádkozott, hogy megcsörrenjen a telefonja. "Úgy tettem mintha [a várakozástól] nem ültem volna tűkön, de a telefon a kezemben volt, félig a fülemnél," mondta Dornan öblös ír kiejtéssel. Épp hazarepült Los Angeles-ből, ahol a világ legszexibb irányításmániásának, Christian Grey szerepére hallgatták meg a Fifty Shades of Grey filmadaptációjához. Ez a szerep elnyerése szinte rögtön a sztárságba repítené őt állapotos, az emeleten alvó, feleségével a szintén színész Amelia Warnerrel, de Dornan inkább megpróbált a műsorra koncentrálni. Percekkel később, a film rendezője, Sam Taylor-Johnson (John Lennon - A fiatal évek) felhívta, hogy elmondja a korábbi Calvin Klein modellnek, hogy milliónyi nő fantáziájának tárgyává vált. "Volt némi félelem a részemről," mondta már Dornan, ahogy szívós és izmos testével összekuporodik egy kanapén egy Los Angeles-i fotóstúdióban. "De mindenen túl, igazán kibaszottul izgatott voltam."

Az eheti Enterteinment Weekly-ben olvasható A szürke ötven árnyalata ( a Fifty Shades of Grey), amely a brit E.L. James tollából született több mint 90 millió példányban kelt el világszerte és nők generációinak libidóját lángra gyújtó bestselleréből készülő filmadaptáció, két főszereplőjének első exkluzív interjúja. E során a színészek mesélnek arról, hogy mi vonzotta őket ezen szerepekben, arról a nyomásról hogy a karaktereket a rajongók elvárásainak megfelelően keltsék életre illetve miként vélekednek erről az egészről. A 24 éves Dakota Johnson, Melanie Griffith és Don Johnson lány, számára ez komoly edzést jelentett először életében. "Egyértelmű, hogy szeretnék jól kinézni meztelenül," mondta az ismét barna hajú színésznő az Entertainment Weekly-nek. "Már totálisan megértem, hogy az emberek miért járnak edzeni, ugyanis kurvára fantasztikus érzés."
Dornan, aki mint modell karrierjének kezdetén gyakran vetkőzött a kamera előtt, legkevésbé aggódik a Rá és Johnsonra váró explicit szexjelenetek miatt. "Meglehetősen evilági fickó vagyok," mondta Dornan. "Nagyon liberális környezetben nőttem fel. Nem mondom hogy nekünk is volt 'játszószobánk', de a könyvbeli szexjelenetek nem sokkoltak. Ez lényeges a történet elmesélése szempontjából. Nem hiszek az olyan filmekben, amelyek nem folyamodnak/nem hívják segítségül [egy kapcsolat] a szexuális oldalt is. Szóval számomra ez nem jelent gondot."

Úgy tűnik jelenleg ismét minden a medrében zajlik a film mögött álló stúdió, az Universal Pictures és az független filmes leányvállalata, a Focus Features számára, amely James trilógiájának jogaihoz 2012 márciusában jutott. A stúdió a film életre keltésének útján kezdeti hepehupákkal, különös tekintettel Charlie Hunnam mint Christian Grey-kénti beválogatására (majd későbbi kiszállásra), találta szembe magát. A film, amelynek forgatása December 2-án kezdődik el Vancouverben, eredetileg 2014. augusztusában került volna bemutatásra, de azt eltolták a Valentin-napra eső 2015-ös hétvégére.

Több Fifty Shades of Grey-ért, beleértve az E.L. James-szel, a Sam Taylor-Johnsonnal készült exkluzív interjúkért valamint Christian és Anastasia castingjának teljes történetéért - plusz a könyvből mely jelenetek kerültek bele a forgatókönyvbe illetve melyek végezték már rögtön a vágószoba padlóján - lapozzd fel a pénteken standokra kerülő Entertainment Weekly eheti számát.

2013. november 11., hétfő

Jennifer Ehle: Jamie "elképesztő lesz" Christianként

Jennifer Ehle a 2013 BAFTA LA Jaguar Britannia Awards-on
Forrás: Zimbio | Michael Kovac/Getty Images North America
E!Online/Videó - Mennyire lesz a Fifty Shades of Grey mozifilmverziója explicit? Jennifer Ehle-t - aki Anastasia Steele anyukáját fogja alakítani - a film lehetséges NSFW momentumairól kérdeztük amikor elcsíptük szombaton a BAFTA Los Angeles Jaguar Britannia Awards-on. A Zero Dark Thirty színésznője elismerte, hogy nem igazán tudja még mennyire lesz kitárulkozó a film. "Vizuális médium lévén, nehéz megmondani egy forgatókönyv alapján hogy a kész mű végül is milyen lesz a vásznon," mondta. Ehle nem olvasta E.L. James erotikus bestseller regényét amíg alá nem írt a trilógiára. "Szédítő," mondta a kétszeres Tony-nyertes színésznő a részvétele kapcsán. "Izgatott vagyok. Úgy érzem magam mint valamiféle turista... mondhatni végignézelődöm az utat." A hírek szerint a kamerák december másodikától forognak, egy hónappal később a tervezettől. A csúszás azután történt, hogy a Sons of Anarchy sztárja, Charlie Hunnam váratlanul kiszállt a projektből, a helyét viszont az ír színész-modell Jamie Dornan vette át. "Nem követtem ezeket a dolgokat, de véleményem szerint Jamie elképesztő lesz," mondta Ehle. 

2013. november 10., vasárnap

Rövid hírek, események a (múlt) hétről #3

Dakota Johnson a LACMA 2013 Art + Film Gálán
Forrás: Zimbio | Axelle/Bauer-Griffin
  • Jamie Dornan "a tökéletes választás [Christian Grey szerepére], csodálatos." nyilatkozta Erika a svéd Metrónak a stockholmi látogatása során. A KappAhl fehérnemű-divatbemutatón az Expressen.se is készített interjút E. L. James-szel, amit ide kattintva nézhettek meg (az érdemi rész 3:40-től kezdődik).
  • Dakota Johnson a párja oldalán jelent meg a Martin Scorsese és David Hockney tiszteletére rendezett LACMA 2013 Art + Film Gálán. Több mint 200 HQ fotót a FSOGFan.org galériájában találtok. Videók: GettyImages | PopCandiesTV
  • Carla megformálója, Jennifer Ehle tegnap részt vett a BAFTA LA Jaguar Britannia Awardson. Képeket a Zimbión találtok.
  • A héten elterjedt a Katie-Holmes-Mrs.-Robinson-akar-lenni pletyka, de ezt már múlt hét csütörtökön megcáfolta a Gossip Cop!

2013. november 8., péntek

Twitter-képek #6: Dakota, Jamie. Anastasia, Christian.

Forrás: E.L. James | Twitter
Erika jó fél órája posztolta ki az alábbi képet, ami majdnem biztos (a tetoválás és a férficipő stílusa miatt), hogy Dakotáról és Jamie-ről készült. Update: Az éjszaka folyamán érkezett egy újabb kép, ami már egyértelművé teszi, hogy kikről is készültek a láb portrék.. ;)

2013. november 4., hétfő

Videó: Fifty Shades of Grey by KappAhl

November 6-án dobják piacra az E L James és a skandináv KappAhl ruhacég által közösen megálmodott Fifty Shades of Grey fehérnemű kollekciót, amit az alábbi rövid reklámmal promóznak:

A tovább után találtok még egy Így készült videót,illetve egy, a kollekcióhoz kapcsolódó interjút Erikával.