2013. május 27., hétfő

Könyvajánló #2: Sylvain Reynard, Christina Lauren

Nem a Fifty Shades az egyetlen bestseller, ami anno Twilight fanfictionként kezdte a pályafutását. Ezek közül a két legnépszerűbbet/legismertebbet egy-egy magyar kiadó is felkarolta:  a Christina Hobbs és Lauren Billings tollából származó Gyönyörű rohadékot (Beautiful Bastard aka The Office) valamikor júniusban jelenteti meg a Lilith Kiadó, a Sylvain Reynard által írt  Pokoli erény (Gabriel's Inferno aka The University of Edward Masen) széria első kötete pedig a Pioneer Books gondozásában jelent meg 2013. május 24-én. Mindkettőről egy-egy leírást a hajtás után is találtok. Megjegyzés: A kettő közül nekem Reynard műve tetszett jobban, a Bastard egynek elment - csúnya ilyet mondani - de pénzt tuti nem adnék érte...

2013. május 12., vasárnap

Milyen lenne Joe Wright ’Fifty Shades’-e?

A pénteken elterjedt lehet-hogy-Joe-Wright-dirilgálja-a-Fifty-Shades-t hír kapcsán, az Entertainment Weekly három pontban összeszedte mire számíthatunk a brit rendezőtől, feltéve ha valóban rábólint a felkérésre:
Joe Wrigth Keira Knightley-val a Büszkeség és balítélet 2005-ös forgatásán
Forrás: Imdb.com
1. a VÁGYÓDÁS: Ez lesz a legszexibb/legforróbb rész. Elizabeth Bennett és Mr. Darcy meg sem érinti egymást a Büszkeség és balítéletben, de az esőben zajló jelenetük során (VIDEÓ) tapasztalható elektromosság fel tudná villanyozni egész Manhattant. Wright tudja, hogyan kell az epekedést, sóvárgást filmre venni így rengeteg az asztal alatti kézfogásra, ölni tudó ironikus mosolygásra számíthatnánk illetve olyan intenzív szemkontaktusra, hogy a lábujjaid begörbülnek….
2. a SZEX-re való várakozásban. És ez jelenti a legnagyobb aggodalmat a Fifty Shades filmmel kapcsolatban. Ugyanis az egy dolog, hogy a saját privát kis szférádban egy ilyen jellegű könyvet olvasol, de elmenni és megnézni az abból készült filmet már teljesen más tészta. Néhány e körül folyó vita egy kicsit szexistának tűnik nekem – egy egyenlő világban mindnyájunknak csak hébe-hóba kellene a böngészési előzményeit törölni. A 50 Shades NC-17-es besorolást kap? Elképzelhető, ugyanakkor ha Wright-nak az R-besoroláshoz kellene igazodnia, a filmet így is szexivé és fülledté tudná varázsolni. Nagy valószínűséggel meg tudnád anélkül nézni a munkahelyeden a Vágy és vezeklés szexjelenetét (VIDEÓ), hogy valaki felhívná a HR osztályt, de így is kényelmetlenül éreznéd magad azon aggódva, hogy a munkatársaid pontosan tudják mit is csinálsz épp…. [...] Wright talán meg tudná találni azt a módot, hogy az R-besorolásnak megfelelően a szexet perverzzé, vaddá tegye – sok hanghatással, sötét árnyékokkal, a lábra és állkapocsra vagy épp egy, azért nem túl keményen, lecsapó ostorra fókuszáló közelivel. De mit is akarnak a rajongók? Nos, ezt inkább meghagyjuk neked és a böngészési előzményeidnek. De azt azért joggal feltételezzük, hogy Wright nem írna alá egy pornófilm rendezésére.

Stephen Amell nem lesz Mr. Grey

Annak ellenére, hogy Stephen Amell már jó párszor nyilatkozott pozitívan az esetleges Fifty-s beválogatásával kapcsolatban a héten a Facebook oldalán bejelentette, hogy akárhogy is alakul ő már biztosan nem fog Christian Grey bőrébe bújni (ami szerintem nem akkora veszteség).
"Tegnap éjszaka egy LA-be tartó repülőúton nem volt mint néznem, így fogtam a 50 Shades of Grey egy példányát és átfutottam rajta. Hmmm.... Remélem, hogy sikerül megcsinálniuk a filmet és biztos vagyok benne, hogy valaki kiváló lesz benne. Az a valaki viszont nem Én leszek."

2013. május 10., péntek

Joe Wright rendezheti a Fifty Shades of Grey-t?

A Golden Globe-jelölt Joe Wright (Büszkeség és Balítélet, Vágy és Vezeklés, Hanna, Anna Karenina) is versenyben van a Fifty Shades of Grey rendezői székért - adta hírül ma a The Hollywood Reporter számos iparági forrásra hivatkozva. Ezen források viszont kihangsúlyozták, hogy megegyezésről egyáltalán nincs még szó. Természetesen az Universal/Focus Features-t illetve a rendező urat is megkeresték, viszont nem kívánták kommentálni ezen értesüléseket....
Időközben a Deadline is közzétette a maga infóit ezen hírek kapcsán: az Universal/Focus Features valamint a két producer úr, Michael De Luca és Dana Brunetti valóban nekiálltak a rendező keresésének, viszont olyan korai szakaszában tart a projekt hogy fölösleges a lehetséges jelöltekről* akár egy rövidke listát is összeállítani - a végső befutó személyének firtatása pláne még nem aktuális.

*Mert már ilyenünk is van: Gus Van Sant, Joe Wright mellett ha lehet hinni a mozis blogoknak Bennett Miller (Pénzcsináló, Capote) és Patty Jenkins (A rém, The Killing) neve is felmerült.

2013. május 7., kedd

Olvasd el az Entwined With You első fejezetét!

Sylvia Day ma közkinccsé tette a Crossfire harmadik részének, az Entwined With You első fejezetét, illetve a második fejezetből még egy kisebb részt. Katt a képre és máris olvashatjátok!

2013. május 5., vasárnap

Könyvajánló #1: Samantha Young - On Dublin Street

Miután jó pár pozitív visszajelzés jött a múlt héten felvetett könyvajánlós topik ügyében, itt az első mű amit a figyelmetekbe ajánlanék: ez pedig Samantha Young (@SYoungSFAuthor, Facebook) On Dublin Street-re című regénye.
Szülei, kishúga és legjobb barátja halála után Jocelyn Butler úgy dönt, hogy a fájó emlékekkel teli richmondi otthonát maga mögött hagyja és a skóciai Edinburgh-ba költözik. Az egyetem elvégzése után azonban kénytelen új otthon után néznie, amelyre végül a Dublin Street-en lel Ellie Carmichael lakótársaként. Ennek köszönhetően ismerkedik meg Ellie sikeres üzletember bátyjával Braden Carmichael-lel, aki iránt megmagyarázhatatlan vonzalmat kezd érezni. Ez az érzés Braden részéről is kölcsönös, ám Joss a tragikus múltja miatt egy védelmi burkot alkot maga köré, amit csak egy érzelmi gyötrelmekkel teli út során sikerül szép lassan a testvéreknek feltörni. Részletesebb leírásért katt a GoodReads megfelelő oldalára.

Az ODS-hez létezik két kiegészítő novella:
  • An On Dublin Street Christmas: Joss és Braden második együtt töltött Karácsonyát meséli el (itt lehet elolvasni)
  • Until Fountain Bridge: Ellie és Adam (Braden legjobb barátjának) történetét dolgozza fel - a Dublin Street után érdemes elolvasni, mert a már abban leírtak nincsenek részletezve.