2013. augusztus 26., hétfő

Felhívás

Azt hittem, hogy a Twinform-os évek után a cikk, illetve fordítás lopásokkal nem kell foglalkoznom, de sajnos nem így történt. :/ A blogon megtalálható cikkek, fordítások 99,9%-a saját munka (mindig jelzem a forrást, de a kivételeknél különösképpen), így ezúton szeretnék mindenkit megkérni hogy azokat részben és egészben se másolj le senki, pláne ne tüntesse se fel a sajátjaként. Köszönöm, hogy meghallgattatok és remélem a jövőbe nem lesz szükség hasonló bejegyzésekre. :)

2013. augusztus 25., vasárnap

Rádióinterjú Dana Brunetti-vel

A Seattle-i NorthWestPrime rádió tegnap meginterjúvolta a Fifty Shades of Grey egyik producerét, Dana Brunetti-t. A majdnem háromnegyed órás beszélgetés során a sok egyéb téma mellett a Fifty kapcsán az alábbi infók hangozottak el:
  • Számos pletyka és az IMDB-n megjelent kiírás ellenére a FSOG amerikai premierdátuma nem változott meg - az még mindig 2014. augusztus elseje!
  • Michael (De Luca) már jóval a produceri megbízatásuk elnyerése előtt olvasta a Fifty-t (akinek egyébként nagyon tetszett), Dana viszont csak kicsit később hozta fel magát a kötetekkel. Az pedig, hogy miként nyerték el a munkát: jó időben voltak jó helyen.
  • A casting nehézségeiről: tisztában vannak vele, hogy minden olvasónak megvan a maga elképzelése az adott karakterekről így bárkire is esik majd a választás (legyen az akár egy fankedvenc), lesznek majd kisebb-nagyobb zúgolódások. A film kapcsán a legfontosabbnak a két főszereplő közötti kémiát tartják így ha megtalálják a tökéletes Christiant, a kiválasztott színésznőkkel lesz próbafelvétel. (Ez érdekes infó, ugyanis eddig a filmes blogok szinte mindegyike arról számolt be, hogy először Ana megtestesítőjét fogják kiválasztani. Lehet, hogy egyszerre fogják bejelenteni a két színész személyét??)
  • Ben Affleck biztos nem lesz Christian. LOOL
  • Dana szerint az FSOG munkafolyamata más filmekhez képest eléggé gyorsnak számít, példának a 21 - Las Vegas Ostroma című filmjét hozta fel, amelynek megvalósítása 6-7 évbe telt.
  • Remélik, hogy a második és a harmadik kötetet is meg tudják majd filmesíteni, de  minden az első rész sikerén fog múlni.

2013. augusztus 24., szombat

A Variety rövid riportja a Fifty castingjáról

Variety - Még hetekre lehetünk attól, hogy bejelentsék ki alakítja Anastasia Steele-t illetve Christian Grey-t az Universal és a Focus Features égisze alatt készülő Fifty Shades of Grey filmváltozatában, de a stúdiópáros egyre közelebb kerül annak eldöntéséhez, hogy mely színészek lennének megfelelőek a főszerepekre.
Imogen Poots, Alicia Vikander, Shailene Woodley és Dakota Johnson
Egy forrás elárulta a Variety-nek, hogy a stúdió az elmúlt hetekben négy színésznő irányába mutatott erős érdeklődést, ők pedig Alicia Vikander, Imogen Poots, Shailene Woodley és Dakota Johnson. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy jelenleg még nincs meg a tényleges befutó személye, még több színésznő neve is bekerülhet a kalapba, de a fentebb említett nevek konzisztensen felmerülnek mint a rendezőnő, Sam Taylor-Johnson és a producerek kedvenceiként.

Ami pedig Grey szerepét illeti: a Twitchfilm a héten számolt be róla, hogy a stúdiópáros élénk érdeklődést mutat Charlie Hunnam, a Sons of Anarchy című tévésorozat sztárja iránt - habár a színész sajtósa illetve maga stúdió is cáfolta a sztorit, mondván komoly ajánlattétel még nem történt ez ügyben. A Variety ugyanakkor azóta megtudta, hogy Hunnam a múlt héten visszautasította a szerepet, de részéről most újra átgondolásra kerülhet a dolog sőt ma (nekünk tegnap) már találkozhat is a stúdió képviselőivel.
Charlie Hunnam, Theo James és Christian Cooke
A stúdió ugyanakkor más színészek irányába is érdeklődést mutatott, sőt találkozott is néhányukkal úgy mint Christian Cooke-kal (Magic City - Bűnös Miami) illetve Theo James-szel (Divergent, Dowtown Abbey, Underworld: Ébredés). Viszont úgy tudjuk, hogy a stúdió inkább úgy döntött, hogy a késő húszas éveikben járó színészek helyett inkább a kora harmincas éveikben járók között keresgél.

Az Universal és a Focus természetesen nem kívánta kommentálni ezen értesüléseket. A stúdiópároshoz közel álló források pedig hangsúlyozzák: tényleges ajánlatétel még nem történt és a Munka Ünnepéig valószínűleg nem is fog döntés születni a színésznő személyét illetően, habár a színész neve hamarabb is megnevezésre kerülhet.

Bár olyan érzése támadhat az embernek, hogy az Uni és a Focus hosszúra nyújtja a casingot illető döntések meghozatalát, a valóság az hogy még rengeteg idő van a forgatásra és a film befejezésére a 2014. augusztus elsejei bemutatóig. A produkció forgatása egyébként valamikor október végén kezdődhet el.

Lényeges speciális effektusok, akció és monumentális díszlet nélkül a film forgatása nem vesz igénybe majd túl sok időt, szóval ebben az esetben a főszereplők közötti kémia a kulcsfontosságú. Például az Universal Végtelen szerelem című romantikus drámájának forgatása július elején fejeződött be, de készen fog állni a Valentin-napi bemutatóra.

2013. augusztus 21., szerda

Lehetséges főszereplő-jelöltek: Dakota Johnson és Charlie Hunnam

A TheWrap értesülései szerint Dakota Johnson (Közösségi háló, 21 Jump Street - A kopasz osztag, Ötéves jegyesség), Don Johnson és Melanie Griffith 23 éves színészként valamint korábban modellként is tevékenykedő lánya komoly esélyesnek számít Anastasia szerepére. A filmes oldal forrása ugyanakkor azt is hozzátette, hogy jelen pillanatban semmi sem biztos ugyanis Johnson csak egyike azon feltörekvő színésznőknek, akiket kiszemeltek a Fifty Shades of Grey filmváltozatának női főszerepére.
Ami pedig Christian szerepét illeti: a Twitch nevezetű filmes blog keddi riportja szerint az Universal döntéshozó valamint a Fifty producerei szeretnék ha a 33 éves brit Charlie Hunnam (Sons of Anarchy - Kemény motorosok, Pacific Rim - Tűzgyűrű) bújna Mr. Grey bőrébe. A TheWrap forrása ehhez a pletykához csak annyit tett hozzá, hogy amíg nincs kiválasztva Ana megformálója addig biztosan nem születik döntés Christian castingját illetően sem.
A TW továbbá hozzátette, hogy ha stúdió tartani akarja a 2014. augusztus elsejei bemutatót akkor Halloween (Október 31.) előtt mindenképpen neki kell látni a forgatásnak, így várhatóan a Labor Day (kb. nálunk mint a munka ünnepe) után (Szeptember 2.) hivatalosan már bejelentik be a Fifty szereplőgárdáját. Így legyen!

A Variety szintén utánajárt a Charlie Hunnam-es sztorinak: a színészhez illetve a stúdióhoz közel álló források annyit erősítettek meg, hogy Charlie valóban szerepel a lehetséges jelöltek listáján de a casting ot illető döntés még nem született és ennek meghozatala még eltarthat egy darabig.

2013. augusztus 3., szombat

Könyvajánló #3: This Man és Breathless trilógia

A májusi könyvajánlós topik óta felhalmozott lemaradásomat itt az ideje pótolni, így most az azóta elolvasott regényfolyamok közül a kettő legjobban tetszőt ajánlom a figyelmetekbe. :)
Az első Jodi Ellen Malpas This Man trilógiája (hamarosan olvasható lesz magyarul az Ulpius-ház jóvoltából), amely a fiatal belsőépítész, Ava O'Shea és Jesse Ward, a gazdag és titokzatos manortulajdonos/földbirtokos veszekedésekben majd hatalmas egymásra találásokban igencsak bővelkedő kapcsolatát meséli el. Kint egyébként ezt a szériát az új Fifty Shades-ként emlegetik, de hogy ez a kijelentés helytálló-e, döntse el majd mindenki saját maga ;)
Szorosan ezt követi Maya Banks Breathless című sorozata, amely során a három harmincas éveiben járó, milliomos, a tárgyalóasztalnál valamint az ágyban is domináns nőfaló jóbarát és üzlettársa - Gabe Hamilton, Jace Crestwell és Ash McIntyre - egy-egy szerelmi történtét ismerhetjük meg. Az egyes kötetek szinopszisai angolul: Rush | Fever. A széria harmadik része, a Burn pedig jövő héten jelenik meg viszont magyar megjelenésről sajnos egyelőre nem tudok.