2013. szeptember 28., szombat

Rövid hírek, események a hétről #2

  • A Fifty Shades merchandise-kollekció újabb termékekkel bővül, ugyanis októberben dobják piacra (egyelőre csak Amerikában) a "You Are Mine/Enyém vagy" szlogennel bíró Fifty Shades of Grey vörös- és fehérborokat. "A bor fontos szerepet játszik a Fifty Shades kötetekben, reflektálva arra az érzékiségre, amely Anastasia és Christian minden találkozását áthatja. Mindig is rajongója voltam a jó boroknak, szóval a Red Satin (Vörös Szatén) és White Silk (Fehér Selyem) megteremtése a Fifty Shades trilógia természetes kibővítésének tűnt." A borokról további információkat a FiftyShadesWine.com-on találtok.
  • Erika a hétvégén visszautazott Los Angeles-be, pár órája pedig találkozott Charlie-val és készített nekünk egy fotót a (mű)tetkós alkarjáról.
  • Ian Somerhalder a HuffingtonPost-nak adott interjújában elmondta, hogy a bulvárlapokban megjelentekkel ellentétben egyáltalán nem bosszús, amiért végül nem ő formálhatja meg Christian Grey-t a készülő mozifilmben. 
  • Kijött a Need for Speed első előzetese (megnézem), amelyben Dakota is szerepelni fog Aaron Paul és Dominic Cooper társaságában. | Charlie továbbra is a SOA befejező évadán dolgozik Los Angelesben, a héten készült paparazzi képeket itt tudjátok megnézni.

2013. szeptember 22., vasárnap

Mások mondták: Banderas, Badgley, Branz és Fox Dakota Johnsonról

  • Antonio Banderas az Independent.ie-nek adott interjújában elárulta, hogy Őt is meglepetésként érte mostohalánya beválogatása a Fifty filmváltozatába. "Akkor épp nem tartózkodtam Amerikában, szóval fogtam a telefonomat és felhívtam, azt mondtam neki 'Gratulálok, megérdemled ez a lehetőséget." Továbbá hozzátette, "Nagyon boldog, ugyanakkor eléggé körültekintő is volt, tudja hogy rengeteg munka vár rá, hiszen a könyvet kedvelők, különösen a nők biztosan elmennek majd megnézni a filmet."
  • Pár napja az E!News Penn Badgley-t (jelenleg együtt forgatja Dakotával Shakespeare Cymbeline című művének modern kori feldolgozását) is mikronvégre kapta, aki ugyan nem olvasta a trilógiát de véleménye szerint kolléganője csodálatos ember és tökéletesen helyt fog állni Ana szerepében. 
  • A héten a New York Post megjelentetett egy riportot, amelyben egy neve elhallgatását kérő casting direktor elmondta, hogy szerinte is meglepő döntésnek bizonyult Johnsonra bízni a Fifty női főszerepét. "Kihívással jár majd Dakotát a szex és a férfiak vonatkozásában ártatlanná tenni. A mai napig Dakota minden kiemelkedő szerepe rendkívül szexuális. [A Ben és Kate-ben] még egy 6 éves anyukáját is eljátszotta! Szóval egy kicsit kétkedő vagyok azt illetően, hogy valóban Ő a tökéletes erre a szerepre. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy eddig a munkáival mindenkit meglepett. Mindig nagyfokú a szkepticizmus a modellből színésszé válók irányába - főleg ha híres felmenőkkel is rendelkezzel - de azt hiszem már bebizonyította, hogy több az a tudás és mélység amit várnál tőle, továbbá eddig jó projekteket választott egy esetlegesen hosszan tartó karrier felépítéséhez." A riportban Daniel Barnz-t is megszólaltatták, aki 2011-es Beastly során rendezte Dakotát. Véleménye szerint Dakota "a természetes intelligencia és megnyerő öntudatlan szexualitás" kombinációjával rendelkezik és mindig van valami kiszámíthatatlanság a fellépésben, ami az által megformált karaktereket igazán élővé teszi. Továbbá a Ben és Kate készítője Dana Fox is kiállt Dakota mellett, "Ha ilyesfajta filmet csinálsz, el kell érned hogy az embereket érdekelje a karakter érzelmi oldala is. Ellenkező esetben csak szimplán pornóról beszélünk. Ha valaki ezt meg tudja csinálni, az Ő."

Fanmade Fifty Shades of Grey poszterek

A fanmade könyv- és filmtrailerek/poszterek készítésében utazó Pixel Pixie Designnak köszönhetően az alábbi két klassz plakáttal gazdagodott a FSOG-fandom:

2013. szeptember 15., vasárnap

Rövid hírek, események a hétről #1

A Fifty-vel kapcsolatban minden héten megjelennek kisebb-nagyobb hírek, amik ugyan nem érnek meg egy-egy külön bejegyzést, de általában Facebookra/Twitterre kikerülnek. Arra gondoltam, hogy ezeket vasárnaponként összegyűjtöm, így azok sem maradnak le akik nem figyelik rendszeresen a blog ezen csatornáit. Itt az első adag:
  • Megjelenések: Csütörtökön Dakota az anyukájával karöltve részt vett a 'Don Jon' New York-i premierjén (képek, videó), sajnos interjút senkinek sem adott (vagy legalábbis eddig nem hozták nyilvánosságra). Charlie pedig szorgosan forgatta a SOA utolsó évadát (képek).
  • Az Entertainment Weekly kiadta az első jelenetfotókat a jövő márciusban bemutatásra kerülő Need for Speedből, amelyben a barna hajú Dakotát Aaron Paul és Dominic Cooper oldalán láthatjuk majd.
  • [Origo] Filmklub portrék: Dakota Johnson, Charlie Hunnam, Sam Taylor-Johnson
  • Egy-két hete röppent fel az a hír, amely szerint az Universal a szintén Fifty-kedvelő Victoria Beckham-et szeretné megnyerni a film jelmeztervezőjének. A New York-i Divathéten a Grazia magazinnak elmondta, hogy hallott erről a pletykáról de ezen munkával kapcsolatban Őt senki sem kereste meg.
  • DailyMail szerint (pletykaoldal szóval e szerint álljatok a riporthoz) Charlie-nak számos fiatal színésznővel volt próbafelvétele, aholis meg kellett őket csókolnia, magához szorítania, de (Dakota kivételével) mindegyik jelölt túl passzívnak bizonyult. Az, hogy pontosan mi történt a Dakotás-teszten rejtély, de állítólag Sam Taylor-Johnson a színészek határait "minden értelemben" feszegette.
  • A Carrie naplójában szereplő Chloe Bridges a Cosmoplitan-nek elárulta, hogy Ő is részt vett a Fifty castingján, de számára az ott történtek már túl soknak bizonyultak. A meghallgatáson ugyanis egy nagyjából három oldalas szöveget kapott, amelyben "a lány" nagyon részletesen (a sperma szó többször is előfordult benne) számol be szexuális kalandjairól a barátainak. Azt azért zárójelesen megjegyzem, hogy sokszor nem a végleges forgatókönyvből kiragadott részletekkel castingolnak. Több mint elképzelhetőnek tartom, hogy itt is valami hasonló történt és csak próbálták felmérni, hogy ki mennyit vállal be/mennyi a tűrőképessége. 
  • Daniel Radcliffe szerint a világon senki (beleértve magát is) nem szerette volna Christianként viszont látni a vásznon. Annak ellenére, hogy bírom Dant nem igazán tudok ezen kijelentésével vitatkozni.
  • Pozitív nyilatkozatok Charlie beválogatása kapcsán a volt, jelenlegi és jövőbeli kollégáitól: Gabriel Mann, Olivia Wilde, SOÁ-s munkatársak, Jessica Chaistain valamint ráadásként Brad Pitt.
  • Érdekességek: egy elég jól sikerült fanmade poszter (itt nézhetitek meg), illetve egy kb. 1 évvel ezelőtti rajongói videó, amikor Charlie-nak fogalma sem volt arról, hogy ki is az a Christian Grey.

2013. szeptember 12., csütörtök

Sam Taylor-Johnson Charlie Hunnamről

"Charlie Hunnam mindenekelőtt egy nagyon tehetséges és erőteljes színész aki, kérdés nélkül, megtestesíti Christian Grey férfiasságának, vonzerejének és titokzatosságának azon hamísitatlan szintjét ami az olvasókat és rajongókat világszerte magával ragadja." Sam Taylor-Johnson, a rendező | via Fifty Shades of Grey The Movie

2013. szeptember 10., kedd

Összefoglalás az Entertainment Tonight interjújához

"Ezek a könyvek világszerte ismertek, szóval heves reakcióra lehetett számítani. Azonban elszigeteltem magam ettől az egésztől. Nem igazán mozgok otthonosan a közösségi média világában és a híreket sem igazán figyelem vagy olvasok újságokat. Szóval nem igazán vagyok tudatában annak, hogy a casting-bejelentések pontosan milyen reakciókat is váltottak ki, de nagyon izgatott vagyok amiért rám bízták ezt az erőteljes karaktert. Nagyon várom, hogy elkezdődjön a forgatás. [...] Jó párszor találkoztam Samantha Taylor-Johnsonnal, hosszasan elbeszélgettünk a projektről. Mondtam neki, hogy nagyon szeretnék megcsinálni egy próbafelvételt, ami nem is igazán egy próbafelvétel volt, sokkal inkább egy work session (kb. munkafolyamat), csak hogy ismerkedjünk az anyaggal és lássam milyen érzés ezt a srácot megformálni. Tudod, ez nyilvánvalóan nagy elkötelezettséggel jár. Ha sikeres lesz, úgy hiszem szeretnék a maradék két kötetet is megfilmesíteni. Így meg akartam arról bizonyosodni, hogy az életre keltése során a csontjaimban érzem Őt. [...] Egy csodálatos próbán estem át Dakota Jonsonnal, aki véleményen szerint abszolúte fantasztikus, és az egész helyesnek tűnt. Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy a mi párosunkkal haladunk tovább."

Az Extra és PopStop TV interjúja Charlie Hunnammel

Hogyan változott meg az élete a casting-bejelentés óta? Egyelőre még egyáltalán nem változott meg, egész héten a SOA új évadját forgattam. Izoláltam magam a közösségi médiától, a hírektől. De ez egy remek szerep. Nagyon izgatott vagyok és megtisztelve érzem magam amiért megbíztak ezzel a munkával. Hosszasan elbeszélgettem Samantha Taylor-Johnsonnal a filmet illető terveiről, az engem érintő kívánalmairól - tudod, ez egy izgalmas kihívás. Mi a terve, teljesen meztelenre fog vetkőzni a film során vagy testdublőr segítségét veszi majd igénybe? "Dublőrről szó sem lehet. Soha az életben." mondta mosolyogva.

2013. szeptember 9., hétfő

A Hollywood.TV interjúja Mr. Hunnammel

Christian Grey szerepének elnyeréséről: Nagyon, nagyon izgalmas volt. Egy hosszú folyamaton mentem keresztül a rendezővel, Sam Taylor-Johnsonnal illetve egy felolvasáson is részt vettem Dakotával. Nagyon belemerültem a folyamatba és a karakterbe, úgy éreztem hogy nagyon, nagyon kötődök hozzá. Szóval amikor végül úgy döntötték, hogy Én vagyok a pasi akit meg akarnak bízni ezzel a szereppel, az nagy megkönnyebbülés volt ugyanis már tisztára beleestem a megformálásának gondolatába. Szóval tényleg nagyon izgalmas volt."
Arról, hogy miként fog felkészülni a szerepre: Ugyanúgy, ahogy minden szerepre. Megpróbálok igazán mélyre ásni és megérteni ennek a srácnak a pszichológiáját, azt hogy mi alapján lett az aki valamint valószínű, hogy egy kicsit eljárok majd edzeni is. (Nevet.) Ő egy nagyon bonyolult pasas, és ott a pszichológiájának egy bizonyos eleme, amelyhez jelenleg nincs igazán stabil viszonyítási/igazodási pontom, szóval ahhoz hogy teljesen megértsem/kiismerjem még mély lélektani elemzés szükséges.

Az Access Hollywood interjúja Charlie Hunnammel

A SOA premierjén az Access Hollywood is meginterjúvolta Charlie-t, aki a meghallgatási folyamatról így nyilatkozott (nem szó szerinti): Találkoztam Samantha Taylor-Johnsonnal, azon csodálatos rendezőnővel, akit felkért az Universal hogy megcsinálja ezt a filmet. Számtalan alkalommal hosszasan elbeszélgettünk a projektről, az ahhoz kapcsolódó óhajairól, szándékairól. Úgyhogy mikor végül felajánlották hivatalosan is a szerepet már egy hosszú folyamaton voltunk túl. Hihetetlenül izgalmas volt. Megtisztelve érzem magam és egyben nagyon izgatott is vagyok, amiért engem bíztak meg ennek a csodálatos karakternek az életre keltésével.
Valamint Dakota Johnsonról: Ezen folyamat részeként felolvasási periódusokat is tartottunk, amit (először) Én kértem hogy jobban ráérezzünk egymásra mint művészek/filmesek. Szerettem volna Christiant hangosan is magaménak tudni, érezni Őt a csontjaiban. Szóval Sam végül beleegyezett a felolvasásba, ami nagyon izgalmas volt, hisz Ő is látni akarta ahogyan eljátszom ezt a karaktert. Mire odaértünk Dakota már Sam képzeletbeli Ana-listájának tetején szerepelt. Úgyhogy azt mondta, miért nem kombináljuk össze az egészet és tartunk egy felolvasást kettőtökkel. Ahogy belekezdtünk teljes bizonyossággal éreztem/tudtam, hogy ezt a fickót egy nagyon őszinte és izgalmas módon tudnám életre kelteni. Dakota és köztem igazi kémia, dinamika érződött. Amikor felhívtak és mondták, hogy "Szeretnénk, hogy megcsináld [ezt a filmet]" az volt az első kérdésem, hogy "Ugye Dakotával?" Tudod, mert azon a felolvasáson tényleg volt közöttünk kémia/összhang."
Végül: Charlie a próba során Dakotát részesítette már egy kis elő-elfenekelésben? "Nem, nem ütöttem meg! Az még várat magára," mondta nevetve.  

Twitter-képek #5: Anával

@E L James: A gyönyörű, tehetséges és vicces Dakota Johnson. Ó és az pasas @DanaBrunetti

2013. szeptember 8., vasárnap

Charlie Hunnam "nagyon izgatott" a Fifty miatt

A SOA tegnapi premierjén Charlie Hunnam az ITV News-nak szintén elmondta, hogy nagyon izgatott a Fifty miatt és megtiszteltetés számára, hogy ezt a hihetetlen karaktert Ő keltheti életre. 
Charlie mellett egyébként Pacific Rim-es és szintén FX-es kollégája, Charlie Day is kiállt. Így nyilatkozott az E!Online-nak: "Először is, fantasztikus lesz hiszen nagyszerű színész és jóképű is," mondta Day. "Amikor egy szexről szóló filmet nézel egy jóképű palira vágysz. Mindezek felett, Ő valóban remek színész tényleg úgy gondolom, hogy fantasztikus munkát fog elvégezni." 

Charlie Hunnam: Dakotával "kézzelfogható a kémia" közöttünk

The Hollywood Reporter - Charlie Hunnam készen áll, hogy motoros rossz fiúból milliomos szexszimbólummá váljon. A Sons of Anarchy 6. évadának premierjén (képek | videó) Hunnam mesélt a Fifty Shades of Grey-es kolléganőjéről, Dakota Johnsonról illetve arról is, hogy miként landolt Christian Grey szerepében. "Amint bent voltunk és elkezdtük a felolvasást Dakotával, tudtam hogy ezt feltétlenül meg akarom csinálni, ugyanis kézzelfogható volt a kémia közöttünk," mondta Hunnam a The Hollywood Reporternek és egy maroknyi újságírónak. "Egyben izgalmas, szórakoztató, furcsa és lenyűgöző élmény volt."

A felvillanyozó felolvasást megelőzően Hunnam hosszasan elbeszélgetett a rendezőnővel, Sam Taylor-Johnsonnal a szerepet illető gondolatairól. Az első meetinget követően Hunnam "nagyon érdeklődővé és izgatottá vált" projekt miatt. "Mentem és elolvastam az első kötetet, hogy tisztább képet kapjak arról, hogy ki is ez a karakter, majd a megelevenítésének lehetősége miatt még izgatottabbá váltam."

A elkötelezettségét illetően azonban eleinte bizonytalan volt, ugyanis 2008 óta szerződés köti a SOA-hoz. Taylor-Johnsonnal folytatott többszöri beszélgetés után, a filmkészítők a forgatás ütemezését eltolták hogy több időt adjanak Hunnamnek a felkészülésre, végül a jövendőbeli kolléganőjével történő felolvasás követően a színész a Fifty iránt elkötelezte magát.

És mi a helyzet a pikáns szexjelenetek rögzítésével, aggódik ezek miatt? "Az első munkámat a Channel 4 Queer as Folk című minisorozatában kaptam meg, amelyben hihetetlen explicit szexuális jeleneteim voltak egy sráccal (videó)," mondta Hunnam. "Úgy értem ma már 16, 17 évvel vagyok idősebb és bölcsebb. Ha akkor 18 évesen meg tudtam ezt csinálni egy pasival, akkor azt hiszem 33 évesen biztosan nem lesz gond ugyanez egy nővel." Továbbá azt is elárulta, hogy az ékszertervező barátnője, Morgana McNelis segített a szerep elfogadását illető döntéshozatalban. "Nagyon nehéz egy színésszel együtt lenni," mondta Hunnam. "Olyan részeket kell megosztania [belőlem] mással, amiket nem igazán szeretne. Ez pedig ezen szerep természeténél fogva tízszer pláne így lesz." De azt is hozzátette, hogy McNelis "elolvasta és imádta a könyveket, nagyon izgatott a számomra ez által nyújtotta lehetőség miatt. Ha valami, akkor azt hiszem ez közelebb hozz majd egymáshoz bennünket."

2013. szeptember 7., szombat

Sam Taylor-Johnson Dakota Johnsonról

"Abban a pillanatban amikor találkoztunk Dakota Johnsonnal tudtam, hogy megtaláltuk a mi Anastasiánkat. A sebezhetőség, pimaszság, szépség és bátorság tökéletes egyensúlyát fogja számunka nyújtani." - Sam Taylor-Johnson, a rendező | via Fifty Shades of Grey The Movie

Mások mondták: Taryn Manning Charlie Hunnamről

Újabb nap, újabb híresség reagált arra a hírre, hogy Charlie Hunnam fogja megformálni Christian Grey-t a Fifty Shades of Grey nagyvászonos filmadaptációjában. Ezúttal Taryn Manning, Hunnam korábbi Sons of Anarchy-s kolléganője, áradozott a színészről amikor tegnap az E! News mikrofonvégre kapta. Manning pedig akkor halott először Hunnam új szerepéről. "Várj.. mi? Ez csodálatos! Tényleg? Hűha! Ez totál új nekem," mondta Manning. "Imádom Charlie-t. A SOA során dolgoztam együtt vele, az akcentusa és látni színészkedni a forgatáson, csodálatos ember." 
De mi is teszi annyira elképesztővé? Manning szerint Hunnam több mint csak egy helyes arccal megáldott színész. "Annyira keményen tanul. Egyszer az anyukámmal elmentünk reggelizni Hollywoodba, Ő pedig ott ült az asztalnál egymagába és azt a regényt olvasta amiből majd film készül és szerepelni fog benne. Ott ült egyedül és csak olvasott, nem is tudom, abban a pillanatban teljesen más megvilágításban tekintettem rá. A forgatáson már láttam, hogy mennyire elkötelezett, de látni egyedül ott ülni a reggelinél és belemerülni a mesterségébe, igazi színész." Habár a mestersége iránti elkötelezettsége nem azt jelenti, hogy Ő ne lenne nagyon, nagyon helyes és kedves. Manning Hunnam-et "total babe"-nek nevezte és hozzátette, "Annyira kedves volt az anyukámhoz. Felállt amikor találkozott vele. Nagyon lovagias, régi vágású és nagyszerű a modora. Nincs olyan, amit ne szeretnék benne." 
És Manning mit szól a negatív rajongói reakciókhoz? "Tudod minden egyes nő ismerősöm/barátom a 'Mondj el nekem mindent Charlie-ről.' attitűdöt képviseli, de szinte állandó jelleggel. Ő abba a sémába tartozik ahogy általában a lányok Eminemről és Justin Timberlake-ről vélekednek. A rajongás tárgya, szóval nem igazán értem azokat, akik megkérdőjelezik a casting-döntést. Plusz ha nézed a SOA-t, láthatod hogy mennyire csodálatos/ragyogó és erőteljes/energikus. Ez furcsa nekem. Nem értem a negatív reakciókat. Nem értek egyet ezzel az egésszel, szerintem tökéletes a szerepre!" Forrás

2013. szeptember 5., csütörtök

Fifty Music #7: Villa Lobos - Bachianas Brasileira


Fifty Shades of Grey - 18. fejezet

Seamus McGarvey a Fifty Shades operatőre!?

McGarvey az Anna Karenina (2012) forgatásán
Forrás: Btlnews.com
Az IMDB szerint a Fifty Shades operatőre a két Oscarra jelölt, brit Seamus McGarvey lesz. A filmográfiájában olyan címek szerepelnek mint az Anna Karenina, Vágy és Vezeklés, Az órák, Beszélnünk kell Kevinről, Bosszúállók, World Trade Center, Pop Csajok satöbbi és az új Godzilla film. Mindezek mellett ő látta el a rendezőnőnk, Sam Taylor-Johnson első nagyjátékfilmjének (John Lennon - A fiatal évek) operatőri munkálatait is.

A film castingjáért pedig Francine Maisler a felelős, aki jó pár projekt során dolgozott már együtt Dana Brunetti-vel és Michael de Lucával. A filmográfiáját ide kattintva nézhetitek végig.

Charlie Hunnam miért megfelelő választás Christian Grey megformálására

Entertainment Weekly | Samantha Highfill - Amikor a legjobb barátom elküldte nekem a Fifty Shades of Grey könyveket és követelte, hogy olvassam el őket több mint egy évvel ezelőtt, csak forgattam a szemem és vonakodva álltam neki az első oldalaknak. Már nem igazán emlékszem, de talán úgy egy vagy két héttel később befejeztem mind a három kötetet és a Fifty Shades rajongás következő fázisába léptem: azon morfondíroztam, hogy vajon kinek kellene eljátszani a főszerepet a filmadaptációban. Már az első naptól kezdve nagy Matt Bomer párti voltam. Nem érdekelt, hogy a haja túl sötét - nem tehetek róla, de valamilyen oknál fogva Christiant sötétbarna hajúnak képzeltem el - és az sem érdekelt hogy meleg (végtére is színész). Bomerben megvan az a teljes "varázs, vonzóság, kecsesség" ahogy Christiant leírták, nem is beszélve a zenei tehetségéről és abban is biztos voltam hogy nagyszerű táncos lehet. Plusz, láttátok már öltönyben? Bomer mellett persze meg tudtam érteni a más színészek melletti érveket is - Ian Somerhalder határozattan tudja, mitől döglik a légy - de ami engem illett, már megvolt a magam Christianja.

Aztán tegnap megláttam, hogy Charlie Hunnamet választották ki a főszerepre. Rákattintottam a hírre és mielőtt fel tudtam volna húzni magam azon, hogy a szőke Sons of Anarchy sztár fogja Mr. Greyt megformálni, valamilyen furcsa oknál fogva nyugodtság/megkönnyebbülés töltött el. Valahol a szakáll alatt egy igencsak helyes fiú rejtőzik, láttam azokon a gyönyörű szürke szemeken keresztül kikukucskálni. Majd a Google Image-ben rákerestem Hunnamre (Catfish-stílusban) hogy lássam tényleg őrült vagyok-e, és mint kiderült nem.

Először tudtam láni, ahogy egy szőke formálja meg Christiant. Habár soha nem néztem a Sons of Anarchy-t és Hunnamról a Pacific Rimben is lemaradtam, de a színészi képességeiről csodálatos dolgokat hallottam. Respektálom a Fifty Shades castingosait amiért nem egy nyilvánvaló szívtipró mellett döntöttek (habár ha azt nézzük Ő is az). Plusz szerintem egy kevésbé ismert, a pletykamalomban nem aktív sztárral a filmnek jobb esélye van egy kicsit a rajongók meglepésére és ezáltal gátat vetni a nagy és sok elvárásnak (bár nyilvánvalóan nem mindnek). És mindezek mellett a Sons of Anarchy kedvenc a Fifty Shades of Grey számára egy olyan teljesen új közönség figyelmét is elnyerte, akik lehet hogy nem olvasták a könyveket. És lehet, hogy a filmnek pont erre volt szüksége mind a könyvet szerető és azzal ismeretlen mozibajárók érdeklődésének fenntartásában. Mit gondoltok EW (és BS :) olvasók? Hajlandóak vagytok Charlie Hunnamnek egy esélyt adni? 

2013. szeptember 4., szerda

A casting mögött #2: A The Wrap tudósítása

Most, hogy megoldódott a rejtély azt illetően kik fognak szerepelni a Fifty Shades of Grey-ben fontos kérdésként merül fel, hogy vajon miként zajlott le a casting az Universal Pictures-nél és a Focus Featuresnél?

Ahogy arról már vasárnap a The Wrap beszámolt, a brit Charlie Hunnam (Jax Teller, a Sons of Anarchy badass motorosa) fog annak a perverz milliomosnak a bőrébe bújni, aki elcsábítja a Dakota Johnson által megformált frissen diplomázott szűz Anastasia Steele-t.
A The Wrap értesülései szerint a párosnak részt kellett vinnie egy "chemistry read"-en - más szóval egy jelenet felvételén - hogy meggyőzzék a producereket és az Universal vezetőtőit arról hogy megfelelő fokon izzik köztük a levegő. A projekt bennfentese tehát megerősítette, hogy a színészek meghallgatások útján nyerték el a szerepüket.

Érdemes megjegyezni, hogy számtalan fiatal színésznő (pl. Felicity Jones) az Anastasia szerepét megkívánó teljes meztelenség miatt utasította vissza a felkérést. Ám egy korábbi modell, aki emlékezetes alakítást nyújtott bugyira levetkőzve A közösségi hálóban (videó) több mint kényelmesen viseltetik a testét illetően.
A bennfentes Johnsont "ambíciózus" színésznőként jellemzi, aki szeretne olyan híres lenni mint színész szülei, Melanie Griffith és Don Johnson. A szerep kedvéért hajlandó bármire - természetesen csak az ésszerűség határain belül.

A casting mögött #1: A The Hollywood Reporter tudósítása

Anastasia Steele és Christian Grey esetén szerelem volt első látásra. De vajon ugyanez volt igaz az Universal Pictures/Focus Features és a Fifty Shades of Grey új sztárjai, Dakota Johnson és Charlie Hunnam esetén is?
A források szerint a stúdió számtalan más lehetőséget is feltárt/figyelembe vett mielőtt a fentebb említett páros leszerződése mellett döntött, amit Szeptember 2-án maga E.L James, a Fifty Shades szerzője jelentett be twitter-profilja segítségével. A 27 éves szado-mazo szexért rajongó milliomos szerepére Ryan Gosling volt a prototípus, de a színészt nem érdekelte a lehetőség. Garrett Hedlund az Universal által erősen favorizált volt, de a Trón: Örökség sztárja júliusban nemet mondott a felkérésre, mert nem tudott azonosulni Christian karakterével. Más színészek is számításba jöttek még, úgy mint a brit TV sztár Christian Cooke. Valahol a sztárskálát tekintve Gosling és Cooke között helyezkedik el a 33 éves Charlie Hunnam, akinek első jelentősebb áttörését Judd Apatow rövid életű televíziós szériája, az Undeclared hozta meg. Mostanában viszont az elismeréseket az FX Kemény motorosok (Sons of Anarchy) című sorozata miatt zsebeli be. Ennek ellenére kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a brit színész el tud-e vinni a hátán egy nagy filmet. Ugyanis a legnagyobb profilú mozija - a júliusban bemutatott Tűzgyűrű (Pacific Rim) - sztárok hiányában nem muzsikált igazán jól a jegypénztáraknál.

November elején kezdődik el a forgatás Vancouverben!

2013. szeptember 3., kedd

Twitter üzenetek a casting bejelentések kapcsán

Dana Brunetti (a Fifty egyik producere) magyarázata a meghallgatás folyamatáról: "A kinézeten kívül rengeteg más is számít a casting során. A tehetség, a rendelkezésre állás/elérhetőség, az hogy (a színészek) szeretnének  benne részt venni, a kémia a másik színésszel stb. Szóval ha a kedvenced nem lett beválogatva az nagy valószínűséggel amiatt lehetett, hogy ezen listából valaminek nem felelt meg. E szerint szemléljetek a dolgokat és tartsátok ezt észben az utálkozások közepette." Majd így folytatta, "Köszönet minden EL James és FSOG rajongónak az elsöprő támogatásért a szereposztás miatt. @MichaelDe_Luca-val alig várjuk, hogy elkezdődjön a forgatás."

Michael de Luca (a Fifty másik producere): "A meghallgatás csodálatos volt, hihetetlen a kémia (Charlie és Dakota között)!

E L James: "Minden támogatónak, kedvelőnek és utálkozónak - köszönöm azt a szenvedélyt, amit ezen projekt iránt viseltettek. Királyak vagytok. Mindannyiótok. ♡"

A castingbejelentések hatására Bret Easton Ellis is twitter ragadott és elárulta, hogy amikor Rob Pattinson nyári partiján együtt bulizott Erikával (állítólag) azt mondta neki, hogy Christian szerepére az legelső választása magára a házigazdára esne, illetve Matt Bomer és Ian Somerholder soha nem szerepelt az esélyesek között. via USWeekly

Személyes megjegyzés: Ezzel Ellis egyébként nem árult el nagy titkot: szinte egyértelmű volt, hogy Erika Robot akarja viszont látni a filmben (ha tagadta előtte ezt, ha nem) valamint az is, hogy egyik fankedvenc sem kerül majd beválogatásra.

2013. szeptember 2., hétfő

Hivatalos: Charlie Hunnam lett Christian!

"A káprázatos és tehetséges Charlie Hunnam lesz Christian Grey a Fifty Shades of Grey filmadaptációjában." via E L James | Hivatalos sajtóközlemény

Hivatalos: Dakota Johnson lett Anastasia!

"Nagy örömmel tudatom veletek, hogy a bájos Dakota Johnson beleegyezett abba, hogy eljátssza a mi Anastasiánkat a Fifty Shades filmadaptációjában." via E L James | Hivatalos sajtóközlemény