2013. október 31., csütörtök

Hivatalos: Victor Rasuk alakítja José Rodriguezt!

Victor Rasuk | Sundance Portré (2007)
Forrás: Zimbio | Mark Mainz/Getty Images Entertainment
A Deadline információ szerint (megerősítve E.L James és Michael De Luca által is) a 29 éves dominikai származású Victor Rasuk kapta meg José Rodriguez szerepét a Fifty Shades of Grey filmadaptációjában. Rasuk főleg sorozatokból lehet ismerős (pl. Vészhelyzet, Esküdt ellenségek, Kergetjük az amerikai álmot), de szerepel(t) a Che - Az argentínban, Dogtown uraiban, a jOBSban illetve a jövő évben bemutatásra kerülő új Godzilla filmben.

Mások mondták: Gillian Anderson Jamie Dornanról és a The Fall második évadáról

Gillian Anderson, aki együtt játszik Jamie-vel a The Fall című brit krimiben, az ETOnline.com-nak adott interjújában mesélt a sorozat második évadáról illetve kollégájáról.
Gillian Anderson és Jamie Dornan | Red Magazin (2013)
Forrás: Jamie-Dornan.org
ETonline: Mik a tervek a The Fall második évadját illetően illetve miként jellemeznéd azt?
Anderson: Februárban kezdjük el forgatni Belfastban. Az első néhány rész szkriptjét már olvastam és sokkal intenzívebb lesz mint az első évad, ami eléggé hihetetlen. Nagyon boldog vagyok azt illetően amilyen irányba halad ez sorozat valamint nagyon örülök annak is, hogy részese lehet ennek a projektnek és eljátszhatom Stellát. Ez a széria egyszerűen csodálatos. A hurok pedig egyre szorul, egyre közelebb és közelebb kerülünk Paulhoz [a Jamie Dornan által megformált szadista sorozatgyilkoshoz]. Vannak buktatók, amik dühítik Stellát [nevet], de igen, alapvetően egyre közelebb kerülünk a megtaláláshoz.
ETonline: Tudsz arról valamit, hogy a tervek szerint hány évados lenne a sorozat?
Anderson: A szándékok szerint három esetleg négy.
ETonline: Fantasztikus! Az, hogy Jamie elnyerte Christian Grey szerepét okoz majd problémát a The Fall forgatásában?
Anderson: Nem hiszem, hogy [bármi is] hatással lesz a forgatásra -- remélhetőleg az emberek a megszállottjaivá válnak és mindent meg akarnak nézni amiben szerepel, ami csak pozitív hatással lehet a sorozatunkra. Ha ő boldog Én is az vagyok, majd meglátjuk miként alakulnak a dolgok.
ETonline: A The Fall-os szerepe miatt biztosan másként fogok a 50 Shades-re tekinteni!
Anderson: Vagy fordítva, de nem is tudom melyik lesz majd érdekesebb. [Nevet.] Az biztos, hogy a sorozatot még nyugtalanítóbb szintre emeli.

Megjegyzés: A RadioTimes.com megkereste a The Fall producerét, aki megerősítette: a BBC sorozat forgatási menetrendjére nem lesz hatással a 50 Shades. Az első évad előzeteseit a hajtás után megtaláljátok.

2013. október 30., szerda

Fifty Shades-fanfilm: We all have shades of Grey

Emlékeztető: A februárban posztolt We Aim to Please-es fanfilmeket itt találjátok.

2013. október 29., kedd

Újabb script doctort kapott a Fifty Shades

A The Wrap exkluzív értesülései szerint (megerősítve a THR által) Patrick Marber után újabb "script-doctort" kapott a Fifty Shades, mégpedig Mark Bomback személyében. A nevéhez olyan filmek forgatókönyvei fűződnek mint például a Szex telefonhívásra, a Farkas, a Száguldó bomba illetve a jövő évben bemutatásra kerülő A majmok bolygója: Forradalom.

2013. október 25., péntek

Hivatalos: Luke Grimes alakítja Elliot Grey-t!

Luke Grimes (2012)
Forrás: WireImage.com | Jeff Vespa
A Variety (azóta megerősítve a The WrapDeadline és THR által) információ szerint Elliot Grey szerepét a 29 éves Luke Grimes kapta, aki a True Blood és a Testvérek című sorozatokból vagy az Elrabolva 2-ből lehet ismerős. Frissítés: a Fifty-film hivatalos twitter oldalán is megerősítették, hogy Luke-ot láthatjuk majd Elliotként!

December 2-án kezdődik a Fifty forgatása!

A VancouverSun.com értesülései szerint a Fifty Shades forgatása "The Adventures of Max & Banks" kódnév alatt 2013. November 13-tól 2014. Január 28-ig tart majd az észak-vancouveri North Shore Studios nevezetű filmkomplexumban.
Frissítés #1: Úgy tűnik a forgatás kezdési időpontja még mindig nagyon képlékeny, ugyanis a ProdWeek legújabb infói szerint 2013. December 2-től 2014. Február 20-ig fognak a Fifty munkálatai tartani. Ha megtudok valami újat ezzel kapcsolatban, mindenképp jelzem.
Frissítés #2: Az Acting-Auditions.org is December 2-ai kezdésről tud.
Frissítés #3: A The Hollywood Reporter megerősítette a December eleji kezdést.

2013. október 24., csütörtök

Hivatalos: Jamie Dornan az új Christian Grey

Jamie Dornan | Mr. Porter by Tom Craig (2013)
Forrás: Jamie-Dornan.org
A The Hollywood Reporter, a Variety és a The Wrap értesülései szerint is a 31 éves ír Jamie Dornan fog végül Christian Grey bőrébe bújni, miután október közepén Charlie Hunnam kiszállt a Fifty Shades-ből. Jelenleg E.L James, az Universal valamint a Focus Features megerősítésére várunk.
"A THR értesülései szerint Jamie Dornanre esett a választás Christian Grey szerepére az Universal és a Focus égisze alatt készülő Fifty Shades of Grey adaptációjához. A színésszel a tárgyalások már folyamatban vannak. Charlie Hunnam hírhedt másfél héttel ezelőtti visszatáncolását követően lázas keresésbe kezdtek, hogy megtalálják a helyettesét. Október 14-én a THR tette közzé először, hogy az észak-ír származású Dornan komoly jelöltnek számít a szado-mazó szexet kedvelő milliomos Grey szerepére. A korábbi Calvin Klein, Hugo Boss és Dior modell - aki két évig járt Keira Knightley-val - a brit "The Fall" című sorozatból lehet ismerős, az amerikai közönség számára pedig leginkább az ABC "Egyszer volt hol nem volt" című szériájából, ahol is ő formálta meg a Vadászt. A 31 éves Dornannel már Hunnam hivatalos távozását megelőzően kapcsolatba léptek, a próbafelvételekre pedig pénteken került sor a női főszereplővel, azaz Dakota Johnsonnal. De a forrásainktól azt is megtudtuk, hogy letesztelésre került a Tony-jelölt színész, Billy Magnussen illetve a Borgiákból ismert Francois Arnaud is.

2013. október 23., szerda

Michael De Luca: "A film R besorolású lesz, de nagyon-nagyon szexi."


VH1.com - A Hollywood Film Awards vörösszőnyegén hétfő este mindenki azért tülekedett, hogy beszélhessen egy bizonyos producerrel. De Ő nem csak egy sima filmproducer, Ő a Fifty Shades of Grey producere azaz Michael De Luca. Amíg mindenki abban reménykedett, hogy a filmes végre kiszivárogtatja ki is lép végül Charlie Hunnam helyére Christian Grey szerepében, a mi Kate Spencerünk bölcsen egy sokkal fontosabb kérdést szegezett neki: a könyvbéli számtalan szexjelenetből mennyit látunk majd viszont a filmvásznon?

"Egy kép többet mond ezer szónál," mondta. "Egy film sokkal finomabb tud lenni egy nyomtatott papírdarabnál. A film R besorolású lesz, de nagyon-nagyon szexi."

A könyv során szavak útján látunk Anastasia Steele (Dakota Johnson) fejébe ahogy feléled a belső istennője illetve az S&M szubmisszív Énje, magyarázta De Luca, de a filmes vizuális médium ezt inkább meg fogja mutatni mintsem elmondani/leírni. Ígéretesen hangzik.

A film szándékozik "igazán hű maradni ahhoz a gondolatisághoz, hogy milyen nagyszerű szerelmi történet is ez," mondta. "Ez egy három könyvön, a mi esetünkben három filmen, át tartó emberi kapcsolat felfedezése, egy olyan szerelmi történetet mesél el, amely során két sérült ember próbál egymásra találni - valahányszor elolvasom ezeket a könyveket, a szívem megszakad. Hűek fogunk maradni az író szándékához és egy igazán lenyűgöző szerelmi történetként fogjuk ezt prezentálni."

2013. október 22., kedd

Michael De Luca: Újoncnak kell lennie Christian Grey megformálójának

Los Angeles Times - A filmproducer Michael De Luca azért volt jelen hétfői Hollywood Film Awards-on hogy átvegyen egy díjat, ám az este korai szakaszát nem az ünnepléssel töltötte. Ehelyett ugyanis a veterán filmes kérdések tűzzáporában találta magát a nemrég férfi főszereplőt vesztett Fifty Shades of Grey-hez kapcsolódóan, amelynek produceri munkálatait Dana Brunetti-vel együtt látja el. De Luca --- aki azzal viccelődött, hogy a Fifty Shades-ről már durván "247"-szer kérdezték a vörösszőnyegen -- nem kommentálta azon tudósításokat, miszerint Billy Magnussen és Jamie Dornan a top jelöltek Christian Grey szerepére. Habár annyit elárult, hogy hajthatatlan azt illetően hogy egy újonc lenne a legmegfelelőbb Dakota Johnson mellé, aki korábban nyerte el Anastasia Steele szerepét. "Ezen karakterek kinézetét, megjelenését illetően mindenkinek megvan a maga elképzelése, szóval ez esetben a legjobb megoldás előítéletektől és egyéb mellékes fennhangoktól mentes új arcokkal előállni. Olyan ezt mint Supermant és James Bondot castingolni. Egy új arc a legmegfelelőbb."
A Sons of Anarchy-ből ismert Charlie Hunnam alakította volna eredetileg a szado-mazó szexet kedvelő milliomost, ám október 12-én nagy hirtelenséggel bejelentették a távozást, csak néhány héttel a film forgatásának megkezdése előtt. Sokan úgy vélik, hogy a színész a film explicit szexjelenetei miatt gondolta meg magát, a távozása óta adott első interjúban viszont homályosan nyilatkozott kiszállásának tényleges okairól. "Családi ügyekkel kell foglalkoznom, szóval próbálok koncentrált és pozitív maradni," mondta a színész. (Hunnam édesapja májusban hunyt el.)
A 24 éves Dakota Johnson a fedélzeten maradt. Melanie Griffith és Don Johnson lánya hogy miként is birkózik meg ezen casting átszervezéssel, De Luca e kapcsán azt mondta: Johnson továbbra is alig várja hogy elkezdődjön a forgatást, valamint a producer kifejezte a lány színészi képességei iránti bizalmát is. "Történetesen úgy gondolom, hogy Dakotának még egy postaládával is lenne kémiája/összhangja," mondta a producer hozzátéve azt is, hogy a forgatás November 13-án kezdődhet el. "De  természetesen azon leszünk, hogy megtaláljuk a hozzá illő tökéletes személyt."

Michael De Luca: Dakota Johnson a "mi biztos pontunk"

Michael De Luca a HFA-n
Forrás: Jason Kempin/Getty Images North America
E!Online.com - A Christian Grey utáni vadászat ugyan újra elkezdődött, de legalább a Fifty Shades of Grey-t életre keltő filmkészítők egy valamiben biztosak. Dakota Johnson a "mi biztos pontunk," mondta Michael De Luca, a várva várt film egyik producere exkluzíve az E!News-nak a 2013-as Hollywood Film Awards-on tegnap este. (Megjegyzés: Michael vitte haza végül a "Hollywood Producer Film Award"-ot. Gratulálunk! :) "Ő Anastasia Steele. Jobb partnert pedig egy producer se kívánhatna magának." Szóval mennyi befolyással is bír a 24 éves Johnson, miután Charlie Hunnam múlt heti hirtelen távozását követően Ő az egyetlen név, aki még mindig határozottan a projekt részese? Nos, vele próbafelvételiztetik a jelölteket. "Segít nekünk sorra venni a jelölteteket, hogy lássuk melyik kémia/egymásra hangolódás az ami felhívja magára a figyelmünket," mondta De Luca. A pletykák szerint jelenleg Jamie Dornan lehet a befutó Hunnam helyére, de a producer ezen értesüléseket nem kívánta kommentálni - ugyanakkor véleménye szerint Christian Grey szerepe a jövő hónapig biztosan betöltésre kerül. "Mindenhol körülnézünk - a weboldalakon, kövek alatt Zimbabwe-ben, az űrben, a Holdon. Tényleg mindenhol keresgélünk, de úgy hiszem pár héten belül be lesz jelentve az új színész személye és minden rendben/klassz lesz," mondta De Luca. A filmes továbbá azt is megerősítette, hogy az E.L James erotikus bestsellerén alapuló és majd Sam Taylor-Johnson által rendezett film tartja magát az előre bejelentett menetrendhez, azaz a 2014. augusztus elsejei premierdátum még mindig él. Nem mintha Hunnam elvesztése nem jelentene így is nagy gondot. "Úgy gondolom, hogy Charlie generációjának - vagy bármely generációnak - nagyszerű színésze, de időben nem tudtuk úgy összehozni a dolgokat, hogy az a Christian Grey-jé alakulásához elég legyen. Ha ennek így kellett történnie, akkor biztosan is így kellett. De meggyőződésem, hogy fogunk még vele együtt dolgozni."

Charlie Hunnam a Fifty Shades utáni terveiről

ETOnline.com - Charlie Hunnam miután úgy döntött, hogy visszalép a jövő év egyik leginkább várt filmjének, a Fifty Shades of Grey-nek főszerepétől, a hétvégén a "Hogs for Heart" nevezetű jótékonysági rendezvényen megtörte a csendet ezzel kapcsolatban. "Jól vagyok. A munkába temetkezem. Nagyon rázós, elfoglalt ez az időszak," mondta a 33 éves brit színész az E! News-nak egy héttel azután, hogy bejelentették, végül nem Ő fogja a szado-mazó szexet kedvelő seattle-i milliomost, Christian Grey-t megformálni. "Jelenleg családi ügyekkel kell foglakoznom, szóval megpróbálok koncentrált és pozitív maradni, valamint jól helytállni a munkában és persze a családommal is lenni." Szóval mi a helyzet Hunnam-mel a Shades-utáni életében? "Ahogy mondtam, a családi ügyeimet kell elrendeznem. Úgyhogy amikor befejezem a sorozat forgatását, hazautazom Angliába hogy lássam a barátaimat, családtagjaimat. Utána van egy film [a Crimson Peak], amit Guillermo [del Toro]-val fogok majd leforgatni. Szóval azt fogom csinálni, illetve a Sons [of Anarchy] utolsó évadára fogok koncentrálni." Jax Teller - Hunnam TV-s karaktere - rajongóinak lehet, hogy még nem kell végleg búcsút venniük kedvenciüktől. "Olyan pletyka terjed, hogy lehet még leforgatunk pár epizódot, ezzel is egy kicsit meghosszabbítva a jövő évi utolsó évadot. Meglátjuk, hogy így alakul-e. Ez még nagyon kérdéses. Szeretném az életem ezen fejezetét rendesen lezárni, majd belépni egy vadonatújba." 

2013. október 21., hétfő

Recasting: Elkezdődtek a próbafelvételek Christian Grey szerepére

Jamie Dornan és Billy Magnussen
Forrás: Zimbio
The Hollywood Reporter - A Tony-díjra jelölt színész, Billy Magnussen azon kicsinyke férfiak csoportjába tartozik, akik már megkezdték a próbafelvételeiket Christian Grey szerepére E.L James Fifty Shades of Grey című regényének nagyvászonos adaptációjához.
Az Universal és a Focus Features megkezdte erőinek mozgósítását, hogy megtalálják a film férfi főszereplőjét miután a Sons of Anarchy sztárja, Charlie Hunnam október 12-én kiszállt a projektből. A rövid listán Magnussen-en kívül még a brit színész, Jamie Dornan is szerepel. Forrásaink szerint mind Dornan, a The Fall című brit sorozat 31 éves sztárja, mind a 28 éves Magnussen, akit a Vanya and Sonia and Masha and Spike című darabban nyújtott alakításáért jelöltek Tony-ra, pénteken vett részt Sam Taylor-Johnson által ledirigált próbafelvételen Dakota Johnsonnal szemben. A produkció november elsejei kezdése, illetve a 2014. augusztus elsejei premierdátum miatt a stúdió gyorsaságra törekszik. Az amerikai Magnussen heteken belül elkezdi forgatni a HBO számára készülő The Money című sorozat pilotját, de bennfentesek szerint a menetrendje hozzáigazítható lenne a Fifty Shades-hez. Ám kilógna a főleg britekből álló produkcióból, ugyanis James, Taylor-Johnson és a forgatókönyvíró Kelly Marcel is mind az Egyesült Királyságból származik, csakúgy mint Hunnam. Magnussen viszont nem fél mások helyét átvenni, ha az eredetileg kiválasztott színész végül kiszáll a projektből. Legutóbb Jake Gyllenhaal helyére ugrott be Rapunzel hercegének szerepére a Disney most készülő Into the Woods című musicaljéhez.

A THR riportját az E!News tudósítása is alátámasztja: ők még a hétvégén arról számoltak be, hogy Jamie próbafelvétele "nagyon jól sikerült."

2013. október 20., vasárnap

Michael De Luca a Fifty Shades-ről, a rendezőnőről és Dakota Johnsonról

A Ffity Shades of Grey producerei, Michael De Luca és Dana Brunetti jelenleg a Philips kapitány című filmüket promótálják, de az Indiwire.com-nak adott interjújukban (még Charlie Hunnam kiszállása előtt) három kérdés erejéig a Fifty-re is kitértek.
Anne Thompson: A produceri munkálatait látjátok el a Fifty Shades of Grey-nek, ami nagy kihívással jár oly értelemben, hogy egy eléggé explicit témát kell olyasfajta filmmé alakítani, amire az átlag mozibajáró közönség is hajlandó legyen beülni.
De Luca: Klissé ezt mondani, de egy kép többet mond ezer szónál. Azt hiszem a szerző tényleg megpróbálta megmutatni hogy mi is zajlik ennek a lánynak a fejében, azt az utat ahogy ráébred a saját szexualitására. Azt akarta, hogy valamiféle irodalmi/leíró szempontból helyezkedj bele a karakterbe, film szempontjából azonban egészen másként működik az egész. Nem szükséges, hogy explicit légy, lehetsz finom, árnyalt - a képi szintű ábrázolás nagyban eltér a szó szintűtől. Már a kezdetek óta téma az közöttünk, hogy mekkora rajongói vagyunk az Adrian Lyne-féle esztétikának és annak, hogy az érzéki alapanyagokhoz miként is nyúlt a fénykorában. Azóta viszont Hollywood mintha feladta volna az ilyesfajta - más műfajba nem beleágyazott - nyílt és őszinte szerelmi történetek vászonra vitelét, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk az ilyen jellegű filmkészítés visszahozatalának lehetősége miatt.

Anne Thompson: A könyv egy érdekes férfi/női hatalmi dinamikáról szól, így örömmel konstatáltam, hogy végül egy nőre bízták a film rendezését.
De Luca: Sam Taylor-Johnson első nagyjátékfilmje, a John Lennon - A fiatal évek nagyon jó lett. Ez trükkös, ugyanis amikor egy ikonikus karakterről készítesz filmet, ez esetben John Lennonról - akit a filmben Aaron Taylor-Johnson keltett életre - tudod, hogy a történet miként végződik. Sam ugyanakkor fotográfus, megvan a háttere abban a médiumban, de készített egy rövidfilmet, ami valamiféle névjegyként funkcionált a Fifty Shades-hez. Egy igazán ízléses és szexi szerelmi történetet prezentált. Nagyfokú érzékenységgel van megáldva.

Anne Thompson: A trilógiára kell(ett) főszereplőket keresni, olyanokat akik hajlandónak a meztelenségre...
De Luca: Dakota Johnson szerepelt A közösségi hálóban. Volt egy jelenete Justin Timberlake-kel, aki eléggé karizmatikus és úgy uralja a vásznat mint egy filmsztár. Amit észrevettünk az, hogy Dakota is tartotta vele a lépést, helyt állt vele szemben. Ez egy rövidke jelenet, de egy Aaron Sorkin-írás és úgy hozta a szerepet mintha évek óta mondana fel Sorkint. Annak ellenére, hogy még nagyon a karrierje elején jár az eszköztárában meg van egyfajta öreg lelkű hozzáállás/jellemvonás. Amikor személyesen is megismered Dakotát emlékeztet arra az Anastasiára akit a könyvekből ismersz, egy fiatal nő ugyanakkor egy öreg lélek lakozik benne és úgy érzed van körülötte valamiféle rejtély, ami megoldásra vár. A film forgatása novemberben kezdődik.

2013. október 18., péntek

A Fifty Shades újracastingját hamarosan véglegesítik

Associated Press/Variety - Az NBC-Universal alkalmazottai szerint Christian Grey szerepének újracastingját a következő hetekben véglegesítik. A szerdai vállalati szintű megbeszélésen különböző témákat érintettek, de a Fifty Shades különösen elkerülhetetlen és fontos pontnak számított miután múlt hétvégén bejelentették Charlie Hunnam távozását a filmből - fedte fel egy NBC-Universal munkatárs, aki részt vett ezen a meeting-en. A forrás, aki anonimitást kért a találkozó privát jellegére hivatkozva, még azt is elárulta hogy az NBCU megerősítette a Fifty Shades jövő évi bemutatóját valamint azt is, hogy Dakota Johnson továbbra is elkötelezett Anastasia Steele szerepe iránt. Azonban a találkozóra elsősorban azért került sor, hogy bemutassák Jeff Shell-t, az Universal Filmed Entertainment Group új elnökét.

Casting hírek: Az új Christian Grey-jelöltek

Charlie Hunnam hivatalos kiszállását követően szinte azonnal elindultak a pletykák az új Christian-jelöltek kapcsán. A The Hollywood Reporter hétfőn leközölt cikke szerint Jamie Dornan (31), Alexander Skarsgard (37), Theo James (28) vagy akár Christian Cooke (26) is komoly eséllyel indul a Fifty Shades megüresedett férfi főszerepéért. A lista azonban tovább bővült: a JustJared.com "exkluzívnak" kikiáltott infói szerint a Borgiák című sorozatból ismert 28 éves francia-kanadai színészt, Francios Arnaud-ot valamint az E!News és az US Weekly szerint a 24 éves ausztrál Luke Bracey-ot és a 28 éves Tony-jelölt Broadway színészt, Billy Magnussen-t is megkeresték a film készítői. Sőt ha minden igaz a próbafelvételeikre ma/holnap kerülhet sor.
Frissítés: A JJ infói szerint Clint Eastwood fiát, a 27 éves Scott Eastwood-ot is megkeresték Christian szerepével kapcsolatban.

2013. október 16., szerda

The Hollywood Reporter: Az utolsó kaotikus napok

The Hollywood Reporter - Az Universal Pictures és a Focus Features ugyan még nem folyamodott egy Craiglist-es nő-keres-férfit hirdetés feladásához, de Charlie Hunnam hirtelen távozás a Fifty Shades of Grey-ből - ami forrásaink szerint a színész és a nagyprofilú film kreatív csapata közötti egyre növekvő konfliktus eredménye - a stúdiót kétségbeesett keresésben hagyta, hogy megtalálják azt a színészt, aki belebújik a szado-mazo szexért rajongó milliomos Christian Grey bőrébe és készen álljanak az igencsak közeledő november elsejei tervezett kezdésre. Az Universal elnöke Donna Langley, a producerek Michael De Luca és Dana Brunetti, Sam Taylor-Johnson rendező valamint E.L James összeállított egy négyes listát azokról, akiket mindenképpen szeretnének meghallgatni a szerepre. Habár ez a lista titkosságát tekintve NSA-szintű, a THR.com felfedte október 13-án, hogy a 31 éves brit TV-sztár Jamie Dornan és a 26 éves Christian Cooke is a kiszemeltek között van. Mindkét színész az első körben közel volt ahhoz, hogy elnyerje a szerepet, de alul maradtak Hunnam-mal szemben, ugyanis a Sons of Anarchy sztárja nagyobb névnek számít. (Mindemellett a True Blood-os Alexander Skarsgard is a lehetséges jelöltek között van.) Egyébként az észak-írországi születésű, korábbi Calvin Klein modell, Dornan lehet egyre inkább a végső befutó, aki 2 évig randizott Keira Knightley-vel és az ABC 'Egyszer volt hol nem volt' című sorozatának első évadában Graham seriffet alakította. Egy forrás szerint Dornan még azelőtt kapcsolatba került Langley-vel, hogy Hunnam október 12-én hivatalosan is kiszállt volna a Fifty-ből. Ugyanakkor Dornan egyik bizalmasa azt állítja abban az időben ilyesfajta kezdeményező lépés nem történt a  színész felé, aki jelenleg a The Fall című brit sorozatban egy Belfastot rettegésben tartó sorozatgyilkost alakít. Továbbá az a tény, hogy Dornan felesége, a színész-énekes Amelia Warner állapotos, bonyolíthatja a dolgokat.
Forrás: The Hollywood Reporter 
A stúdiónak kevesebb mint három héttel a forgatás kezdete előtt kellett szembesülnie Hunnam kiszállásával, így az utolsó dolog amit az Universal szeretne az, hogy egy másik színész mint bizonytalan/kérdéses Fifty Shades főszereplőként jelenjen meg. A források szerint a színész kiszállása előtt - amit egyébként hivatalosan arra fogtak, hogy a Sons-os menetrendje nem ad neki elég időt a felkészülésre (az FX sorozat forgatása október 21-én fejeződik be) - kényelmetlenül érezte magát a projektet övező már 4 hetes felhajtás miatt. Miután szeptember 2-án leszerződött, Hunnam szembesült a nyilvános közösségi médiumokon elburjánozott őrülettel, ahol is a könyv rajongói ömlegtek vagy épp ellenkezőleg, panaszkodtak a casting miatt. Az Universal rákényszerült, hogy testőröket fogadjon a színész mellé a Sons premierjére és a szériát promótáló két ontáriói megjelenést töröljön.

Hypable: Charlie Hunnam nem volt elégedett a Fifty forgatókönyvével

Hypable.com - További információk láttak napvilágot azt illetően, hogy Charlie Hunnam miért is lépett ki szombaton a Fifty Shades of Grey-ből. Hunnam, aki szeptemberben írt alá Christian Grey szerepére, ugyanis úgy érezte a Sons of Anarchy forgatása közben nem lesz képes majd mentálisan felkészülni a karakterre. Az egyik problémája rendelkezésére álló korlátozott idővel az volt, hogy a szkript jelenlegi változata szerint nem fejlődött, bontakozott ki rendesen Christian Grey jelleme és Hunnam úgy érezte nincs számára meg benne az, amitől teljes mértékben megértené a karaktert - tudta meg a Hypable egy a projekthez közel álló forrástól. Ezen felül, a színész aggódott hogy a teste hogyan is néz ki összehasonlítva a könyvszériában leírtakkal. Ahhoz, hogy megfeleljen a karakterleírásnak Hunnam úgy gondolta a Sons és a Fifty Shades forgatása közben minden nap el kell majd járnia edzeni. Merthogy Hunnam hajthatatlan volt azt illetően, hogy hűséges legyen a történethez és kedvére tegyen az olvasóknak. Az Entertainment Weekly-nek nemrég adott interjújában azt mondta hogy "nagyon komolyan" veszi a szerepet és szándékában áll "felderíteni Christian természetét, hogy ki is ő valójában, mi motiválja." Ez az új infó összhangban van az Universal múlt pénteken hozott döntésével, miszerint új forgatókönyvíró dolgozik eredetileg Kelly Marcel által írt szkripten. Patrick Marbert a stúdió azért bérelte fel, hogy fejlessze a karaktereket és "csiszoljon" a forgatókönyvön. A jobb karakterfejlődés talán segít abban, hogy jól ismert színészek, úgy mint Alexander Skarsgard, Theo James és Jamie Dornan figyelmét felkeltsék/érdeklődését kiváltsák a projekt iránt. A Fifty Shades of Grey a tervek szerint 2014. augusztus elsején kerül mozikba. A producerek pedig remélik hogy novemberi kezdésre meg is találják az új Christian Grey-t ellenkező esetben lehet, hogy el kell tolni a premiert. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezi Dakota Jonhnson főszereplésével, aki Anastasia Steele-t fogja megformálni.

2013. október 14., hétfő

Az Oscar-jelölt Patrick Marber finomítja a Fifty Shades of Grey forgatókönyvét

The Hollywood Reporter - Pénteken az Universal/Focus felkérte az Oscar-jelölt írót, Patrick Marbert (Egy botrány részletei), hogy végezzen el némi csiszolást és karakterkidolgozást a Fifty Shades of Grey forgatókönyvén. Marber nevéhez olyan filmek forgatókönyvei fűződnek még mint a Közelebb, valamint a Love You More című rövidfilmé, amit nem mást mint a Fifty Shades direktora, Sam Taylor-Johnson rendezett. Ezen lépés egyébként még Charlie Hunnam kiszállása előtt lett meghozva. Ugyanis spekulációk láttak napvilágot azt illetően, hogy a Kelly Marcel által írt forgatókönyv lehet az oka, amiért Hunnam hirtelen otthagyta a filmadaptációt. De a bennfentesek az állítják a forgatókönyvek finomítása bevettnek számítanak és a Fifty szkriptje készen áll a novemberi kezdésre, feltéve ha akkora a stúdió képes lesz megtalálni az új férfi főszereplőt. Az Universal jelenleg a Hunnam kiszállásával keltette űrt szeretné betölteni. A források elárulták a The Hollywood Reporternek, hogy a lehetséges helyettesek listáján szerepel Jamie Dornan (a The Fall című brit sorozat sztárja) és Alexander Skarsgard is a True Blood-ból. A stúdió a kezdeti listán szereplőket is újra számba veszi, úgy mint Theo James-t és Christian Cooke-ot. Garrett Hedlund, akit a válogatás első fordulójában hivatalosan is megkerestek, jelenleg elérhetetlen ugyanis ezen a héten kezdte meg Ausztráliában az Angelina Jolie által rendezett Unbroken forgatását. Dakota Jonhson a helyén marad, mint a film főszereplőnője.

A zűrzavar ötven árnyalat: Hova tovább Universal/Focus Features?

Justin Kroll, Variety - A szombati hírrel, miszerint Charlie Hunnam elállt a Fifty Shades of Grey főszerepétől, minden szem az Universal-ra és a Focus Features-re szegeződik, hogy vajon elhalasztják avagy sem a nagyprofilú filmjük forgatásának jövő hónapi kezdését. Mint a Törtetők egy drámai epizódjában a szombati bejelentés, amely szerint Hunnam és a stúdió vezetői nem tudták összhangba hozni a Sons of Anarchy-s színész televíziós és filmes menetrendjét, azonnali spekuláció tárgyává vált. Bár nem ismert pontosan mi, ha volt egyáltalán még bármi is, állt Hunnam döntése mögött egy maroknyi forrás megerősített hogy a menetrendje a beválogatásának hivatalos bejelentése előtt már jó ideje ismert volt, így csak arra lehet következtetni hogy a színész elégedetlen volt a szereppel. Az E.L. James regényén alapuló adaptáció kemény R besorolású film lesz, amely számtalan meztelen jelenetet kíván meg a képernyőn és türelmet azon túl, a hardcore rajongói bázist tekintve. Dakota Johnson, aki a filmben Anastasia Steele-t formálja majd meg még mindig elhivatott a női főszerep eljátszását illetően.
Dakota Johnson és Charlie Hunnam
Forrás: Variety.com
Egy stúdióbennfentes úgy nyilatkozott, hogy az Universal nem döntött a következő hónapban megkezdődő forgatás elhalasztásáról, de ez nem azt jelenti hogy nem is fog megtörténni, főleg ha a férfi főszereplő keresése tovább tart a vártnál. Mivel a forgatás maga nem tart majd túl hosszú ideig, az Universal még mindig a 2014. Augusztus 1-jei bemutatóval számol. "Ez a film nem olyan mint például a 47 Ronin, ahol a hosszú forgatást egy hosszú utómunka követte," mondta az egyik forrásunk. "Eléggé egyszerű lesz az egész, ha összeáll minden." Ami Christian Grey cseréjét illeti, az U és a Focus kivételes helyzetben van jelenleg, ahol dönthetnek úgy is hogy kifizetnek egy nagy összeget egy nagyprofilú színésznek vagy próbafelvételeznek hogy találjanak egy ismeretlen, aki jobban illik a szerepre. Eredetileg Robert Pattinson is meg lett keresve, de nem érdekelte a projekt. Más neve egyelőre nem ismert. Bárki mellett is dönt a stúdió illetve Michael de Luca és Dana Brunetti, a folyamat magában fog foglalni egy próbafelvételt Dakota Johnsonnal, hogy meggyőződjenek a színészek közötti összhangról, ez pedig hetekig eltarthat, persze csak ha ismeretlent akarnak a szerepre ugyanis a közismert színészek nem igazán vesztegetik az idejüket szerepfelolvasásokkal.

The Wrap-riport: Charlie Hunnam kiszállása a Fifty-ből miként segíthet a filmnek

Jeff Sneider, The Wrap - Charlie Hunnam meglepetés kiszállása a "Fifty Shades of Grey"-ből valamiféle teljesítmény kényszer/szorongás eredménye? Nagyon úgy tűnik, ugyanis Hollywoodban senki sem veszi be azt a kijelentést miszerint Hunnam "immerzív televíziós menetrendje" nem adott számára kellő időt, hogy "megfelelően felkészüljön Christian Grey szerepére." Először is milyen igazi felkészülést igényel ez a szerep eltekintve némi waxolástól, talán egy vad hétvégétől vagy egy-két szado-mazó leckétől? Végül is, ez nem nem olyasmiket kíván meg mint Matthew McConaughey számára önmaga kiéheztetése a "Dallas Buyers Club"-os szerepéért vagy Daniel Day-Lewis hónapig tartó felkészülése, hogy elsajátítsa Abraham Lincoln hangját és manírját Spielberg "Lincoln" című filmjéhez. Másodjára, bizonyára Hunnam és képviselői a CAA-nál összeegyeztették a "Sons of Anarchy"-s menetrendjét a "Fifty Shades of Grey" forgatásával. Egy bizonyos személy, aki jól ismeri Hunnam menetrendjét elárulta a The Wrap-nak, hogy a színész október 21-én fejezi be a SOA befejező évadának forgatását így három hete maradt volna a "Fifty Shades"-re felkészülni, ami elég időnek tűnik, hogy megfelelően össze is szedje magát. Hunnam a válogatása bejelentése után azt nyilatkozta a riportereknek, hogy miután felolvasáson vett részt leendő-volt kolléganőjével, Dakota Johnsonnal tudta, hogy "meg akarja" ezt a filmet csinálni" és "kézzelfogható a kémia" közöttük. Vajon valóban izgatott volt Johnson kamerák előtti elcsábítása miatt vagy egyszerűen képmutatás volt az egész?
Charlie Hunnam a Sons of Anarchy 6. évadának premierjén Los Angeles-ben
Forrás: Zimbio | Axelle/Bauer-Griffin
Talán Hunnam hirtelen kiszállásának a "Fifty Shades of Grey"-ből egyáltalán semmi köze sincs a médiafigyelemnek és a légiónyi rajongónak, ami egy ilyen nagyprofilú szereppel jár. Elképzelhető, hogy Hunnam benne van egy másik nagyköltségvetésű film esetleges top-secret szereplőgárdájában, ami több időt ad számára a felkészülésre vagy, őszintén, egész egyszerűen az egy olyan szerep amit jobban favorizál mint a Fifty Shades-est. Furcsamód, ezen casting-bukás Hunnam és a "FSOG" film számára nyertes illetve vesztes pozíciót is hozott. Valóban, Hunnam rossz színben tűnik fel azáltal hogy felrúgta ezen megállapodást és hátat fordított annak a rajongói bázisnak amit a beválogatása hozott meg számára, még az abszurd Change.org-os "Matt Bomert akarjuk Christian Grey-nek" petíció ellenére is. De ha komoly fenntartásai voltak a szereppel kapcsolatban, nem jobb ha most száll ki? Az Universal, a Focus, a filmkészítők illetve Hunnam által gondosan megfogalmazott nyilatkozaton túl számtalanszor próbáltuk elérni Hunnam CAA-es képviselőit, de nem válaszoltak a megkereséseinkre.

2013. október 12., szombat

Hivatalos: Charlie Hunnam kiszállt a Fifty-ből

Az Universal Pictures és a Focus Features hivatalos közleménye: "A Fifty Shades of Grey készítő és Charlie Hunnam közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy a színész kiszáll a projektből immerzív televíziós menetrendjére hivatkozva, amely nem teszi számára lehetővé hogy megfelelően felkészüljön Christian Grey szerepére." Forrás

Frissítés: A The Hollywood Reporter forrásai szerint a visszalépés mögött nem is igazán a menetrendi konfliktust állt, hanem az hogy Charlie-t nagyon nyomasztotta a filmet övező nagyfokú figyelem. A források azonban hozzátették, Charlie-nak semmi fenntartása nem volt Christian szerepével kapcsolatban, csak az ezzel járó média és rajongói felhajtással. Akárhogyis legyen, Erikához hasonlóan csak jókat tudok neki kívánni.

2013. október 9., szerda

Entertainment Weekly: A Sons of Anarchy stábja Charlie Fifty Shades-es szerepéről

Forrás: EW.com
Lynette Rice - Charlie Hunnam, illetve az FX-en futó Sons of Anarchy-ban az általa megformált erkölcsileg igencsak kétes jellemű Jax Teller rajongóit valószínűleg hatalmas meglepetésként érte az a hír, miszerint a színész elvállalta Christian Grey szerepét a Fifty Shades of Grey filmadaptációjában. A hír hallatán minden bizonnyal a drámasorozat észak-hollywoodi forgatásán jó néhány munkatársának is leesett az álla. "Amikor elmondta nekem hogy ez történik, vagyis hogy nagyon gondolkodik a szerep elvállalásán csak nevettem/néztem. Úgy értem, azt hiszem mindannyiunknak ez volt a reakciója. Mindenki azt kérdezte, 'mi van?'" mondta Maggie Siff, aki Jax feleségét, Tarát formálja meg a szériában. "Majd erről komolyan elbeszélgettem vele. Nagyon bátor lépés ez tőle. Nem tesz semmit, hacsak nem érzi magát teljesen elkötelezetten valami iránt. Nem fog valamit csak azért elvállalni mert az ügynökei azt mondták neki hogy ezt meg ezt csinálja. Ezért gondolom úgy, hogy jó esély van arra, hogy ez az egész nagyszerű legyen. Ha megvan a hite és a projekt iránti meggyőződése, akkor tudod hogy az nagyszerű lesz." Katy Sagal, aki Jax édesanyját, Gemmát alakítja a sorozatban szintén csatlakozott a Hunnamet dicsérők táborába. "Nagyon büszke vagyok rá," mondta az Entertainment Weekly-nek. "Ez a döntés nem volt egyértelmű számára. De legyen az jó avagy rossz, 100%-ig odateszi majd magát. Nem is tudom hogy látni akarom-e majd ezt az egészt, de talán." A sorozat alkotója, Kurt Sutter szintén csak elismerő szavakkal tudta a fiatal sztárját illetni. "Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk Charlie miatt. Keményen dolgozik, folyamatosan kihívások elé állítja magát és a tehetségét. Sztár minden tekintetben." 
Hunnam a szerepéről és a filmről, amelyben Dakota Johnson oldalán láthatjuk majd jövő augusztus elsejétől, alázatosan nyilatkozott. "Ennek a könyvnek rengeteg rajongója van és tudom, hogy valószínűleg nem olyan vagyok, mint amilyennek a többség elképzelt," ismert el a színész. "Hiszen az olvasás annyira személyes, az emberek a képzeletükben keltenek életre egy-egy karaktert, így valamiféle tulajdonjogot is formálnak rájuk. Ha megengedem magamnak hogy túl sokat agyaljak ezen, az ijesztő. De nagyon komolyan veszem ezt a szerepet és szándékomban áll felderíteni Christian természetét, hogy ki is ő valójában, mi motiválja - és az se árt majd, hogy szépen felöltözzek és jól nézzek ki azokban az öltönyökben." Forrás

2013. október 8., kedd

Jennifer Ehle fogja Anastasia anyukáját alakítani!?

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty, Fertőzés, A király beszéde) fogja Anastasia anyukáját, Carlát megformálni a Fifty Shades filmes adaptációjában. E. L. James még nem erősítette meg ezen hírt valamint a TheWrap és Deadline is még csak tárgyalásokról ír, de több mint valószínű hogy a THR nem lőtt mellé a tényleges leszerződéssel kapcsolatban.