2013. április 30., kedd

Cáfolatok és megerősítések

A Deadline is megerősítette a The Wrap múlt hét szerdai értesüléseit miszerint Gus Van Sant valóban leforgatott egy tesztvideót a Fifty Shades-hez Alex Pettyfer segítségével. Továbbá ők is kiemelték, hogy Pettyfert nem castingolták be a filmbe, sőt erről nem is folyt (még?) érdemi tárgyalás a két fél részéről. Azonban annyit még sikerült kideríteniük, hogy sok neves/nagy rendező diszkréten már érdeklődött a projekt iránt de jelenleg mindenki arra vár, hogy Kelly Marcel elkészüljön a film forgatókönyvével.
A HollywoodFail (aka HollywoodLife) még valamikor múlt héten megjelentetett egy "cikket", amely szerint Jennifer Lawrence a fő esélyes Ana szerepére. Mondanom sem kell, hogy komplett kitaláció az egész. via Gossip Cop 

2013. április 26., péntek

Közvéleménykutatás - könyvajánló

Bizonyára sokan ismeritek Sylvia Day Crossfire néven futó könyvszériáját (amelynek harmadik része, az Entwined with You nagyjából 1 hónap múlva jelenik meg Amerikában), nos az írónő jó néhány órával ezelőtt azt a jó hírt osztotta meg a Facebook követőivel, hogy a Lionsgate-tel tárgyalásokat folytat a Crossfire esetleges televíziós sorozattá adaptálásáról. Whoo!
Két okból osztom most veletek ezt az infót:
egyrészt eléggé csípem ezt a szériát, szóval ha nem bánjátok a Fifty mellett ezzel is foglalkoznék majd - persze ha tényleg sikerül belátható időn belül a TV sorozatot összehozni.
Másrészt az utóbbi időben jó néhány a Fiftyhez és a Crossfire-hez hasonló történetet olvastam és arra gondoltam, hogy a nekem tetsző darabokból random jelleggel írnék posztokat. Nem kritikák lennének ezek, sokkal inkább ajánlók, ismertetők. A bökkenő csupán annyi, hogy ezen történetek 99%-a magyarul még nem jelent, szóval főleg az angolul tudók lennének előnyben.... ennek tudatában ezen bejegyzések érdekelnének bárkit is? Mert ha nem, akkor feleslegesen nem szeretném a billentyűzetet koptatni.
Viszont ha ez a megoldás nem igazán tetszik akkor egy olyan topikot is nyithatok, ahová mindenki beírhatná, hogy ez és ez a könyv/történet megér egy olvasást - persze a blog témáját tekintve az erotikus vonalon kellene inkább mozogni, de a totálisan eltérő műfajú művek ajánlása ellen se vagyok. 

2013. április 24., szerda

Gus Van Sant tesztvideót készített a Fiftyhez!?

A The Wrap információi szerint a kétszeres Oscar-jelölt Gus Van Sant, hogy elnyerje a Fifty Shades of Grey rendezői székét leforgatta Alex Pettyferrel és egy meg nem nevezett színésznővel azt a jelenetet amikor Ana elveszíti Christiannal a szüzességét. A projekthez közel álló forrás kiemelte, hogy Pettyfert csak a tesztvideó erejéig castingolták be, nem pedig a filmre, illetve ennek a videónak az elkészítését nem az Universal-Focus Features stúdiópáros kérte a rendező úrtól...

2013. április 20., szombat

Fifty Music #6: The Lightning Strike (Snow Patrol)

Fifty Shades of Grey - 12. fejezet

Fifty Shades ékszerkollekció

Ha egy könyvszéria világsikerré válik - ráadásul, ha abból filmváltozat is készül - szinte azzal egy időben beindul a merchandise gépezet is. Ez a Fifty Shades esetén sincs másként, hisz piacra dobták már egy szexuális segédeszközökből álló kollekciót (Fifty Shades of Grey Official Pleasure Collection) és erotikus társasjátékot (Fifty Shades of Grey Party Game). Idén tavasztól pedig a merchandise kollekció kiegészül a Janet Cadsawan által tervezett hivatalos Fifty Shades ékszerszettel. Cadsawan olyan szériákhoz álmodott meg már ékszereket mint például a True Blood - Inni és élni hagyni, a Vámpírakadémia vagy Deborah Harkness „All Souls” trilógiája (itthon az első rész A boszorkányok elveszett könyve címmel jelent meg.)
A Fifty Shades ezüst-platina ékszerkollekció egyelőre kb. 25-35 - olcsóbb illetve jóval drágább - darabból fog állni, de ahogy közeledünk a film bemutatójához ez a szám valószínűleg még nőni fog.
„Megpróbáltam olyan pikáns dolgokat készíteni amennyire csak tudtam, de hordható gyönyörű erotikus darabok lesznek, nem 18+-os kategóriájúak,” mondta Janet az E. L. James által is jóváhagyott szettről a HollywoodCrushnak. Továbbá azt is elárulta, hogy az egyik álma valamit Christian karaktere számára tervezni a filmhez. „Ha azok csak a mandzsettagombok lesznek, akkor is akarom. Akarok valamint Christian Grey-nek [készíteni],mondta.

2013. április 17., szerda

Interjú részletek: Amell, Skarsgard

Az április elejei WonderCon-on a TV Equals Stephen Amell-elt a lentebb olvasható meeting kapcsán faggatta (videó): "Valóban jártam a Focus Featuresnél egy találkozó okán, de nem kifejezetten a Fifty Shades of Grey miatt került erre sor, ugyanakkor ezt témát is érintettük. Csak beszélgettünk róla, nem volt forgatókönyv vagyis akkor még nem volt."
Alexander Skarsgard már többször is elmondta, hogy szívesen bújna Christian Grey bőrébe, ezt a The Wall Street Journalnak nemrég adott interjújában ismét megerősítette: "Nem olvastam még a forgatókönyvet, azt sem tudom hogy elkészült-e már és azt sem tudom, hogy ki lesz a rendező szóval nehéz az ezen érintő kérdéseket illetően okosakat válaszolni. Ha jó rendezőt találnak és a forgatókönyv is jó lesz, érdekelne a dolog."