2013. november 13., szerda

A Fifty Shades of Grey új premierdátuma: 2015. február 13.

Jamie Dornan mint Christian Grey
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Nicole Sperling - Az Universal Pictures 2015. Valentin-napját pasik milliói számára holtbiztossá tette. A stúdió ugyanis eltolta az erotikus-romantikus filmadaptáció, a Fifty Shades of Grey jövő nyári bemutatóját 2015. február 13-ára, ezzel egy Girls Night Out-ot egy epikus Date Night-tá avanzsálva. A hír - amelyet exkluzíve először az EW publikált - azt követően érkezett, hogy a stúdió nemrég bejelentette a vancouveri forgatás kezdetét egy hónappali eltolását, így teremtve lehetőséget az új férfi főszereplőnek, az észak-ír születésű Jamie Dornannak a felkészülésre a szado-mazó szexért rajongó Christian Grey szerepére.

Az eredetileg 2014. augusztus elsején bemutatásra kerülő Fifty Shades-nek nyomasztó versenyre kellett volna számítania, mivel ugyanazon a napon kerül mozikba a Marvel potenciális új franchise-za, A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) Chris Pratt-tel és Benicio del Toro-val a főszerepben. A nemzetközi eseményeket tekintve ez az időpont még zsúfoltabb, számtalan stúdió a nagy kasszasiker várományos filmjeit eltolta augusztusra, vagy a következő év júniusára vagy júliusára - így kerülve el a 2014-es labdarúgó-világbajnokságot.

"Erre a filmre, mint nagy globális eseményre tekintünk," mondta az EW-nek az Universal Pictures elnöke, Donna Langley. "Ennek a könyvnek az ereje világszintű, szóval így szeretnénk kedvezni azoknak a nőknek, akik ilyenkorra időzítik mindig a családjaikkal a vakációzást Európában." Most hogy a film Valentin-nap hétvégéjén debütál, kezdve a pénteki február 13-ával, amely épp egybeesik az Elnökök Napjának ünnepével, az Universalnak lehetőséget teremt egy nagy háromnapos bevétel elérésére. Langley, aki közreműködött abban, hogy a stúdió megkaparintsa a Fifty Shades franchise-t, hozzátette hogy az Universal valószínűleg ugyanúgy változtatott volna a premier dátumán, ha Charlie Hunnam, a Christian Grey szerepére eredetileg kiválasztott színész, nem száll ki a projektből október közepén. "A nemzetközi marketing és forgalmazói csapattal nagyon közelinek találtuk az augusztusi dátumot, így egyre és egyre biztosabbak lettünk abban, hogy a film bemutatásának az eltolása a helyes lépés." mondta Langley. "Ha Charlie mégis maradt volna, a dátumváltoztatás akkor is fennállna."

Az új premierdátummal a film Nicholas Sparks 'The Longest Ride' című regényének adaptációjával fog versenyezni, amely még csak a pre-produkció és a stábtagok felkérése előtt áll. De kit tudja, talán a Fifty Shades-szel való versengés miatti félelem meghátrálásra kényszeríti őket.

3 megjegyzés :

áh szóval a pénz, pénz és a pénz -.- mi más

még jó h számít a pénz, a filmstúdiók nem nonprofit szervezetek :DDD

na de h ilyen pénzhajhászok...pont ezen a giccses "ünnepen"

Megjegyzés küldése